Substancje wykazujące działanie prokognitywne.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 210 / 17 / 0
@Zalek33 ,

No bez przesady, jak to ma masakrować nos bardziej niż etylo? Przecież EPH przy sniffie boli, noopeptyd jedynie może wykręcać od paskudnego smaku. ;)
Przypominam że przy tej drodze podania mówimy o dawkach nie przekraczających 8 mg w porcji.
Myślę że optimum na sniff to ~5/6mg, ponieważ
10mg noopeptu przyjęte doustnie odpowiada 1mg i.v. Sniff oczywiście jest jednak słabszy od zastrzyku, a jako że zaleca się od 10mg do 30mg oryginalnych tabletek przy podaniu oralnym na jedną porcję - wyżej opisane przeze mnie optimum na sniff wydaje się najrozsądniejsze. Warto jednak zaznaczyć że w przypadku tej substancji nie zawsze więcej znaczy lepiej, jak zresztą mówią doświadczenia udzielających się tu użytkowników - często popełniamy błąd, że gdy mamy dużą ilość (np. 10g Noopeptu) to dawkujemy na opór, co wcale nie przynosi nam zbytnio korzyści, a peptyd niepotrzebnie się marnuje... :)
  • 906 / 36 / 0
Jak lepiej zadziała, podjęzykowo czy sniff?
297 dni czystości (05.01)
  • 561 / 39 / 0
Tu nie chodzi o bol przy sniffie tylko ze zapycha nos
  • 210 / 17 / 0
@zalek33
Jak zapycha nos to może za dużo brałeś?
Jak 5mg podzielisz na dwie dziurki to tyle co kot napłakał. Dodatkowo z autopsji mogę powiedzieć że nos się szybko przyzwyczaja do Noopeptu.

@Sinnis
Porównywalnie, ale sniff praktyczniejszy bo mniej strat ze śliną i nie musisz trzymać niczego pod językiem.
  • 183 / 10 / 0
Czy noopept można łykać razem z escitalopramem (lek z grupy ASRI)?
"Nie rozpamiętuj, nie myśl, nie zastanawiaj się, nie medytuj, nie analizuj, pozostaw umysł w naturalnym stanie"
  • 834 / 17 / 0
@up, myślę że tak, ja tak robiłem i było ok
Treść postu autora to jakieś pierdolenie - tak w skrócie dla tych, którym nie chce się czytać heh
  • 328 / 24 / 0
Biore noopept donosowo i jest OK. Czasami zjem jeszcze troche Oxiracetamu. Po tym drugim mam wrażenie, że jestem troche "struty".

Ma ktoś Oxiracetam - czy też to są maałutkie kryształki, które smakują coś a'la cukier? Czy to wyjebka? Działać działa.

Efekty jakie widzę u siebie, to:
-częste flashbacki,
-zobojętnienie uczuciowe, ale np łatwo potrafię się mocno zdenerwować, rozdrażnić,
-czuje jak pracuje mi mózg :gun: ,
-dużo pomysłów w głowie,
-widzę dużą różnice w 'świecie' na "trzeźwo" i po noopepcie,
-wyostrzone kolory,
-łatwe kojarzenie faktów,
-często zapominam o rzeczach które robiłem chwile temu, np. jadę gdzieś, a potem jak dotrę na miejsce, to w głowie mam "o kurwa, jak ja się tu znalazłem, jak nic nie pamiętam z trasy? %-D "

Mam 5g, zaczynam długą suplementację, dam znać jak efekty. Generalnie po noopie, treningach siłowych i sztukach walk, czuje mocno testosteron, wielką pewność siebie, ale i lekką awersję do ludzi. Dużo rzeczy potrafi mnie akurat na tym potrafi wkurwić. Chociażby, że ktoś za wolno myśli chociażby :-D

Jeśli ktoś się zastanawia - brać czy nie brać, to polecam spróbować. Moim zdaniem dobry suplement, czuć, że działa.

Na dniach zrobię sobie z 1g spray do nosa, co by będąc na uczelni czy w klubie, można było na luzie się "dosuplementować" %-D

Jako, że chodząc do klubów, często chodziłem na trzeźwo, bo nie lubie mieć całego następnego dnia w plecy, tylko wracając w domu zjadam wcześniej przygotowany posiłek, białko+węgle+tłuszcze, odsypiam, i rano budzę się jak po cardio :-D
Bo kacowe myśli i depresje potrafią mnie wykończyć, a o dziwo, po piciu zawsze mam gorszą skuteczność w klubie. A na trzeźwo wszystkie chętne :-D

A tak w klubie bym sobie psiknął, bo wejście ładnie czuje. Czuć polepszony humor i więcej energii, więc fajny suplement :-D

s

Teraz jak sobie jeszcze przypomniałem, co chciałem dopisać, ale jebana pamięć krótkotrwała wariuje %-D

Muzyka po noopepcie wiele lepiej brzmi, mam wrażenie, że potrafie rozbić piosenke na elementy, i słuchać w tym samym czasie oddzielnie instrumentalu i wokalu :-D
Słyszę o wiele więcej, wiele rzeczy za oknem, wokół mnie gdy jestem na mieście.

I z jednej strony mam stłumione emocje i uczucia, a z drugiej, to jak coś mnie wkurwi, to po prostu czuję, że musze coś rozjebać. Coś mi siedzi we głowie i mówi " KURWA NO NIE ODPUSZCZAJ JAAA PIERDOLE WEŹ TO ROZJEB BO NIE WYTRZYMAM" %-D
  • 85 / 5 / 1
Ja mam oxiracetam i tak wygląda jak cukier ale smakuje nie koniecznie jak cukier ;)
  • 3406 / 534 / 0
@marek1234

Generalnie jeszcze chciałem napisać że to mój pierwszy nootrop i do noopepta podchodzę 2gi raz, 1 raz leciałem gdzieś max 2tyg, może z jakaś przerwą, ale to ćpanie miałem jeszcze i fazowałem, efektów nie zauważyłem. Od nowego roku 2gie podejście + zero dragów itp itp, i wyraźnie zadziałał :)

Ja z emocjami mam podobnie jak FajnieJest, czyli nie odbieram już tak jak wcześniej (wszystkiego do siebie) a po ćpaniu to już wgl, (ogólnie też jestem lekko wrażliwym facetem) ale po noopepcie elegancko mi się ustabilizowały emocje co jest zajebistym plusem :) a reszta efektów też jest spoko. (jak na razie korzystam z prochu pod język i jak mam zmiany na rano to p.o. troszkę większa dawka, ale wszystko mieści się w 10-20mg)

Dorzucam w kroplach ginkgo biloba na pamięć, ale czuć czasem tą krótkotrwałą...

No i ten p.o. nie wiem czy działa tak dobrze czy nie, trzymanie pod językiem ze śliną też pewnie coś ubywa, tak więc dziś zamawiam 3 szt. noopepta w sprayu, zdecydowanie lepsze wchłanianie + działanie co przełoży się (mam nadzieje) na jeszcze lepsze efekty :) no i praktyczny.

Noopept jest spoko naprawdę, a np. dla takich ludzi którzy jarali weed w ciągu i w dużych dawkach to jak skarb. Wiadomo otępienie a tu taka naprawa :) jeszcze jak wyciągnę więcej z noopepta to uznam że jest lepszy niż benzo.

Tak więc noopepcik przy dupie musi być :D
F̲O̲R̲M̲Y̲ ̲Ż̲Y̲C̲I̲A̲ ̲O̲P̲A̲R̲T̲E̲ ̲N̲A̲ ̲W̲Ę̲G̲L̲U̲.̲
  • 328 / 24 / 0
Ja z emocjami mam podobnie jak FajnieJest, czyli nie odbieram już tak jak wcześniej (wszystkiego do siebie) a po ćpaniu to już wgl, (ogólnie też jestem lekko wrażliwym facetem) ale po noopep'cie elegancko mi się ustabilizowały emocje co jest zajebistym plusem :) a reszta efektów też jest spoko. (jak na razie korzystam z prochu pod język i jak mam zmiany na rano to p.o. troszkę większa dawka, ale wszystko mieści się w 10-20mg)
A nie masz tak, że jak już coś cie wkurwi to nie daje ci spokoju i czujesz, że musisz coś rozjebać? Albo jak złapiesz jakiegoś niekoniecznie miłęgo flashbacka, to tak samo? Denerwuje mnie to w moim przypadku.

Lubie też podczas działania wybiegać w przyszłość, wyobrażać sobie moje cele i jak będzie wyglądało na tym moje życie za chociażby pół roku. Zawsze pozytywnie :)
No i ten p.o. nie wiem czy działa tak dobrze czy nie, trzymanie pod językiem ze śliną też pewnie coś ubywa, tak więc dziś zamawiam 3 szt. noopepta w sprayu, zdecydowanie lepsze wchłanianie + działanie co przełoży się (mam nadzieje) na jeszcze lepsze efekty :) no i praktyczny.
A nie wolałeś sobie samemu taki atomizer zrobić? Z tego co patrzałem, wychodzi około 35zł za 0,6g :-D
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Hiszpania: obowiązkowe testy na alkohol i narkotyki dla kierowców zawodowych?

Hiszpańska scena polityczna podzieliła się wokół nowej propozycji Partii Ludowej (Partido Popular), która chce wprowadzenia obowiązkowych corocznych testów na obecność alkoholu i narkotyków dla kierowców zawodowych. Projekt ustawy zmieniający hiszpańskie prawo o ruchu drogowym, zgłoszony kilka tygodni temu, trafił już pod obrady Kongresu Deputowanych, wywołując ostry spór między rządem a opozycją.

1 na 50 przewoźników był karany za narkotyki – nietypowe badanie z Holandii

Holenderski urząd statystyczny CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) opublikował wyniki nietypowego badania, mogącego wskazywać na powiązania między branża narkotykową a innymi, legalnymi sektorami gospodarki. Skupiono się przy tym na właścicielach firm oraz prezesach, a na szczycie rankingu pojawili się między innymi przewoźnicy.

Pierwsze takie badania obaliły popularny mit

Mikrodawki LSD zyskały popularność jako potencjalna metoda leczenia ADHD, ale najnowsze badanie kliniczne wykazało, że ich skuteczność nie przewyższa placebo. Choć wiele osób wierzyło w poprawę koncentracji i samopoczucia, naukowcy nie znaleźli na to dowodów.