Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 37 / / 0
Wiem, ze to nie narkotyk, ani nic z tych rzeczy. Po prostu przegladajac leki w domu zobaczylam opakowanie po Nitroglicerynie (dokladnej nazwy leku nie pamietam) i zainteresowalam sie skutkami albo raczej dzialaniem leku na zdrowej osobie. Ma ktos moze jakies informacje na ten temat?
  • 645 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: dobson »
Wydeje mi się że występuje ona w jakichś lekach na serce.
Stany przedzawałowe chyba czy coś...
"Nie należy mylić prawdy z opinią większości"
                                Jean Cocteau
  • 472 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: P-paranoi »
Nitrogliceryna stosowana jest u chorych na uklad krazenia. Sa to jednak dawki wrecz mikroskopijne.
Uwaga! Użytkownik P-paranoi nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 755 / 19 / 0
lepiej tego nie jedz. rozszerza naczynia krwionosne i pomaga jak ktos ma np. zawal czy co tam.
ale rozszerza naczynia wszedize, nie tylko w sercu. w glowie ejst ich bardzo duzo, a co sie dizeje, jak pod czaszka brakuje miejsca dla rozszerzajacyc sie zyl, krwinek i calej reszty? ;p booooli jak sam skurwęsyn.
nie jadlem, ale robilem :)
coprawda nie nitrogliceryne, a nitroglikol, ale i tak od samych oparow glowa napirdala az do wieczora ;/ i nawet ziolo nie pomaga :(
jeżeli wysyaeś mi pm [od początku do zeszłego tygodnia], to nic nie doszło.
  • 352 / 97 / 0
Nieprzeczytany post autor: TenTyp »
Nitro + thc wchodzi ładna bania. kiedys babci podwedziłem :D
Zwierzęta i ludzie może nie są podobni
Ale w jednej sprawie są na pewno zgodni
Że trzeba mieć miejsce w którym można się rozjebać
Ostro zabalować a później wszystko sprzedać
  • 755 / 19 / 0
:O
naprawde sa jakies zauwazalne efekty i roznice?
  • 3490 / 55 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kurwik »
Bardzo możliwe. Masz o wiele lepszy obieg krwi, więc wszystko co wchłoną Twoje płuca o wiele szybciej trafia do mózgu. A więc, jeśli trzymasz dym w płucach tyle co bez nitro to też więcej THC przejdzie do krwi w tym czasie. Przynajmniej tak mi się wydaje na logikę.
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 755 / 19 / 0
jezeli to prawda to znak ze najwyzszy czas odkurzyc polke z odczynnikami ^^

TyTypie, nie bylo zadnych efektow ubocznych? nie bolala cie po tym glowa?
bo o glowe boje sie najbardizej
  • 352 / 97 / 0
Nieprzeczytany post autor: TenTyp »
Na początku troche tak bolała jak po poppersie czyli nic strasznego. Ogólnie to mysle tak jak kurwik, ze przez poprawe krążenia. Ale polecam jak co, dobra faza
Zwierzęta i ludzie może nie są podobni
Ale w jednej sprawie są na pewno zgodni
Że trzeba mieć miejsce w którym można się rozjebać
Ostro zabalować a później wszystko sprzedać
  • 37 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Amanda »
A jest mozliwosc ze sie przekręci po tym?
ODPOWIEDZ
Newsy
Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.

1,3 tony kokainy przejęte dzięki współpracy służb z Polski, Hiszpanii i Francji

Efektem działań CBŚP, francuskiej Służby Celnej i hiszpańskiej Policji Narodowej, we współpracy z Europolem, było przejęcie ogromnej ilości kokainy na terenie Francji i Hiszpanii, która docelowo miała trafić na czarny rynek Niemiec, Polski, Niderlandów i Wielkiej Brytanii. W ramach działań skontrolowano dwie ciężarówki z Polski i zatrzymano polskiego obywatela.