Substancje wykazujące działanie prokognitywne.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 180 / 4 / 0
Coś co daje super efekty z nootropami (a nawet bez) to dobra dieta. Przy odpowiednim odżywianiu działanie noopeptu jest zdecydowanie mocniejsze u mnie. Najważniejsze jest chyba spożywanie węglowodanów złożonych, wtedy mamy poziom glukozy na stałym poziomie, a to się przekłada na pracę OUN.
Suddenly I knew exactly what I needed to do.
  • 229 / / 0
A jakieś konkretne produkty ? Dziś noopept działa u mnie słabiej niz np wczoraj :/
  • 180 / 4 / 0
Makaron/ryż to dobre źródła. Do tego proste źródło białka czyli np. twaróg czy ryba, a nie smażone mięso. To jest akurat mniej istotne. Polecam jeść dużo jajek za to, zawierają dużo lecytyny, która posiada w budowie cholinę.
Z moich obserwacji wynika, że jakikolwiek lek nootropowym (teraz stosuję noopept+piracetam) przestaje działać jak jestem głodny. Dużo się teraz uczę i tempo nauki jest zdecydowanie szybsze, ale czar pryska jak poczuję głód. To wydaje się być logiczne, bo skoro np. noopept przyśpiesza metabolizm tkanki nerwowej to OUN musi mieć na czym pracować.
  • 229 / / 0
A wtedy trzeba dostarczyć coś odpowiedniego :D
  • 229 / / 0
A wtedy trzeba dostarczyć coś odpowiedniego :D
  • 1450 / 18 / 0
Ja na sfd czytałem artykuł, że zdrowe tłuszcze poprawiają funkcjonowanie mózgu. Eksperyment był robiony na pilotach samolotów pasażerskich.
I przychodzi czas, że odurzanie się alkoholem przestaje być interesowne

Pamiętaj człowieku młody- NIE ĆPAJ Z POWODU MODY
  • 229 / / 0
Więc:
Czy mianseryna 20 mg przed snem może jakoś wpływać na kuracje Noopeptem :D ?
  • 180 / 4 / 0
Spróbuj, to jedyne rozwiązanie.Istotne jest to, że mianseryna wpływa na gospodarkę serotoninową(zwiększa wydzielanie serotoniny) Teoretycznie nie powinno być żadnych interakcji pomiędzy lekami. Praktycznie jak pisał C9H13N po l-tryptofanie efekty nootropowe osłabły, a ten związek podnosi poziom serotoniny. Obstawiam, że po mianserynie działanie noopeptu będzie słabsze.
  • 2 / / 0
ograniczenie potliwości suplementów polega na... zwiększonym oddawaniu moczu :D ale wracając do tematu - ja brałem noopept amerykański firmy CTD Labs: fajna postać tabletki do ssania, działanie jest, ale cena masakra (150 ziko za 50 tabl po 10 mg). Żeby kontynuować przygodę z noopeptem widzę 2 główne możliwości:
- albo przerzucę się na proszek w srebrnych workach
- albo kupię oryginał od ruskich.
Co polecacie?
I czy widzicie jakieś przeciwwskazania do brania łącznie z modafinilem?
  • 229 / / 0
Zszedłem z 60-80 mg mianseryny do 20. Czuje dzialanie Noopeptu, zażywam nawet dawke przed snem, bo jak przestaje działać poprzednia to jakies lęki i paranoje lekkie mnie dopadają. Może C9... w głowie to sie nie mieści ale tak jest.
ODPOWIEDZ
Newsy
Kanada wprowadza przezroczyste opakowania na marihuanę

W marcu 2025 roku Health Canada, czyli kanadyjski odpowiednik Głównego Inspektoratu Sanitarnego, ogłosił nowy pakiet zmian dla producentów konopi. Najważniejsza? Zgoda na przezroczyste okienka w opakowaniach suszu. Od teraz konsument może zobaczyć zioło jeszcze przed zakupem. To pierwsza taka zmiana od czasu legalizacji marihuany w Kanadzie. Ale to nie wszystko.

"Narkociak" próbował przemycić narkotyki do więzienia

Koci kurier z narkotykami wpadł na gorącym uczynku. Strażnicy kostarykańskiego więzienia zatrzymali kota, który do futra miał przyklejone paczki z marihuaną i crackiem. Zwierzak próbował przedostać się na teren zakładu karnego.

USA: Przedawkowane narkotyki zabiły mniej osób w 2024 roku

Liczba ofiar śmiertelnych związanych z przedawkowaniem narkotyków w Stanach Zjednoczonych znacząco spadła w 2024 roku, osiągając najniższy poziom od czasów sprzed pandemii COVID-19 – wynika z najnowszych, wstępnych danych opublikowanych 14 maja przez Centra Kontroli i Zapobiegania Chorobom (CDC).