Substancje wykazujące działanie prokognitywne.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 5 / / 0
23 października 2021Gustaw94 pisze:
Przedwczoraj wziąłem ok. 30mg noopeptu pod język i po około dwóch minutach zaczęła mi lecieć krew z nosa. Jak myślicie kontynuować leczenie czy nie? A i tak jeszcze może spytam. Czy zna ktoś jakiś sklep gdzie można kupić nsi? Bardzo byłbym wdzięczny za odpowiedź (prywatną oczywiście). Szukałem ostatnio i coś znalazłem, ale nie zaszkodzi spytać
Spróbuj najpierw mniejszych dawek rzędu 10-15 mg i eksperymentuj, weź je pod język, weź oralnie, wciągnij nosem, ale rób to z małymi dawkami, (ja polecam 10 mg, ta dawka jest bezpieczna) przez kilka dni i zobacz jak na Ciebie działa. Myślę, że 30 mg pod język to za dużo. Mierzyłeś ciśnienie krwi po tym krwawieniu? Sprawdź następnym razem.
  • 974 / 266 / 0
Ja podniosłem dziś dawkę z 25mg na 30 i czuję zauważalną różnicę. Lepiej daje w czambo xD

Oczywiście 3 razy dziennie noskiem.

Ten lek zauwazalnie się rozkręca w perspektywie czasu, chyba najlepsze jeszcze przede mną 😇
Uwaga! Użytkownik GermanskiOprawca jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 52 / 6 / 0
Brał ktoś noopept sns 10mg w kapsułce?
  • 13 / 2 / 0
Orientuje się ktoś jak wygląda dawkowanie noopeptu za pomocą atomizera do nocha od alchemika ? Na butelce pisze że dawka 1,5 mg ale ile to psiknieć ? To jest dawka dobowa czy jednorazowa ? Używa ktoś ? Dla mnie jeśli chodzi o noopept to debiut i stąd te wszystkie pytania.
  • 974 / 266 / 0
@Vincenzo

Psiknięcie to 1,5mg.

Dawka to 10-25mg do trzech razy dziennie.

Czyli dla 10mg bedzie to jakieś 6-7 psiknięć jednorazowo.
Uwaga! Użytkownik GermanskiOprawca jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 99 / 7 / 0
Próbka noopeptu wylądowała. Zobaczym co to.
Na początek sniff (chyba najlepiej i najszybciej działa) 25mg. Po jakichś 5 min poczułem.. ulgę. Ale jak? skąd? chwila rozkminki i już wiem co to za ulga - mam wyjebane. To jakby taki fajny początek jakiegoś stymulantu po którym zaraz nastapi wysyp właściwych mu n-przekazników. Ale tutaj zamiast tego następna rozkminka że poczułem ulgę ale wcale nie mam aż tak wywalone, to jest coś innego, coś bardzo pożądanego i to na wyciągnięcie ręki - to dystans.
Ktos to gdzieś porównał do zwiekszenia RAMu. RAM mi się zwiększył po prl-u, to odczucie bym porównał do dodania sporej pamięci cache samego procka, taką osobista przestrzeń poprzez którą lepiej widzę właściwą RAM.
Wysyp przekaźników nie nastąpił z wiadomych przyczyn ale wystąpiło coś innego w rodzaju bardzo 'świeżego' myślenia jakby po wymianie podzespołów w berecie :)
No ale jak jest dobrze to chce się jeszcze lepiej :) dorzuciłem po jakieś pół h 25mg i chuj bombki strzelił - paraliż systemu który spowodował na jakiś czas wysoki spadek podatności na różnego rodzaju czasoumilacze.
Po kilku dniach, znowu jest jak za pierwszym razem - taki 'dystans' na zawołanie + 'świeżość' na bani bez poźniejszych fajerwerków jak w cięższych zabawkach (to przecież nie ten rodzaj) ale i bez kary jak czas zabawy się kończy.
Zobaczymy jak będzie przy dłuższym użyciu.
Na razie - dla mnie rewelka.
  • 974 / 266 / 0
@kec11111

Ta świeżość umysłu to jest super uczucie. Poczekaj jeszcze dwa tygodnie, wtedy noopept wrzuca "dwójkę" i działanie wchodzi na kolejny poziom. (-:

Dawki około 25-30mg to raczej max na sniff, ja brałem kiedyś 40mg i to było już za dużo. Poza tym sniff to najskuteczniejsza metoda przyjęcia noopka. Nie zauważyłem zużycia śluzówki na skutek systematycznego stosowania, także git.

Bierz to regularnie.
  • 5 / / 0
Cześć, po jakimś czasie czytania forum, założyłem konto i śle do was pytanie.
Chciałem zacząć brać noopa, by ogarnąć się trochę z nauką i z motywacją do osiągnięcia jakiś tam swoich celów, które wymagają mojego skupienia na danej czynności, a znia ciężko.

Chciałem zakupić gieta noopeptu z shaman shopu, jak z jego jakością i czy dodają miarkę 10 mg, czy muszę sobie dokupić.
Na ten moment suplementuje rhodiole z magnezem z MO, ginkgo i witaminki olimpu. Od niedawna zaczynam biegać, trenuje z ciężarem swoje ciała w domu. Jeśli chodzi o suple i sam tryb życia, coś dodać, coś odjąć?
  • 2193 / 363 / 0
Mam udokumentowane, że niektóre nootropy zwiększają neurogeneze, i "naprawiają mózg".
Leciał głównie noopept około 30mg, przeważnie w systemie 1-1-1, lub 1-1-1-0.
Co potwierdzają oba badania EEG.
Przed: 6 miesięcy bezwzględnej abstynencji - zmiany neurodegeneracyjne (w wyniku oczywiście nadużywania licznych substancji)
Po: tj kilka miesięcy abstynencji również plus kuracja nootropami , po paru miesiącach złożyło się, że miałem opcję skorzystać z badania EEG za darmo, wynik : wszystko idealnie, w porządku, bez zmian patologicznych, nie wykazując tym samym jakichkolwiek uszkodzeń i zmian.

Ale leciało również AMP Citrae i DMAE.
Tam..tutaj, jestem no tak, hehe xd
  • 9298 / 1806 / 2
13 kwietnia 2022kec11111 pisze:
Na początek sniff
To kurczaka też sniffuj xD
A poważniej najszybciej i najlepiej wchodzi podanie podjęzykowe.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

Ryszard Petru ma już projekt depenalizacji marihuany. Znamy szczegóły

Dopuszczenie posiadania do 15 gramów suszu lub jednego krzaka konopi na własny użytek – to propozycja, którą przedstawi zespół parlamentarny tworzony przez posłów koalicji. Dotarliśmy do szczegółów projektu, które potwierdzają nasze wcześniejsze ustalenia.

Jak zwiększyć moc i profil sensoryczny kawy z przelewu? Fizycy opisali prosty sposób

Czy jest sposób, by – nie zmieniając ilości kawy w przelewie – zwiększyć jej moc i uwypuklić profil sensoryczny? Otóż jest. I został on opisany na łamach pisma Physics of Fluids wydawanego przez Amerykański Instytut Fizyki (AIP).