Substancje wykazujące działanie prokognitywne.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 168 / / 0
a co powiecie o noopept rx w tabletkach na suplon.pl mozna go kupic, tez bedzie git czy lepiej w prochu?
Uwaga! Użytkownik xxcainx nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 190 / 4 / 0
Byłem 3 tygodnie na noopepcie i dałem sobie spokój, poza dziurami w pamięci krótkotrwałej i przypominaniem sobie niechcianych sytuacji z przeszłości, które swoją drogą i tak pamiętałem - nic nie zauważyłem. A na początku zapowiadało się miodnie.
  • 122 / 5 / 0
AlienZombie pisze:
Po zabawie z machem wrzucaj więcej niż zwykle wapnia - pomoże na brain foga.

U niektórych osób cynamon zmniejsza zapotrzebowanie na sen. Noopept u mnie raczej zwiększał chęć snu. Tzn. nie powodował senności (przy sniffach raczej pobudza i wyraźnie poprawia humor), ale chęć spania dłużej była.
Wyjaśnij proszę co miałeś na myśli. Kompletnie nie wiem co chciałeś powiedzieć w pierwszym zdaniu.

Cynamon zmniejsza zapotrzebowanie na sen? O tym nie słyszałem. Poczytam o tym więcej, jak coś znajdę.
A sam noopept chyba przetestuję. Może pomoże, a jak nie - to trudno.
  • 382 / 24 / 0
Napisałeś, że palisz mj, po której występuje brain fog w mniejszym lub większym stopniu (nawet jeśli sądzisz, że go nie odczuwasz). Na co chociaż troche pomoże zwiększona suplementacja wapnem. To tak a propos twoich dążeń do polepszenia funkcji kognitywnych.

Co do noopeptu osobiście polecam sniffowanie. U mnie przy podaniu oralnym albo podjęzykowym nie czułem tak wyraźnych efektów jak przy wciąganiu. (bardzo duża różnica)
  • 2 / / 0
Biorę nopka i cdp cholinę od około 3-4 tygodni. Przygotowuję się do matury. Moim priorytetem jest matematyka. Wyczytałem na forum, że zdolności matematyczne spadają co również zauważyłem u siebie. Zaznaczam, że nigdy nic nie ćpałem, od zaczęcia kuracji nie tykam również alkoholu. I tutaj moje pytanie do starych wyjadaczy :D Czy lepiej odstawić noopept z tydzień przed egzaminami, czy nie przerywać kuracji? Oczywiście chodzi mi o to aby podczas egzaminów "dobrze mi się myślało".
Co do swoim obserwacji:
Pamięć krótkotrwała spadła strasznie.
Słaba koncentracja.
Straszne dziury w pamięci. Zapomniałem rzeczy i definicje które od dawna miałem wyryte w pamięci.
Pogorszenie logicznego myślenia.
Lepszy sen.
Odrobinę lepsza motywacja.
Ogólnie zwiększona agresja.
  • 382 / 24 / 0
Wypisałeś same negatywy i zero pozytywów. Po chuj dalej bierzesz skoro sie nie poprawia a pogarsza ? Zmniejsz dawkę, gdy jest właściwie dobrana noopept nie powoduje takich deficytów (ewentualnie są one prawie nie zauważalne).
  • 10 / 1 / 0
Imo noopept działa najlepiej na przepite/przećpane osoby. Niweluje efekt przećpanego/przepitego zaćmienia przed oczami, daje lekkiego kopa i na sto procent wzmaga agresję. Mi osobiście pomógł wyjść z nałogu. Poza pomocą po odstawieniu czułem się przez 2 miesiące wręcz okropnie i mam wrażenie, że jest to związane ze stosowaniem noopeptu bo kiedy dorzuciłem znowu było okej.

~Pisze to po miesiącu brania tego "cudownego" specyfiku a następnie 3miesięcznej przerwie, więc mam ogromny dystans do przeprowadzonego doświadczenia.
  • 2 / / 0
Czy zaraz po odstawieniu efekty są lepsze? Czy jeżeli mam ważny egzamin to lepiej nie przerywać kuracji?
  • 548 / 54 / 0
Zamierzam zrobic spray , mam zamiar uzyc glikolu, na 5 ml ile mam wsypac mg nopa, podejrzewam, ze 500 mg to duzo i nie wszystko sie rozpusci, a moze rozpuscic w 10 ml tylko ile mg, chcialbym, zeby jedno psikniecie to bylo te 10mg? Czy noopept rozpuszczony w glikolu zaczyna tracic swoja moc po jakims czasie, jesli tak to po jakim?
  • 190 / 4 / 0
Kropla to ok. 0,05ml więc 500mg jeśli miałbyś zakraplacz to mógłbyś spokojnie rozpuścić. Np. w preparacie z all. w 30ml jest 600mg, więc trochę lipa zakraplać 20-stoma kroplami 10mg.

Myślę, że trwałość jest duża.

Też zaobserwowałem chujowe efekty u siebie, pogorszona pamięć krótkotrwała, nieogar, słabe przypominanie sobie słów etc.
ODPOWIEDZ
Newsy
Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

Ryszard Petru ma już projekt depenalizacji marihuany. Znamy szczegóły

Dopuszczenie posiadania do 15 gramów suszu lub jednego krzaka konopi na własny użytek – to propozycja, którą przedstawi zespół parlamentarny tworzony przez posłów koalicji. Dotarliśmy do szczegółów projektu, które potwierdzają nasze wcześniejsze ustalenia.

Jak zwiększyć moc i profil sensoryczny kawy z przelewu? Fizycy opisali prosty sposób

Czy jest sposób, by – nie zmieniając ilości kawy w przelewie – zwiększyć jej moc i uwypuklić profil sensoryczny? Otóż jest. I został on opisany na łamach pisma Physics of Fluids wydawanego przez Amerykański Instytut Fizyki (AIP).