Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 59 / 3 / 0
Pewnie nie tylko ja mam z tym problem, otóż chodzi o to że próbowałem wiele różnych odmian konopii z różnym poziomem THC i CBD np. 8% THC i 8% CBD Indica, Aurora.
Czy też Red no. 2.
Każda z nich powodowała u mnie paranoje i bad tripy, trochę mniejsze jak się podpiłem piwami np. pięcioma piwami 7.2%. Takie substancje jak np. DXM czy niektóre słabe syntetyczne kannabinoidy np. JWH-307 powodowały to w dużo mniejszym stopniu lub wcale.
Od czego zależy ta moja nietolerancja na THC i ogólnie konopie również te włókniste? Tylko że ja tych konopii włóknistych z CBD muszę wypalić z gram.
  • 479 / 72 / 0
@neller
Pytanie ile palisz, jakiego produktu i w jaki sposób.
CBD ,,chroni" przed badtripem. Może to być olejek pod jezyk 15-30min przed paleniem.
Możesz też dać bardzo mała ilość medycznego zioła i resztę zastosować CBD susz.

Najfajniejszy do palenia jest waporyzator. Ustawiasz sobie niska temperaturę, ściągasz na początku 7 buchow i obserwujesz czy Ci to wystarczy. W każdym momencie możesz przetac palić i odłożyć na później.
  • 2806 / 362 / 0
THC powoduję jednak tripa podobnego do LSD wszystko jest żywsze bardziej realne człowiek bardziej rozmyśla gonitwa myśli itp może za duża dawka ? Ja za pierwszym razem wziąłem trochę za dużo ( ja biore tylko w formie Ciastka bo palić nie mogę przez chorobę ) i za 1 razem też było za mocno i trochę sie wystraszyłem ale to było takie poznanie " Siebie " później każdy Trip byl coraz lepszy muzyka wchodzi jak złoto
  • 605 / 156 / 0
@neller
Biochemia mózgu ludzkiego jest na tyle skomplikowana, że nikt ci nie odpowie skąd to się bierze. Po prostu masz tak klepki poukładane, że THC wpływa na ciebie w taki właśnie sposób.

BTW. Ty się podpijasz 5 piwami 7,2%? Brzmi bardziej jak najebka xd
'Never know who's behind the wheel,
The body or a conscious mind'
  • 59 / 3 / 0
@Pingwino gdzie stary waporyzator przy dzisiejszej inflacji...

@sclero2014 no ten nick znam i zawsze czytam go jako "ściero" i te numerki a to jest sclero.
Zgadzam się w 100% ale ja nie przemogłem się do THC nadal.

@lysy666 no trochę brzmi jak najebka ale wiesz co ja miałem innego zrobić żeby móc palić, niewiele oprócz tego tak na szybko.
  • 959 / 175 / 0
@neller na czym polegają te bad tripy i paranoję? Jakieś lęki?Może masz nerwicę która mj wywala na wierzch
  • 44 / 1 / 0
@tajemniczy25 ja nie mam żadnej nerwicy ani innej choroby psychicznej co już zostało sprawdzone ale jak zajaram nie waże jaką odmiane to po prostu wypierdala mnie w kosmos te THC i się sam zastanawiam o co tu chodzi.
Z tego co oglądałem w tym długim filmie na youtube to zależy to od gęstości receptorów kannabinoidowych w... (?) mózgu? Także każdy może to inaczej odczuwać jak jest z większością leków które się metabolizują przy udziale enzymów wątrobowych.
  • 479 / 72 / 0
Zajaraj mala dawkę i zobacz. Pomimo rocznego stażu mam niska tolerancję na THC. Jedno nabicie z wapka 0,1g rozkładam na trzy podejścia w ciągu 2-4h.
  • 917 / 235 / 0
Tak to jest z tym THC, że jednemu dodaje skrzydeł a drugiego przyspawa do ziemi. Ja sam jestem bardziej kreatywny bez bucha niż z buchem. Znajomi palą i czują się znakomicie na imprezach, a ja odwrotnie jak zapalę to najchętniej przykrył bym się kocykiem i serial na Netku obejrzał. Każdy ma inną psychikę, jednak marihuanen jest używką psychodeliczną, więc uwrażliwia nas bardziej na bodźce, a jak ktoś z natury jest bardzo wrażliwy to po THC może dojść do niepezyjemnych stanów.
  • 479 / 72 / 0
@junkiexl pamiętaj, że odmiana też dużo daje na profil działania.
No właśnie, ja się świetnie bawię na imprezach z buchem, jestem mega rozmowny i nie pilnuje czasu.
To jak ze znajomymi jaram. Jeden będzie chciał najarany jeździć rowerem przez lasy, żeby tylko zjechać ze szlaków, a drugi nakryje się kocykiem.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Nie mógł pogodzić się z rozstaniem, rozsypał "biały proszek" na dachu auta byłej partnerki

36-latek dobijał się w gminie Giby (Podlaskie) do drzwi swojej byłej partnerki. Awanturował się i krzyczał, a na koniec rozsypał na dachu jej samochodu amfetaminę. Został zatrzymany przez policję. Był tak pijany, że nie był w stanie dmuchnąć w alkomat.

Po debacie prezydenckiej wzrosło zainteresowanie woreczkami nikotynowymi

Debata prezydencka 23 maja br. pokazała, że Polacy nie wiedzą, czym są saszetki nikotynowe oraz snusy, a także czym się różnią. Sztab wyborczy Karola Nawrockiego podał, że kandydat na prezydenta podczas debaty przyjął snus. Sam Karol Nawrocki sprostował, że była to saszetka nikotynowa. Tymczasem różnica między oboma produktami jest ogromna. Snus zawiera tytoń, którego nie ma w saszetce, a jego sprzedaż w UE – z wyjątkiem Szwecji – jest zabroniona.

Rekordowe uderzenie w narkobiznes. Zlikwidowano 19 laboratoriów i ujęto 67 osób

Co najmniej tysiąc funkcjonariuszy wzięło udział w największej w ostatnich latach operacji wymierzonej w syndykat narkotykowy działający na terenie Ukrainy. Zlikwidowano 19 laboratoriów i 17 magazynów oraz zatrzymano 67 osób, w tym 32-letniego bossa organizacji. Szacuje się, że miesięcznie narkogang produkował nawet 700 kg mefedronu, alfa-PVP i amfetaminy.