Ta sprawa bardzo mnie ciekawi, gdyż w tej dziedzinie mam problemy z pamięcią i moja efektywność nauki jest skrajnie niska. Mam też problem i to realny z zapamiętywaniem, imion oraz nazwisk, także osób, które dobrze znam. Może ktoś miał podobne przeżycia do moich problem i je rozwiązał?
05 maja 2020persoida pisze: Czy ktoś z was może wie jaki lek nootropowy przyspiesza naukę języka obcego? Może macie jakieś doświadczenia lub znacie historie innych osób, albo wiecie o ciekawych badaniach?
Ta sprawa bardzo mnie ciekawi, gdyż w tej dziedzinie mam problemy z pamięcią i moja efektywność nauki jest skrajnie niska. Mam też problem i to realny z zapamiętywaniem, imion oraz nazwisk, także osób, które dobrze znam. Może ktoś miał podobne przeżycia do moich problem i je rozwiązał?
Moja propozycja:
aniracetam,
PRL-8-53,
NALT,
alpha-GPC,
oksyracetam.
Ponieważ na nootropy buduje się tolerancja (czasem bardzo powoli ale jednak), to warto stosować kilka różnych środków. Albo doraźnie albo przez kilka - kilkadziesiąt dni i potem używać innego środka.
NAUCZYŁEŚ SIĘ 1000 SPOSOBÓW JAK TEGO NIE ROBIĆ
24 lipca 2022mondrynarkus337 pisze: L-teanina 2:1 z kofeiną
Huperzyna-A
Alpha-GPC
Lion/s mane
Phenibut
Noopept
Do tego jeszcze można dorzucić Ritalin 20mg sniffem, Phenibut dobrze go kontruje i zostaje sama koncentracja.
Inni jak widzą moją szafkę wspomagaczy mówią że psychol. A ja, jak to panie bez supli żyć nie idzie :D
Andrzej Urbanowicz, dla dobra sztuki, zgodził się być królikiem do testowania LSD
Czy świadek może odmówić odpowiedzi na pytania w sprawie o narkotyki? Analiza art. 183 K.p.k.
Miało być wino, było wino i kokaina. Przechwycili transport z Ameryki Środkowej
Około 7,5 miliona złotych - taka jest czarnorynkowa wartość 44 litrów płynnej kokainy, która zabezpieczona została w ramach współpracy służb ze Stanów Zjednoczonych, Republiki Czeskiej oraz Europolu. Transport, w którym miały być tylko markowe wina, został załadowany na kontenerowiec w Panamie. Przechwycono go na terenie województwa lubelskiego. Zatrzymano dwóch mieszkańców tego regionu oraz 53-latka z Kujawsko-Pomorskiego.
Syrop "przyjaciel matek". Dzieci spały jak zabite, niektóre nigdy się nie budziły
Syrop dla dzieci na bazie opium i alkoholu? A może preparaty z kokainą lub heroiną na różne dolegliwości? To produkty, które w minionych wiekach były powszechnie stosowane zarówno w uspakajaniu oraz leczeniu dzieci, jak i dorosłych. Dopiero z czasem okazało się, że preparaty te bardziej szkodziły niż pomagały.
Tajemnicza torba w lesie. W środku było blisko 700 gramów narkotyków
Blisko 700 gramów narkotyków było w torbie, zauważonej nieopodal leśnej drogi, przez strażników miejskich. Funkcjonariusze ujęli też i przekazali policji mężczyznę, który krążył wokół podrzuconej w lesie kontrabandy.