Uwaga! Dział zawiera wątki na temat chorób, gdzie osoby dotknięte daną chorobą mogą dyskutować o szczególnych dla siebie problemach!
Nie jest to dział, w którym właściwe są wątki "czy XYZ powoduje ABC-emię" – takie pytania należy kierować do działu/wątku o substancji XYZ!
A weź to po prostu na logikę - na pewno depresanty (nie licząc niektórych, jak alkoholu), będą na Ciebie negatywnie działały z racji swojej natury obniżającej ciśnienie. Szczególnie opioidy. Benzodiazepiny również mają na to wpływ. Prawdę mówiąc, nie wiem, jak jest z GBL, bo zawsze u każdego powoduje idealne ciśnienie i puls. Nie wiem, jak u niskociśnieniowców, nie ryzykowałbym w każdym razie.
Co do wszelkich substancji podnoszących ciśnienie (stymulanty, euforianty, empatogeny, itp. - ogólnie wszelcy agoniści receptorów katecholaminowych (noradrenalina, dopamina, adrenalina)/serotoninowych) nie będą prawdopodobnie powodowały u Ciebie skutków ubocznych, a wręcz przeciwnie - powinieneś się po nich poczuć lepiej niż ludzie o normalnym ciśninieniu. Nawet na zjeździe. Chociaż i tutaj znajdą się wyjątki. Nie wiem, jak tutaj by wyglądało leczenie zjazdu benzo/neuroleptykami/innymi podobnymi substancjami zmniejszającymi aktywności neuroprzekaźników stymulujących. Być może musiałbyś po prostu przecierpieć, ewentualnie zapić alkoholem (czego nie polecam nikomu). Jak w ogóle reagujesz na alkohol BTW?
O trawie się nie wypowiadam, bo trawa to gówno.
Wróżę z fusów. Na ogół idzie mi to bardzo dobrze.
Polecam Tobie zainteresować się mechanizmami działania różnych substancji.
Karny jeżyk: SŁABO OGARNIAM ANATOMIĘ!
Co do trawy i obniżania ciśnienia to nawet nie czuję się tak źle po niej. Ale też za mało prób, by wysnuć wniosek :) (mam trochę dziwnych rodziców i życie i dopiero od niedawna się uczę czegoś, czego moi rówiesnicy uczą się od paru lat - typowy pies spuszczony ze smyczy)
Biorę noopept, który lekko mi podwyższa ciśnienie krwi (czuję to w żyłach miejscami), ale nawet wtedy nie osiągam "normalnych" wartości.
Mogę bezpiecznie (jeśli tak - czym?) przetestować ten potencjalny mocny skok ciśnienia? Na pewno wiem, że mam całkiem zdrowe serce (EKG + USG; miałam nerwobóle w tej okolicy i kazano mi iść na badania, a to jednak z nerwów było).
"Nalokson ratuje życie uzależnionych od opioidów. Zwiększmy dostępność jak najszybciej" [WYWIAD]
Brazylijskie służby znalazły narkotyki na polskim statku. Ponad 100 kg kokainy
Brazylijska marynarka wojenna ujawniła na polskim statku "Polsteam Łebsko" 134 kilogramy kokainy. Narkotyki miały zostać przetransportowane do Maroka. Wiadomo, co dalej z polskim masowcem
Diplo wystąpił w telewizji na... kwasie. Sylwester po LSD
Diplo to jeden z najpopularniejszych twórców muzyki elektronicznej. Zna go każdy fan EDM, bywalec Tomorrowlandu czy entuzjasta tripowych rave'ów. Oprócz swojej muzyki Diplo znany jest również z upodobania do środków psychodelicznych. Jeden z jego projektów (obok Major Lazer) nazwał nawet LSD - no, powiedzmy że w hołdzie dla ulubionej używki. Tak naprawdę skrót pochodzi od inicjałów członków grupy: Labrintha, Sii i Diplo. Ale czy na pewno nie ma tam drugiego dna?
Podziemie narkotykowe w Warszawie kwitnie. Dilerzy zaopatrują polityków i aktorów
Na warszawskich ulicach „pracuje" kilkunastotysięczna rzesza dilerów narkotyków. Dostarczą niemal każdy „towar”. Dowożą znanym aktorom, pisarzom, prawnikom, lekarzom i „zwykłym” warszawiakom imprezującym w centrum lub w mieszkaniach na Pradze, Woli czy Żoliborzu. Zabawa na początku jest zawsze „fajna”. Potem zaczyna się zjazd, pojawiają się problemy.