Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 761 / 11 / 0
Po części alkohol i amfetamina, przede wszystkim klonazepam, a te trzy razem to totalna anarchia. Jak się najadłem klonów to potrafiłem popełnić z kilkadziesiąt przestępstw w jeden dzień (no może z deczka przesadziłem... a może nie)
  • 2518 / 27 / 0
Zdecydowanie tramadol w sytuacji kiedy wywołuje psychiczne rozdrażnienie. Nie wiem czym to jest spowodowane, czy wyrzutem histaminy, czy czymś zupełnie innym. Niechęć do świata powodowała u mnie marihuana palona w ciągach, Potrafiłem zamknąć się w 4 ścianach i nie wychodzić do ludzi, można powiedzieć, że bałem się świata zewnętrznego.
  • 131 / 1 / 0
BelialGlow pisze:
Po części alkohol i amfetamina, przede wszystkim klonazepam, a te trzy razem to totalna anarchia. Jak się najadłem klonów to potrafiłem popełnić z kilkadziesiąt przestępstw w jeden dzień (no może z deczka przesadziłem... a może nie)

Raz z kumplem postanowiliśmy upiec kiełbase na ognisku, szybko poszło ogień rozpalony, patyki są - biesiada. Miedzy czasie podniosła się ranga wydarzenia, w szczycie grilowało już z nami 0,5hektara łąki. Zabawa trwała. Dobrze, że kumpla w końcu oświeciło(może to te płomienie?), postanowił dać mi wskazówke "KURWA! TO POŻAR!"..."OOO?!".Coś tam potuptałem moją gaśniczą nogą by sumienie swe ugasić "nie da rady, idzemy". Nie tracąc jednak humoru, udaliśmy się w kierunku najbliższego centrum handlowego by uzupełnić zapasy piwa. Na miejscu oczywiscie liczne kradzieże serków topionych(!?), zakup bro oraz podryw lokalnych kasjerek. Dalej to już nikt nie pamieta, ponoć jakieś bójki w barach, obnażanie, ucieczki taxówkami po mieście, generalnie połączenie piratów z karaibów z filmem psy. Całość wspomina się dobrze, ale przydał by sie jakiś immunitet by to dalej praktykować. Co by nie mówić ten mix to ANARCHIA instant. NIENAWIŚĆ ZŁOŚĆ ZABAWA
  • 761 / 11 / 0
Ja po tym miksie wybrałem się do pewnego miasteczka, z czego 12km przeszedłem na nogach w nocy, dotarłem tak koło 3.00, wyjechałem koło 6.00 z torbą podróżną i plecakiem pełnym sprzętu typu radia, CB, anteny... pojechałem do pasera, od razu to spieniężyłem za kilka stówek i koło południa byłem w chacie z pustymi torbami i pełnym portfelem... co tam robiłem przez te 3h to wolę zostawić dla siebie, ale powiem tylko, że czułem moc :gun:
  • 131 / 1 / 0
jak założe komórke terrorystyczną to tylko na tym, każe do siebie mówić Klonotron
  • 20 / / 0
Szczaw999 pisze:
Boksowałem się na rękawice najarany.Nie polecam.Typowi którego normalnie prawie nokautuje udalo sie zremisowac nawet miec przewage ja z kazda bomba na leb sie smialem czulem sie leniwie i nie chcialo mi sie trzymac gardy ani wyprowadzać ciosow w ogole po zielsku bardziej odczuwasz zmeczenie wiec to sie z gory powinno wykluczyc
Owszem po samej mj to tak, natomiast ta mocna kawa (wyrwibut) wypita 1h-1,5h wcześniej daje potężnego kopa :D
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
policjanci zabezpieczyli ponad 100 kg kokainy ukrytej w naczepie ciężarówki

Policjanci z Wałcza przejęli ponad 100 kilogramów narkotyków. Nielegalny towar przemycany był w ładunku, w którym były części samochodowe. W związku ze sprawą zatrzymane zostały dwie osoby. Są już po zarzutach i może grozić im nawet 20 lat pozbawienia wolności.

EUDA 2025: Depenalizacja marihuany jako rekomendacja dla krajów UE

Analiza raportu „European Drug Report 2025 – Cannabis”.

Powracająca moda na dopalacze. RPD apeluje o sprawną interwencję

W sprawie edukacji dzieci i młodzieży na temat substancji psychoaktywnych zwróciła się Rzeczniczka Praw Dziecka do Ministry Edukacji. – Z rosnącym niepokojem odnotowuję kolejne doniesienia medialne alarmujące o powracającej wśród dzieci i młodzieży modzie na dopalacze. Prawdopodobnie szeroka dostępność tych nielegalnych substancji – sprzedawanych m.in. poprzez Internet – oraz ich relatywnie niska cena sprawiają, że środki zastępcze oraz nowe substancje psychoaktywne zyskują coraz większą popularność, także wśród młodych ludzi – wskazała Monika Horna-Cieślak w piśmie do MEN z 2 czerwca.