Reszta nie pasująca do powyższych
ODPOWIEDZ
  • 10 / / 0
Cześć.
Od jakiegoś czasu zastanawiam się nad wprowadzeniem prozdrowotnych w swoim działaniu substancji do mojej codzienności.
Często dolega mi tzw. brainfog, przewlekłe zmęczenie i ogólna niechęć wobec rutyny, uczucia niekoniecznie otulone smutkiem, raczej zwyczajnie nuży mnie to wszystko. Zastanawiam się - “po chuj?”. No ale i tak robię rzeczy, bo coś robić trzeba.
Przechodząc do mojego pytania - czy aktywna suplementacja nikotyny w jej najczystszej postaci mogła by rozwiązać mój problem? Nigdy nie paliłem/nie vapowałem, a naczytałem się w necie o rzekomych prokognitywnych właściwościach nikotyny, rzekomej neuroprotekcji, blabla. Jak nakleję sobie codziennie plaster nikotynowy na dupę to problemy miną?

PS - wskaźniki witamin w normie, wpierdalam tylko benzo w “rozsądnych” dawkach każdego dnia.
  • 507 / 193 / 1
Mi często po nikotynie pojawiał się stan "po chuj". Taki trochę zlękniony byłem i miałem natłok myśli, ale tylko chwilę po dopaleniu czegoś. Z kolei po saszetach z nikotyną czułem się lipnie. Czytałem coś o nootropowym działaniu nikotyny, ale go nie odczuwałem w praktyce (może źle brałem). Co najwyżej jak ktoś się pyta po chuj palisz, gówno to daję to się zaczyna bajerę o bajecznych właściwościach nikotyny na mózg %-D
Ale z takich anegdotek to mam wrażenie, że w średniej lepiej mi się pisało jakieś sprawdziany itd po fajce :D
Uwaga! Użytkownik SerioSergio nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 10 / / 0
@SerioSergio Dlatego wydaje mi się, że kwestia nootropowych właściwości to dawka i forma przyjęcia, albo zwyczajny "cope" tych wyjadaczy. Po saszetach również słyszałem, że jest lipa.
Sprawdzianów pisać nie muszę, ale przydałoby się coś, żeby umilić robotę. Z lękami miewam problemy więc w moim przypadku pomysł nikotynowy był chwilowym odklejeniem. Może po prostu należałoby zwiększyć ilość przyjmowanego benzo w moim przypadku %-D
  • 133 / 46 / 2
nikotyna dość specyficznie wiąże się z cholinergicznym miejscem bramkowania nikotynowego na kationowych kanałach jonowych w receptorach w całym organizmie. To działanie stymuluje uwalnianie różnych neuroprzekaźników, w tym zwłaszcza katecholamin i serotoniny. nikotyna również stymuluje nadnercza co powoduje wydzielanie adrenaliny. zwiększa również aktywność acetylocholiny i noradrenaliny. jeszcze nikotyna stymuluje produkcję testosteronu. więc "suplementacja" nikotyny w twoim przypadku mogłaby ci pomóc. jednak tak czy siak zalecam diete zmiany bo to jest głównym wyznacznikiem dla przeciętnego człowieka "czy się chce". nie zalecam wpierdalać się w nałóg
11:39 Ricsson [257]: w ogole
11:39 Ricsson [257]: uwierzylem w boga, w cuda
11:39 Ricsson [257]: mialem 6 piw
11:39 Ricsson [257]: wypilem 6 piw
11:39 Ricsson [257]: otwieram rano plecak
11:40 Ricsson [257]: mam 3 piwa
  • 10 / / 0
@Devixo Dzięki za merytoryczną odpowiedź. Nie chciałbym wpierdalać się w nałóg a jeżeli już to ewentualnie minimalizować ryzyko negatywnych powikłań, dlatego też nie brałem pod uwagę zaduszania się kancerogennymi substancjami w szlugach (chyba, że to psyop i wcale tak nie jest:)).
W dobie masakrycznej ilości dezinformacji panujących dot. jedzenia nie do końca jestem przekonany w jaki sposób miałbym zmienić swoją dietę - bardzo blisko mi do niedowagi i właściwie jedyne posiłki to ryż kurczak sos ew. makarony. Większość czasu nie odczuwam głodu i "najadam" się yerbą. Nie do końca ufam dietetykom, masz pomysł gdzie mógłbym poszukać rzetelnych informacji w kwestii odpowiedniego odżywiania się?
  • 133 / 46 / 2
@mmchan Ja osobiscie stostuje diete carnivore (jedzenie tylko produktow odzwierzecych) + owoce. jesli chodzi o zrodla tejze diety to profil na nieszczesnej platformie tiktok o nazwie carnivoremd zalecam oraz jego strone https://www.paulsaladinomd.co
jesli chodzi o przytycie to nalezy wyliczyc swoje zapotrzebowanie kaloryczne oraz dodac okolo 300/400 kalorii i tyle jesc. aplikacje fitatu zalecam.
i pamietaj. rzetelnych informacji w badaniach nie znajdziesz. jest to wszystko oplacone przez koncerny zywieniowe.
11:39 Ricsson [257]: w ogole
11:39 Ricsson [257]: uwierzylem w boga, w cuda
11:39 Ricsson [257]: mialem 6 piw
11:39 Ricsson [257]: wypilem 6 piw
11:39 Ricsson [257]: otwieram rano plecak
11:40 Ricsson [257]: mam 3 piwa
  • 276 / 41 / 0
05 stycznia 2025mmchan pisze:
PS - wskaźniki witamin w normie, wpierdalam tylko benzo w “rozsądnych” dawkach każdego dnia.
Myślę że benzo jest przyczyną tego twojego brain foga %-D
Redukuj dawki i zejdź do zera zamiast kombinować naokoło.
You're an addict. So be addicted. Just be addicted to something else. Choose the ones you love. Choose your future. CHOOSE LIFE !!!
ODPOWIEDZ
Newsy
Rekordowa konfiskata narkotyków: Straż Przybrzeżna USA przechwyciła kokainę wartą 141 mln USD

Straż Przybrzeżna USA poinformowała, że ponad tuzin osób stanie przed sądem federalnym po przechwyceniu kokainy o łącznej wartości ponad 141 milionów dolarów. Narkotyki skonfiskowano w ramach sześciu operacji na Morzu Karaibskim w lutym i na początku marca.

Medyczna marihuana przynosi „znaczną poprawę” w objawach raka, wynika z nowego badania

Nowe badanie przeprowadzone w Minnesocie dostarcza mocnych dowodów na skuteczność medycznej marihuany w łagodzeniu objawów raka. Większość pacjentów stosujących konopie zgłasza poprawę w zakresie bólu, bezsenności, stresu i problemów trawiennych. Jednak badanie zwraca również uwagę na problem wysokich kosztów terapii, które mogą stanowić barierę dla mniej zamożnych pacjentów. Brak refundacji medycznej marihuany sprawia, że wielu chorych zmuszonych jest do ograniczania lub przerywania terapii, mimo jej skuteczności.

HMP Podpisanie umowy dotyczącej rozpoczęcia upraw marihuany medycznej w Polsce

W nawiązaniu do raportu bieżącego ESPI nr 30/2024 z dnia 30/10/2024, Zarząd Hemp&Health S.A. (Emitent) informuje, że w dniu dzisiejszym podpisał umowę z nadzorowanym przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi Instytutem badawczym, który zgodnie z Ustawą z dnia 29 lipca 2005 roku o zapobieganiu narkomanii, ma prawo do prowadzenia w Polsce upraw marihuany medycznej i jest uprawniony do uzyskania zezwolenia na prowadzenie upraw medycznej marihuany w Polsce.