twoja roślina jest widocznie osłabiona, żółknie lub więdnie? Napisz, a uzyskasz pomoc
ODPOWIEDZ
  • 261 / 7 / 0
Witam
A więc posiałem roślinkę, odmiana to easy bud- autoflower.
Posiana została do mieszanki kokosa, ziemi gliniastej i keramzytu... taki eksperyment.
Jak widac na zdjęciu obumarły końcówki listków i teraz się zastanawiam co to może być: albo przenawożenie, albo niedobór fosforu spowodowany niska temperatura na jaką przez 2 noce roślinka była narażona. A jakie są Wasze typy?
[ external image ]

Dodam, że od tamtej pory konopie jakby stanęło wmiejscu, od 4-5 dni praktycznie żadnych przyrostów.
  • 101 / / 0
odświeżam temat.Mam podobny problem.Proszę o pomoc.
  • 303 / 1 / 0
Ja tak miałem przy przelaniu. Tylko te końcówki najpierw pożółkły. I też zatrzymanie w rozwoju praktycznie całkowite.
Uwaga! Użytkownik nomas nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 186 / 1 / 0
przenawożenie / złe ph. Może i to i to na raz. Miałem tak. Jak będzie opadać, zrób flusha korzeni, powinna się podnieść.
Nie dochodzą PMki.
  • 101 / / 0
Żadnych nawozów nie dawałem na razie.Faktycznie może i podlewałem co 2 dni,od jakiegoś czasu już co 4.Może dlatego też że mam starą ziemię,tzn stała w piewni jakieś 2 lata i ją wziąłem,ale przez 3 tyg było okej,tylko w tm tyg jakaś lipa identycznie jak u kolegi na fotce.Jutro może przesadzę do doniczki z 25L dam dolomit i biohumus i oczywiście inną ziemię,nową z ogrodniczego.Miałem dać na spota ale taka lipna tera pogoda że shock,w nocy 2st i deszcz deszcz.
Ostatnio zmieniony 30 maja 2012 przez pixes111, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 45 / / 0
Sprawdź pH! Jest ono bardzo ważne, kup ph tester firmy GHE. Nim sprawdzić czy ziemia ma prawidłowy odczyn - ok. 6.0 (kolor żółty w próbówce).
Dolomitem dobijesz tego planta, biohumus nadaje że tylko w początkowych fazach wzrostu, potem trzeba przejść na florovita (zawiera dużo azotu).
Uwaga! Użytkownik Edamski nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 170 / / 0
mam dokladnie ten sam problem mojemu plantowi rowniez zaczely zolknac liscie i opadac na samej gorze 3-tygodniowego planta. Nie nawozilem go niczym jeszcze ale 1-2 razy dziennie lalalem wody myslicie ze to przez to ze za czesto podlewany? jesli tak to jak czesto podlewac?

dodam ze glebe mam torfowa odkwaszona wiec ph jest poprawne, podejrzewam za duzo podlewania albo niedobor wapnia/magnezu prosze o szybka pomoc

Ps. dodam jeszcze ze plant rozwija sie niesamowicie powoli w ciagu niecalego miesiaca rozwinal ledwie 4 cherlawe listki.
Ostatnio zmieniony 17 maja 2013 przez mortis, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 801 / 8 / 0
Stary rośliny sie podlewa 2 razy w tygodniu. To na bank przelanie.

PH masz natomiast na pewno chujowe, ponieważ podwyższyłeś je wodą. U mnie kranówa ma ponad 7, a z nawozami to w ogóle. Dodaje z ćwierć korka octu, a jak lejesz biohumus to pół korka najzwyklejszego octu kuchennego. Skutecznie obniża ph.

Jak dasz korzeniom pooddychać, jeszcze Ci nie zgniły , a roślina to nie automat to może coś z tego będzie. Powodzenia.
Nie bierz RC. Spróbuj konopi! Prof. neurofarmakolog Jerzy Vetulani rekomenduje profilaktycznie na osteoporozę.
Lekarze od tysięcy lat propagują cannabis, już 5000 lat temu na Kujawach palono ziele.

Forbes goo.gl/ExUXOT: MACZANY ZABIJAJĄ
  • 170 / / 0
podlewam tylko woda mineralna nie kranowa wiec powinien byc luz a nawozow nie uzywalem jeszcze w takim stadium rozwoju rosliny
bede mniej podlewac dzieki za info
  • 3523 / 51 / 0
a jak z temperaturą? Zmierz ją w różnych miejscach boxa
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Ksiądz podejrzany o posiadanie mefedronu. Prokuratura prowadzi dochodzenie

Prokuratura Rejonowa w Grodzisku Mazowieckim nadzoruje postępowanie wobec księdza z Archidiecezji Warszawskiej. Duchowny usłyszał zarzuty posiadania mefedronu i jego nieodpłatnego udzielenia innej osobie.

Fenomen euforii biegacza – to nie endorfiny, tylko naturalna marihuana

Tajemniczy stan euforii, którego doświadcza blisko 75% biegaczy. Tak zwana „euforia biegacza” redukuje ból, wyostrza zmysły i daje uczucie podobne do działania marihuany. Najnowsze badania naukowe tłumaczą, dlaczego „runner’s high” to nie mit, a ewolucyjny mechanizm przetrwania – i jak go uruchomić nawet początkującym. W tym artykule dowiesz się, co to jest runner’s high, jak działa i jak go wywołać nawet jeśli dopiero zaczynasz biegać.

Wpływ świadomości lekarzy na doświadczenia pacjentów z terapią medyczną marihuaną

W ostatnich latach temat medycznej marihuany zyskał na ważności zarówno w kręgach medycznych, jak i wśród pacjentów. W miarę legalizacji oraz wzrastającej dostępności preparatów konopnych dla pacjentów, pojawia się potrzeba przeanalizowania, jak zrozumienie i wsparcie lekarzy wpływa na skuteczność terapii. W badaniach przedstawianych przez Clobesa i współpracowników z California State University, zbadano, jak współpraca z lekarzami i informowanie o stosowaniu medycznej marihuany przez pacjentów wpływa na wyniki terapii.