Substancje wykazujące działanie prokognitywne.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 18 / 2 / 0
Noopept ma bardzo wyraźne działanie i jest to jedna z najwyraźniej odczuwalnych przeze mnie substancji nootropowych. Zawsze go stosuje z podkładem CDP-Cholina 300mg , a sam Noopept podjęzykowo 15-20mg 2x dziennie. Ma coś w sobie, włącza się jakiś taki laserowy focus, mam wrażenie że jestem po nim bardziej elokwentny. Natomiast zauważyłem że przy dłuższym codziennym stosowaniu (powyżej 2 tygodni) cierpi pamięć krótkotrwała, typu zapominanie rzeczy o których mówiłem kilka minut temu. Bez sensu jest używanie go, gdy realnie nie potrzebujemy wsparcia mózgu np. przy nauce czy innych "umysłowych" aktywnościach.
  • 4 / / 0
Na mnie niestety nie działa, tak jak inne Nootropy, ma świadomość że to nie stymulanty, ale żądnych oznak działania nie widzę.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)

Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.

Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło

Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.

83-latce z alzheimerem podano psychodelik. Niezwykła reakcja organizmu

Po jednorazowym podaniu wysokiej dawki psylocybiny 83-letnia pacjentka z ciężką chorobą Alzheimera, mówiąca dotąd głównie monosylabami, zaczęła inicjować rozmowę. Lekarze zauważyli też inne oznaki poprawy, a przypadek opisano w „Frontiers in Neuroscience” - uznanym, interdyscyplinarnym czasopiśmie naukowych poświęconym neurobiologii.