Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 2 / / 0
Witam, mam takie pytanie dotyczące zażywania narkotyków a dokładnie do dopalaczy ( do nosa m.in. abc, mefedron i inne) bylam uzalezniona od nich, bylam w kilkumiesiecznym ciagu co odbilo mi sie na zdrowiu. Nie biore juz 2 lata lecz pare razy w ciagu tych 2 lat mi sie zdarzylo. I mam takie pytanie dlaczego mimo takiej dlugiej przerwy narkotyki nie dzialaja na mnie jak wczesniej ( pierwsze2 tyg ciągu pozniej juz nawet nie odczuwalam ze cos zazywam)tzn paru gpdzinna faza pobudzenia, rozmowy, chec do zycia tylko mam pobudzenie ktore trwa max 10 min a pozniej zle samopoczucie kazda kolejna dawka powoduje dezorientacje i drzenie. . nic mi sie po tym nie chce, nawet rozmawiać. Dlaczego tak mam ?
  • 619 / 45 / 0
Bo to co teraz bierzesz (pewnie 3-4 CMC) jest niczym w porównaniu z mefedronem.
A jak jeszcze nazywasz to "dopalaczami" to pewnie kupujesz jakieś zanieczyszczone syfki o niskim stężeniu substancji aktywnych :D
  • 1141 / 116 / 0
Dokladnie jak wyzej, z tym ze tak czy inaczej nie zaznasz już nigdy takiej pizdy jak za pierwszym razem. Z tym trzeba żyć :P
Uwaga! Użytkownik Static nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 762 / 37 / 0
pierwsze wzięcia są jak pęczniejące kwiaty, nie do odwzorowania
  • 2115 / 628 / 0
Dokładnie. Może nie pokusiłabym się o tak poetyckie porównanie, ale nieważne o czym mówimy - czy o heroinie, czy o dopalaczach z jakiejś zabitej dechami budy wciśniętej między kamienice; sensem życia narkomana, "sensem", jest własnie pogoń za doznaniami z tego wyidealizowanego do granic możliwości pierwszego razu.

A po drugie, może po prostu towar masz do dupy. Nie wyznaję się na tych współczesnych RCkach, ale czy nie było takiej tendencji, że każda kolejna modyfikacja wzoru strukturalnego negatywnie wpływała na - pi razy drzwi - stosunek mocy do czasu działania?

Po trzecie, może masz niepowtarzalną okazję by dalej nie brać syfu. Przemyśl.
widzę szalonych, którzy chodzili po morzu
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
  • 2 / / 0
No a jak mam nazywać jak nie dopalacz. mefedron, ABC, które juz nie jest dostępne są dopalaczami.
  • 714 / 45 / 0
Media wszystko klasyfikują jako "dopalacze", a chodzi o to że dopami nazywa się wszystkie produkty z nazwami handlowymi i bez znanego składu np. "mocny kopacz", "wina tuska" ew "mocarz". Jak jebiesz mefedron, klefedron i inne, to to są RCki - kupujesz 1 g i w teorii masz 1 g substancji czynnej, bez dodatków. W praktyce jak kupujesz towar na ulicy lub słabego sklepu internetowego, to na 99% jest żeniony z czymś jeszcze i w zasadzie nie różni się od zwykłego dopalacza (mieszanka, nieznany skład).

A mefedron, ABC chyba można już nazywać narkotykami, skoro są na banliście ...
  • 33 / 3 / 0
Nenu pisze:
Witam, mam takie pytanie dotyczące zażywania narkotyków a dokładnie do dopalaczy ( do nosa m.in. abc, mefedron i inne) bylam uzalezniona od nich, bylam w kilkumiesiecznym ciagu co odbilo mi sie na zdrowiu. Nie biore juz 2 lata lecz pare razy w ciagu tych 2 lat mi sie zdarzylo. I mam takie pytanie dlaczego mimo takiej dlugiej przerwy narkotyki nie dzialaja na mnie jak wczesniej ( pierwsze2 tyg ciągu pozniej juz nawet nie odczuwalam ze cos zazywam)tzn paru gpdzinna faza pobudzenia, rozmowy, chec do zycia tylko mam pobudzenie ktore trwa max 10 min a pozniej zle samopoczucie kazda kolejna dawka powoduje dezorientacje i drzenie. . nic mi sie po tym nie chce, nawet rozmawiać. Dlaczego tak mam ?
Zgadzam się z osobami powyżej, obecne RC są niczym w porównaniu z tymi sprzed delegalizacji.
  • 57 / 5 / 0
Jeśli chodzi o RCki to co jest dzisiaj dostepne na mieście to straszny syf. Nie to co było kiedys, więc i haj nie ten. Jeśli chodzi o internet to nie wiem bo nie korzystam z takich usług online. To co napisze może się wydać jakimś terapeutycznym belkotem, ale uzależnienie jest nieodwracalne i wzrasta z każdym przyjęciem kolejnej dawki, nawet jak masz przerwy. To co tu opisujesz jest normalne i w pełni zasadne, przechodzi przez to zdecydowana większość osób dłużej-bioracych. Jeśli brałaś ciagami to za pewne też wiesz, że w pewnym momencie to co bierzesz działa coraz slabiej, więc bierzesz więcej i coraz ciężej jest uzyskać oczekiwany stan. Zaczynasz zauważać, że skończył się pewien etap, a zaczął kolejny, który odbiega od poprzedniego. Często też pojawiają się straty, które zauwazasz. Pojawia się tolerancja, znasz to co robisz więc nie jest to niczym nadzwyczajnym, a wręcz stalym i codziennym. Dlatego Cię to nie cieszy i nie sprawia tyle frajdy. Często jest tak że już w pewnym momencie bierzesz żeby poczuć się normalnie i jakoś przeżyć dzień.
  • 1864 / 698 / 0
up pierdolisz farmazony jak bodek, nikt nie bierze żeby poczuć się normalnie nawet heleniarz na skręcie bierze żeby opanować skręt no i się ugrzać, zawsze dla fazy chujowej czasami bo już nie takiej jak kiedyś ale dla fazy, branie żebyć czuć się normalnie to mit i propaganda żeby dzieci się bały tych złych narkotyków
"Na nic mi terapia,
mam zatrute złem DNA,
genetyczny krwi sabotaż,
samozwańczy świr..."
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Medyczna marihuana długoterminowo poprawia jakość życia pacjentów

Australijscy medycy mówią, że pacjenci, którym przepisano medyczną marihuanę, mogli liczyć na poprawę ogólnej jakości życia związanej ze zdrowiem, a także zmniejszenie zmęczenia i zaburzeń snu przez okres jednego roku. Lęk, depresja, bezsenność i ból również ulegały osłabieniu.

Ten napój to hit w USA. Sprzedaż rośnie jak szalona, alternatywa dla drinków

Rewolucja na rynku napojów trwa – Amerykanie coraz częściej sięgają po napoje z THC zamiast po alkohol. To już nie nisza, a branża warta setki milionów dolarów, która zmienia oblicze rynku spożywczego i wywołuje poruszenie wśród regulatorów.

Częste używanie konopi ma związek ze zwiększoną śmiertelnością pacjentów z rakiem jelita grubego

Osoby z rakiem jelita grubego i udokumentowaną historią częstego używania konopi były ponad 20 razy bardziej narażone na śmierć w ciągu pięciu lat od diagnozy w porównaniu z osobami bez takiej historii - informuje pismo „Annals of Epidemiology”.