Podejście do narkotyków w innych krajach.
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Witam , przyjeżdżam do Norwegii do Oslo na okres wolny ( wakacje , święta itp ) Kupowałem tylko hasz i amfe w okolicach guneriusa. Czy kwas jest dostępny na ulicach i w jakich cenach ? Pozdrawiam
  • 12 / / 0
co do pczek to oni w ogole maja popierdolony system, paki sprawdzane..zamowilem 100g 3mmc i dwa razy i jedna wogole przepdla a druga trafila do urzedu celnego...bardzo sprawdzaja paki takze strata czasu i pieniedzy...lepiej do szwecji i ze szwecji do norge normalnie dojechac
  • 159 / 35 / 0
@up zależy skąd lecą paczki. Jak celnicy widzą że są naklejki z jakiegoś sklepu, to otwierają żeby sprawdzić wartość i nałożyć cło. Znacznie rzadziej się to zdarza jak ktoś Ci ta paczkę przepakuje, a jeszcze lepiej jak rodzina wysyła i nazwiska się zgadzają
  • 12 / / 0
no nie wiem. mam wezwanie na politi w celu wyjasnienia..3mmc..co adzicie? jak to sie moze skonczyc? mam nbadzieje z jakos p
ujdzie polazem
  • 159 / 35 / 0
@wiktororban02 Znajoma miała "przypał" bo zamawiała z Czech środek na odchudzanie, który zawierał w sobie yohimbine - a jak wiadomo w tym kraju wszystko jest zabronione. Też jej zatrzymali paczkę i miala wezwanie na policję. Z tego co pamietam średnio to się dla niej skończyło, ale postaram się z nią skontaktować to podam Ci szczegóły. Póki co jej telefon milczy xD
  • 68 / 14 / 0
15 lutego 2019wiktororban02 pisze:
no nie wiem. mam wezwanie na politi w celu wyjasnienia..3mmc..co adzicie? jak to sie moze skonczyc? mam nbadzieje z jakos p
ujdzie polazem
Hej pytanie czy masz stałe pozwolenie na pobyt w Norwegii? Ja miałem podobną sytuacje tylko że z ketaminą i też wezwanie na policje , adwokat radził mi się przyznać i tak też zrobiłem .Sprawa została umorzona i obyło się beż żadnych kar finansowych ale więcej już nie zamówię .Pytanie czy zamawiałeś na własne nazwisko ? zawsze możesz scieminiać że ktoś cie wrabia itp .Ja się przyznałem ale ponoć miałem dużo szczęścia i róznie może być w twoim wypadku..
  • 159 / 35 / 0
15 lutego 2019wiktororban02 pisze:
ujdzie polazem
Udało się dodzwonić i sprawa wyglądała następująco. Zamówiła 2 paczki tabletek na odchudzanie z johimbiną z Czech i przesyłka zaginęła - przynajmniej ona tak myślała bo nic jej nie doszło. Jak się potem okazało to przechwycili ją celnicy i wyrzucili. Więc zamówiła drugi raz to samo, znowu celnicy przechwycili przesyłkę i dostała wezwanie na policje. Założyli jej sprawę że chciała przemycić substancje narkotyczne. Mimo to że na rozprawie przyznała się że nie wiedziała o tym że to nielegalne, to groziło jej z tego co mówiła do 6 miesięcy odsiadki. Pewnie dlatego że powtórnie się dopuściła "przemytu". Finalnie skończyło się na tym że dostała 10k koron kary, a to tylko dlatego że była w ciąży i sędzia wyjątkowo łagodnie ją potraktował.
Także raczej bez adwokata się nie obejdzie.

scalono.lobo

Też trzeba brać pod uwagę to, że sprawa mojej znajomej miała miejsce 4 lata temu, a z tego co pamiętam to od początku 2018 polityką narkotykową zajmuje się resort zdrowia, a nie ministerstwo sprawiedliwości - więc zamiast do paki ląduje się na odwyku/leczeniu.
  • 3 / / 0
Witam Was. Mieszkam koło Oslo nie jestem obexnany, znalazłby się ktoś chętny żeby pokazać coś ciekawego w Oslo? @Junckerx może Ty?
  • 1 / / 0
Dobry . Jest tu może ktoś z Bergen lub okolic ? Pozdro
  • 3 / / 0
@Muttley jak uderzę na miasto w Oslo to gdzie najlepiej się udać żeby nie naciąć się na jakiś syf?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Po debacie prezydenckiej wzrosło zainteresowanie woreczkami nikotynowymi

Debata prezydencka 23 maja br. pokazała, że Polacy nie wiedzą, czym są saszetki nikotynowe oraz snusy, a także czym się różnią. Sztab wyborczy Karola Nawrockiego podał, że kandydat na prezydenta podczas debaty przyjął snus. Sam Karol Nawrocki sprostował, że była to saszetka nikotynowa. Tymczasem różnica między oboma produktami jest ogromna. Snus zawiera tytoń, którego nie ma w saszetce, a jego sprzedaż w UE – z wyjątkiem Szwecji – jest zabroniona.

Aresztowano kobietę, która częstowała dzieci czekoladkami z marihuaną w parku w Wheeling

Aresztowano kobietę, która częstowała dzieci słodyczami z THC – psychoaktywnym składnikiem marihuany – w niedzielę po południu w parku w Wheeling na północno-zachodnich przedmieściach Chicago. Dzieci trafiły do szpitala.

18-letni diler zakopał narkotyki w lesie. Po zatrzymaniu grzecznie zaprowadził tam policjantów

Za posiadanie i udzielanie narkotyków odpowie 18-latek zatrzymany przez lipskich kryminalnych. Policjanci zabezpieczyli środki odurzające oraz wagi, a część narkotyków podejrzany ukrywał w słoiku zakopanym w ziemi. Młodemu mężczyźnie grozi kara nawet do 10 lat więzienia.