Podejście do narkotyków w innych krajach.
ODPOWIEDZ
  • 6 / / 0
Jestem w Oslo na kilka dni i Poszukuje mj, kogo pytać i gdzie szukać?
  • 1 / / 0
Mam takie pytanie... Jako, że pierwszy raz będę leciał samolotem z PL właśnie do Norwegii to mam pytanie odnośnie przewozu ze sobą leków (chodzi mi tylko o benzo), prawdopodobnie tylko klonazepam i alprazolam (mniej więcej po pół opakowania tego i tego). Mam je normalnie wypisywane przez lekarza i mam zamiar trzymać je w bagażu podręcznym i tak się obawiam czy mogę mieć jakieś nieprzyjemności za przewóz tych leków jako, że są to psychotropy?
  • 12452 / 2421 / 0
Do Norwegii nie latałem, ale po paru lotniskach na świecie się obiłem i nikt mnie nawet nie pytał o leki. A jeszcze ilości rzędu pół opakowania tego i tego, to właściwie nikogo nie ma prawa zainteresować.
Na wszelki wypadek, jeśli możesz, skseruj sobie recepty przed wybraniem i zabierz. Możesz też napisać oświadczenie po angielsku (że ja lekarz zaświadczam, że takie i takie leki są częścią długoterminowego leczenia i są niezbędne na podróż) i dać lekarzowi, żeby przybił pieczątkę i podpisał. Jest to raczej zbędne przy tak małej ilości, ale jeśli masz się czuć pewniej, to zrób tak.
  • 3 / / 0
@Synestezja123 ja jestem z drammen :)
  • 1 / / 0
Ktos ze Stavaanger ?
  • 5 / 1 / 0
25 lutego 2020Damjan187 pisze:
Mam takie pytanie... Jako, że pierwszy raz będę leciał samolotem z PL właśnie do Norwegii to mam pytanie odnośnie przewozu ze sobą leków (chodzi mi tylko o benzo), prawdopodobnie tylko klonazepam i alprazolam (mniej więcej po pół opakowania tego i tego). Mam je normalnie wypisywane przez lekarza i mam zamiar trzymać je w bagażu podręcznym i tak się obawiam czy mogę mieć jakieś nieprzyjemności za przewóz tych leków jako, że są to psychotropy?
Juz pewnie moj post sie nie przyda , ale napisze to dla innych. Norwegia jest bardzo wyczulona na xany , clony i traktują to jak narkotyki. Za duzo Polaków to tam woziło w celach zarobkowych a , ze Norwedzy sa bardzo pazerni na tego rodzaju leki , to jest tam jak jest. Nie polecam miec przy sobie jakich kolwiek psychotropów nie posiadając papieru zakupu czy jakiegos papieru związanego z choroba.
Uwaga! Użytkownik U94 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 10 / / 0
05 kwietnia 2020KoloLolo1 pisze:
Ktos ze Stavaanger ?
Jestem aktualnie w okolicach na delegacji
  • 109 / 3 / 0
Czy w Norwegii idzie w ogóle kupić jakieś RC? Rzeczy typu np. 3MMC, 4-FMA, 6-APB, Pentadron, MXE, 3-MeO-PCP?
"Ćpałeś coś?" - najczęstsze pytanie, jakie słyszę będąc trzeźwym. Kontakt : przypadek2cp(at)protonmail.com
a stamtąd już możemy przejść na jakiś szyfrowany komunikator
(na komunikatorze [h] wiadomości znikają zanim zdążę je odczytać :D)
  • 68 / 14 / 0
Hej czy jest tutaj ktoś z okolic Oslo i siedzi w temacie to może priv?
  • 1 / / 0
Siema jest ktoś na forum z okolic Molde co pomoże rodakowi w potrzebie?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Po debacie prezydenckiej wzrosło zainteresowanie woreczkami nikotynowymi

Debata prezydencka 23 maja br. pokazała, że Polacy nie wiedzą, czym są saszetki nikotynowe oraz snusy, a także czym się różnią. Sztab wyborczy Karola Nawrockiego podał, że kandydat na prezydenta podczas debaty przyjął snus. Sam Karol Nawrocki sprostował, że była to saszetka nikotynowa. Tymczasem różnica między oboma produktami jest ogromna. Snus zawiera tytoń, którego nie ma w saszetce, a jego sprzedaż w UE – z wyjątkiem Szwecji – jest zabroniona.

Aresztowano kobietę, która częstowała dzieci czekoladkami z marihuaną w parku w Wheeling

Aresztowano kobietę, która częstowała dzieci słodyczami z THC – psychoaktywnym składnikiem marihuany – w niedzielę po południu w parku w Wheeling na północno-zachodnich przedmieściach Chicago. Dzieci trafiły do szpitala.

18-letni diler zakopał narkotyki w lesie. Po zatrzymaniu grzecznie zaprowadził tam policjantów

Za posiadanie i udzielanie narkotyków odpowie 18-latek zatrzymany przez lipskich kryminalnych. Policjanci zabezpieczyli środki odurzające oraz wagi, a część narkotyków podejrzany ukrywał w słoiku zakopanym w ziemi. Młodemu mężczyźnie grozi kara nawet do 10 lat więzienia.