Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 1526 / 533 / 0
No ten GPT to wcale nie jest najlepsza opcja i nawet Grok lepiej tu wypada, ale chuj, nie kryję swojej nic nie znaczącej dezaprobaty, bo te modele językowe nie tylko robią błędy same w sobie ale są wręcz machinami propagandowymi. Dostaję różne odpowiedzi na pytania dotyczące zdrowia z różnych profili i wynika to z tego, ile już sam pokazałem, że wiem w "rozmowie" z botem.

Poza tym warto chyba uwzględnić, że te modele po prostu liczą prawdopodobieństwo ciągów następujących po sobie wyrazów w oparciu o dane treningowe także nie tylko ta inteligencja jest sztuczna, ale najczęściej nie ma tam żadnego wręcz rozumienia maszynowego, to jest czysta statystyka. I chodzi mi o to, że pomijając już kwestie halucynacji LLM oraz ograniczeń producentów pod kątem cenzury czy lobbingu dużych korporacji które dbają, żeby padały konkretne odpowiedzi, to przecież to ćpuny i osoby chore będą z tego korzystać i efekt w pewnym momencie będzie odwrotny od zamierzonego. Brak relacji z człowiekiem, lekarzem, brak kontaktu międzyludzkiego to brak jednego z najistotniejszych tak naprawdę czynników w leczeniu i poprawie zdrowia. Ma to duży wpływ, samo nastawienie i wiara pacjenta, co pokazują wszelkie badania od dekad, w których na jakąś część ludzi działa przecież neutralnego placebo, tylko dlatego, że w to wierzą. Wstępne wyniki mówiące o zadowoleniu dają mylnie pozytywny obraz. A wielu chorych traktuje LLM jak prawdziwego człowieka, uzależnia się i były już przypadki samobójstw czy innych gówien.

Wiem, że moja opinia nie jest dla Was istotna, ale dla własnego spokoju, ostrzegałem. Joł.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Fenomen euforii biegacza – to nie endorfiny, tylko naturalna marihuana

Tajemniczy stan euforii, którego doświadcza blisko 75% biegaczy. Tak zwana „euforia biegacza” redukuje ból, wyostrza zmysły i daje uczucie podobne do działania marihuany. Najnowsze badania naukowe tłumaczą, dlaczego „runner’s high” to nie mit, a ewolucyjny mechanizm przetrwania – i jak go uruchomić nawet początkującym. W tym artykule dowiesz się, co to jest runner’s high, jak działa i jak go wywołać nawet jeśli dopiero zaczynasz biegać.

Pierwsze takie badania obaliły popularny mit

Mikrodawki LSD zyskały popularność jako potencjalna metoda leczenia ADHD, ale najnowsze badanie kliniczne wykazało, że ich skuteczność nie przewyższa placebo. Choć wiele osób wierzyło w poprawę koncentracji i samopoczucia, naukowcy nie znaleźli na to dowodów.

Hiszpania: obowiązkowe testy na alkohol i narkotyki dla kierowców zawodowych?

Hiszpańska scena polityczna podzieliła się wokół nowej propozycji Partii Ludowej (Partido Popular), która chce wprowadzenia obowiązkowych corocznych testów na obecność alkoholu i narkotyków dla kierowców zawodowych. Projekt ustawy zmieniający hiszpańskie prawo o ruchu drogowym, zgłoszony kilka tygodni temu, trafił już pod obrady Kongresu Deputowanych, wywołując ostry spór między rządem a opozycją.