ODPOWIEDZ
  • 654 / 14 / 0
Witam!
Postanowiłem założyć growloga i podzielić się z wami moimi emopcjami licząc na odwdzięczenia się pomocą :-D
A więc konkrety są takie że na powierzchni około 0,18m2 oświetlanej 100 W HPS rośnie sobie 5 roślinek ale my zajmiemy się tylko jedną ponieważ pozostałe 4 to Purple Power które niedługo zostaną wyniesione na dwór. Tak jak w temacie ta roślinka to northern light z female seeds który zamówiłem na cannabis.fr.pl. Z dwóch nasion które kiełkowałem (dwa zostawiłem sobie) wykiełkowały obydwa lecz niestety z ziemi wyszło tylko jedno. Metodą uprawy będzie scrog dla zmaksymalizowania plonów oraz zminimalizowania wysokości uprawy ponieważ dysponuje jedynie 65cm w góre+ jakieś 17cm które moge zyskać dzięki wyciętej podłodze i wsadzeniu w tą dziure doniczki czyli razem około 80cm. Nawozów na razie nie mam bo jest to dopiero 9 dzień życia. Niestety fotek jeszcze nie mam ale postaram się je wrzucić jak najszybciej. Rośliny niestety trochę wyciągnęły się na początku ponieważ światełko dostały dopiero na drugi lub trzeci dzień (nie pamiętam dokładnie) po wyjściu z ziemi. Lecz po rozpoczęciu naświetlania wydaje się że uropsły minimalnie w górę wię nie powinno być problemu z tym. Ziemi to ziemia do iglaków wymieszana z pokruszonym styropianem w bliżej nieokreślonych proporcjach i niestety przez to że zapomniałem nie dodałem dolomitu, lecz dopiero jak już rośliny wyszły z ziemi to posypałem powierzchnie ziemi i podlałem. Doniczki nie wiem ile mają litrów bo niestety nie pisało ale strzelam że jakieś 7. Nie mogłem dać większej bo w założeniu miały być dwie a większe by zię nie zmieściły....z resztą nawet gdybym chciał dać większą to myśle że zmieściłaby się większa jedynie o jakieś 2 litry. Wentylacja to dwa wiatraki 80mm wciągające powietrze na dole i po przeciwnej stronie u góry jeden 80mm i drugi 90mm wyciągające. Termometr umieszczony w rogu szafki na poziomie roślin i temperatura wacha się 27-30 stopni w porywach 31 lecz na pewno nie więcej niż 32 więc myśle że nie jest źle.Licze na jakieś sugestie, poprawki itp.
Ostatnio zmieniony 12 maja 2006 przez Gum@, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 1736 / 18 / 0
im wieksza doniczka tym lepiej.
Ogolnie to ja jakos mam taki wcisk na głowe że lepiej jest przesadzać stopniowo do coraz wiekszych tak z 2-3 przesadzenia. Nie udowodnie ci co to daje ale poprostu tak jakos mam ze mysle że jak sie przesadza to jest lepiej...
W czym to pomaga? Moge ci jedynie napisac pare moich domysłów, o ktorych pewnie czytales lub/i sam wiesz.
Piotrek uczy, Piotrek radzi, Piotrek nigdy Cie nie zdradzi!
  • 654 / 14 / 0
Nieprzeczytany post autor: Gum@ »
No właśnie ale średnica doniczek mi nie za bardzo pozwala. Mógłbym dać doniczke o najwyżej 3-4cm większej średnicy ponieważ box ma 36,5cm szerokości. Ale postaram się przesadzić później do większej.
  • 243 / / 0
Nieprzeczytany post autor: CANY »
Dobrym pomsłem jest plastikowe wiadro z uciętą rączką, deklem i mocowaniem dekla, wtedy można zrobić dowolny kształt donicy i górą związać robiąc np dziurki z boku i sznkurkiem, ja tak na 0,2 m^2 upchłem 3 doniczki w sumie 22-25 litrów ziemi.
  • 1736 / 18 / 0
wiadro jest troche kijowe bo jest dosyc wysokie - w niskim boxie odpada.
Chyba ze takie budowlane/na farby...

Ja akrualnie szukam takich doniczek:
http://hemp.pl/produkty.php?inf=t&prod= ... s=&p=9&sz=
To jest bardzo dobre rozwiązanie bo dużo roślin wchodzi do boxa.

Na hemp.pl zdzierają w pizdu ale jak nigdzie nie znajde to bede zmuszony zakupić tam...

Jakiego koloru masz dolomit?
Jakich nawozów masz zamiar używać?
Dolomit na poczatku życia roślin nie jest potrzebny, No mercy pisze ze mlode rosliny lubia troche kwasna ziemie i nawet mieszanka do kiełkowania którą sprzedaje ma ph 6.0.

Pozdro
  • 654 / 14 / 0
Dolomit mam normalny czyli biały. A nawozy mam zamiar kupić w zwykłym sklepie ogrodniczym, jakieś naturalne. Na veg który będzie dosyć długi (bo musze zapełnić 3/4 siatki tlyko jedną rośłinką) kupie humovit-bio czyli coś ala biohumus. Nie pamiętam składu NPK ale jest przewaga N i dosyć dużo K, a najmniej P ale dokładniejsze proporcje podam jak już go kupie czyli za kilka dni bo zamierzam zacząć nawożenie za jakieś 4 dni (dwa tygodnie życia roślin). Na dzień dzisiejszy roślinki tworzą drugie piętro.
  • 1736 / 18 / 0
Jeśli masz tylko jedną rośline i chcesz robic scrog to poszukaj pojemnika jak najwiekszego ktory bedzie sluzyl jako doniczka.
Im dluzej rosnie roslina tym wiekszej ilosci ziemi potrzebuje i mysle ze szybciej i lepiej bedzie rosla jak zapewnisz jej duuużo ziemi.
Tak więc poszukaj jakiegos pojemnika plastikowego ktory ci ladnie sie zmiesci w boxie jak juz wywalisz te 4PP i zapewni roslinie duzo miejsca na rozwoj kozeni. Jestem przekonany ze dużo na takiej opcji skorzystasz.

OT: Niemiałem gdzie tego napisać.
Ostatnio spotkalem sie z rośliną ktora po wykielkowaniu miala 4 listki (te polowki nasiona a raczej cwiartki). :huh:
Ahhh te feminizowane mutanty... :scared:
Zobaczymy jak bedzie wygladac poźniej :rolleyes:
  • 3523 / 55 / 0
Ta donica od hemp jest idealna Leonardo.Kwadratowe są the best do indora.
GG 11510053
Piszcie kiedykolwiek

Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
  • 654 / 14 / 0
Mam wreszcie fotki. Z deka słaba jakość ale coś tam widać. Widać chociaż te pożółknięte listki. Roślinki są w 24 dniu życia i zobaczcie tylko jak małe są
http://img154.imageshack.us/my.php?image=aa4ty.jpg
http://img145.imageshack.us/my.php?image=aaa0zc.jpg
http://img145.imageshack.us/my.php?image=aad9dv.jpg
  • 105 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Lewar »
na drugiej fotce widać że słaba kondycja roślin to nie Twoja wina, tylko jakiś feminizowany mutant :rolleyes: miałem podobnie z paroma roślinami z nirvanowskiego shitu i z lr f3. za niedługo na pewno dojdą do siebie. kup biohumusa i zacznij podlewać 3/4 dawki, ja zaczynam podlewać już od pierwszego tygodnia od momentu wyjścia rośliny z gleba i wychodzi to jej tylko na dobre. życzę powodzenia i pozdrawiam ;-)
[b][color=crimson]Reggae[/color][color=orange] And[/color][color=limegreen] Cannabis[/color][/b]
zagubiony w czasie i przestrzeni
nic nie wiem
ODPOWIEDZ
Newsy
Medyczna marihuana – brak dowodów, by pomagała w zaburzeniach i uzależnieniach?

Naukowcy z Australii i Wielkiej Brytanii przejrzeli kilka baz danych, poszukując w nich recenzowanych artykułów naukowych opublikowanych pomiędzy 1 stycznia 1980 roku a 13 maja 2025 roku, w których opisano wyniki badań dotyczących przede wszystkim wpływu leczenia kannabinoidami na zaburzenia psychiczne i neurorozwojowe oraz uzależnienia. W ten sposób znaleźli i przeanalizowali wyniki 54 randomizowanych badań obejmujących blisko 2500 uczestników. Wyniki metaanalizy, opublikowane właśnie w Lancet Psychiatry, są dość rozczarowujące dla entuzjastów medycznej marihuany.

Farmakoterapia przewlekłego bólu w USA – nowy i nie do końca bezpieczny wzorzec

Okryte złą sławą leki opioidowe przez lata stanowiły w USA. fundament farmakoterapii przewlekłych dolegliwości bólowych. Naukowcy z Uniwersytetu Michigan zdecydowali się sprawdzić czy opioidy są nadal tak często wykorzystywane w leczeniu chronicznego bólu.

My palimy nasze rośliny, wy palicie nasze pieniądze! 13 godzin policyjnego etatu za pyłek marihuany

Wydawało Wam się, że państwo racjonalnie zarządza Waszymi podatkami? No to usiądźcie wygodnie. Komenda Powiatowa Policji w Głogowie właśnie przysłała Wolnym Konopiom kolejną odpowiedź w trybie dostępu do informacji publicznej, która czarno na białym pokazuje, jak wygląda „wojna z narkotykami” w lokalnym wydaniu za 0,06g marihuany.