Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 1676 / 106 / 0
czopka212 pisze:
Witam,

Wczoraj dostałem wyniki ekspertyzy z których wynikło, że dana substancja którą zabezpieczyla policja nie jest etylofenidatem tylko metylofenidatem. I przedstawiono mi zarzuty posiadania znacznej ilości i grozi mi do 10 lat. Dodam, że etylofenidat nabyłem przez kolka i zapewniał mnie mailowo że substancja jest legalna na terenie RP. Czy możliwe jest pomylenie etylofenidatu z metylofenidatem który jest nielegalny? Pozdrawiam
to by wyjasnialo czemu nadal mu paczkivzajmuja

polecm zaopatrzyc sie w tussipect lub inny srodek na efce

w razie badan bronic sie ze efa wychodzi jak fetka
(pryklad przy amf)
co do samoukaran
policja i prokuratura maja swoje polecenia
sady swoje
jesli sprawy sa banalne i prourator poprostu dazy do zamkniecia chpcby kosztem samouk - grzywna 500 zl plus pokrycie kosztów procesu
to nie ma sensu
jesli prok spuszcza z tonu, dowody sa watpliwe to nie ma sensu zadne samoukaranie
oni na tym zeruja
wezwac 100 oskarzonych i im przedstawic zarzuty
kazdemmu dac opcje samouk i ktos tam peknie
Uwaga! Użytkownik randomuser118 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1174 / 19 / 15
Co nagleście tak zamilkli, Chemicy?
Uwaga! Użytkownik WaWe nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 7 / 1 / 0
Miałem w piątek sprawę i odroczono ją na 27.10 na której ma być przesłuchany biegły. Ciekawe co wyjdzie z tego
  • 1987 / 106 / 0
Przeczytałem kilka pierwszych stron tego wątku i nie wiem czy ta informacja była już przez kogoś korygowana, a jeśli tak to przepraszam. Natomiast chodzi mi o masy molowe substancji. Generalnie substancje o takim samym wzorze sumarycznym będą miały taką samą masę molową. Tak więc masa molowa 3,4-DMMC jest taka sama jak masa molowa 4-MEC. Tak samo eth-cat, mefedron i bufedron będą miały taką samą masę molową.
Te różnice na np. drugim miejscu po przecinku wynikają z tego jak bardzo została zaokrąglona masa molowa poszczególnych atomów, która została wykorzystana do obliczeń.

EDIT
WaWe pisze:
O komentarz, czy moja dalsza linia obrony, którą w euforii z odrzutu jednego z odczynników, przedstawiłem na ślepo, więc proszę się nie śmiać w razie czego.

Czy 4-MEC ---> 3,4-DMMC?
4-MEC będzie miał identyczną masę molową jak 3,4-DMMC, gdyż obydwie te substancje mają taki sam wzór sumaryczny C12H17NO. Ale czy to co miałeś to było na pewno 3,4-DMMC to wyjdzie w dokładnym badaniu.
Uwaga! Użytkownik scr nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1174 / 19 / 15
Suytuacja na dziś:

http://i.imgur.com/NjRDTmO.png

Planowane definitywne zakończenie 15 grudnia.

Nietrudno sobie wyobrazić, jaka to różnica między pierwszą analizą chemiczną, a tą odstateczną (z linka) - zawalczyłem o swoje i tak się z nimi robi. ŻADNE SAMOUKARANIE - jak mantre powtarzam.

Drugi wniosek taki, że Baron handlował nielegalami. To mi się w głowie nie mieści.

EDIT: zabrakło dwóch ostatnich stron opinii:
https://i.imgur.com/HFECkAC.png
http://imgur.com/qUAJ0ie
Uwaga! Użytkownik WaWe nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1174 / 19 / 15
Nie wspomnę już o tym, że na początku było przecież niby 90 gram mj, a nawet kokaina i heroina! Przypomnę - łączna masa zabezpieczonych substancji to blisko 0,5kg, większość stanowiła damiana, kwiat dziewanny, coltsfoot. itp., było też MXE, różne inne.

W jakim produkcie był 4-MEC? Tego nigdy się już nie dowiem, lecz przypuszczam, że było to coś, co zostało zakupione jako 3,4-DMMC.

Już nawet nie wiadomo, co o tym sądzić. Gdyby to MIAŁ być 4-MEC, to mielibyśmy naoczny przykład czystości substancji RC gonionych na rynku. Ale... Baron pchał 4-MEC zamiast 3,4-DMMC? To tak, jakby teraz sprzedawać 3-MMC pod nazwą 3-CMC. Pytania są otwarte, a każda odpowiedź prowadzi do absurdu. Podstawowe pytanie o sens takiej sprzedaży. Przypomnę, że to szło z Polski.

Jeśli już, jest jeden wniosek i morał z tej zakończonej prawie sprawy (wynik przed świętami) - kupcie sobie testery Marquisa, zanim powiecie "e, spoko, z tym mogę chodzić".
  • 26 / 16 / 0
Nie koniecznie WaWe musiało być coś nielegalnego. SCR dobrze to opisał wyżej.

Chciałbym przypomnieć że podobna sytuacja była z 3-MeO-PCP które mimo że legalne zostało oznaczone jako inna substancja. Przykład chłopaka który poszedł na samo ukaranie i dostał zawiasy, a przykład kogoś innego który miał tab zielone z 3-MeO-PCP i mu je oddali. Nadmienie że obie substancje były od jednego dostawcy co wyklucza ogólne zanieczyszczenie sortu czymś nielegalnym(nie możliwe jest aby tylko jeden gram pośród prawie ćwierć kg był zanieczyszczony..
cennik;
http://pastebin.com/xAvw1F3H
  • 1174 / 19 / 15
@up

mylisz się, musiało być - nie zerknąłeś do opinii widoczne ^_^

Przecież biegły w drugiej analizie (IR) zakupił specjalnie próbkę 4-MEC do porównania, i wyszło mu dokładnie 64% tego związku. Opcja pomyłki nie wchodzi w grę.

Co do tych dwóch sprzecznych przykładów, to cała zabawa rozgywa się na koMENDZIE. Tam ci mogą w testerach marquisa wyjść cuda wianki ("raz wrzuciłem tam czysty tyton i wyszła gandzia" - oryg. cytat funkcjonariusza kryminalki).

Ale żeby dysocjanty dawały pozytyw na Marquisie? Może jako PCP? Chuj wie... Absurd goni absurd.

EDIT: a typ, który poszedł na samoukaranie, pewnie został do tego odpowiednio przez służby mundurowe "nakłoniony". Iść na "samouk" to jak odciąć sobie fiuta, bo seks nei wyszedł. Przy samoukaraniu nie wykonuje się raczej testów laboratoryjnych? Dowód stanowi wynik tego żałosnego barwnego testu.
  • 61 / 3 / 0
Wiec, ile kosztuje godzina pracy funkcjonariusza policji? Czy komputer jest wlaczony? Ile kosztuje obsluga pomieszczenia w ktorym osoby sa przesluchiwane? Ile kosztuje korespondencja wysylana w takich przypadkach? Skad sie biora pieniadze na to w budzecie ? Czy policja wie skad sie biora pieniadze na ich wyplaty? Czy prokuratorzy sa swiadomi jakie koszty sa powodowane ich dzialaniami? Czy przypadkiem nie ma ich zbyt duzo w naszym kraju? Liczby, liczby ,liczby. Pieniadze przeznaczane na chwytanie uzytkownikow sa to pieniadze WYRZUCANE W BLOTO. Czy policjanci wiedza ile musza pracowac pracownicy hipermarketow zeby zarobic na ich pensje? Czy wiedza ze cala masa naszych rodakow zapiertala na budowach nie majac oplacanych ZADNYCH skladek zeby obni sie mogli bawic w dzielnych strozow prawa? No panowie policjanci - troche szacunku do pieniedzy podatnikow ktore tak latwo WYRZUCACIE W BLOTO. Inni musza na nie CIEZKO PRACOWAC! Wiec liczmy i rzucajmy im tymi liczbami w TWARZ. Pieniadze to jest chyba jedyny argument ktory do nich dotrze, tak samo jak i do prokuratorow. Wpisy jak ten moj podkopuja morale policji (w sumie tych bezuzytecznych ktorzy nie zajmuja sie przestepstwami a jedynie uprzukrzaniem innym zycia). Wlasnie za takie tresci jak ten zostalem WYRZUCONY i ZBANOWANY an Internetowym Forum Policyjnym hle hle hle. :) TAK zinfiltrowalem ich forum :) www.ifp.pl . Przeniesmy wojne na ich teren :)
Last night Smileshop saved my life !!
God bless America !!
smilewholesale.eu

Do wladz forum ktore mnie wyrzucily z dzialu "sprzedawcy" - jerstescie po prostu bardzo malymi ludzmi :(
ODPOWIEDZ
Newsy
Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

Nowa nadzieja dla pacjentów ze schizofrenią. Opracowano przełomowy lek inspirowany LSD

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis stworzyli nową cząsteczkę o nazwie JRT, która może zrewolucjonizować leczenie schizofrenii i innych chorób mózgu. Lek działa podobnie do LSD, ale nie wywołuje halucynacji. Dodatkowo, wykazuje silniejsze działanie niż stosowana obecnie ketamina.