Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 703 / 40 / 0
MsmokerJ pisze:
Zapomnialem dodac, ze ja po paleniu osiagam ten stan, w ktorym zyja normalni ludzie - odczuwam emocje itp. Nie wiem wiec, czy to jest typowe cpanie.
A jakie jest wg ciebie typowe? To wygląda jakbyś już zaczynał samego siebie oszukiwać. 'Nie ćpam, tylko się leczę.' Mnóstwo ludzi sięga po dragi właśnie z powodu nieprzystosowania czy poczucia pustki w życiu. Może nawet częściej przez to niż przez ciekawość. Nie jesteś pierwszym, któremu się wydawało, że znalazł cudowny lek na wszystko ;-) A jak już ktoś zauważył, to, że teraz trawa działa na ciebie dobrze nie znaczy, że zawsze tak będzie.
Jeżeli palenie pokazuje ci jak czuć się szczęśliwym, to wykorzystaj to i pracuj nad sobą tak, żeby móc tak samo dobrze funkcjonować na trzeźwo. Jest mnóstwo sposobów, tylko trzeba chcieć. Inaczej sam się skazujesz na bycie zależnym do końca życia od jakiejś roślinki.
  • 206 / 2 / 0
Dlatego pisalem, ze trawa to raczej taka droga na skroty. Nie jestem juz az tak mlody i nie wiem czy psychoterapia/praca nad soba wystarczajaco mi pomoga. Mam wrazenie, ze nie pomoga. Nie mam typowej fazy po mj tylko zaczynam normalnie funkcjonowac.
Uwaga! Użytkownik MsmokerJ nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4 / / 0
jesli masz ochote cos zmienic to wiek tu nie gra roli. Kwestia motywacji raczej
  • 153 / 3 / 0
Smiesza mnie niektore wypowiedzi typu 'jest dobrze poki to kontrolujesz' - jezeli pisze, ze dziennie musi zajarac to najwyrazniej chyba nie ma znacznej komtroli nad 'nalogiem'. W koncu doprowadzi sie do takiego stanu, ze bedzie musial jarac coraz wiecej a w koncu to przestanie dzialac i przerzuci sie na twarde dragi.

Im szybciej tym lepiej ograniczyc konsumowanie ;-)
Uwaga! Użytkownik pepsicola nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 63 / 9 / 0
Są narkotyki (substancje uzależniające, np. wspomniane THC) oraz nieuzależniające np. nootropy, psychedeliki. Może zioło wyjątkowo z tych uzależniających wniosło dużo do mojego postrzegania rzeczywistości od strony bardziej intelektualnej i emocjonalnej a inne dragi (głównie stymulanty) od strony materialnej. Jednak dragi są raczej zawsze kiepskim wyborem co wychodzi po pewnym czasie ich zażywania. Nootropy natomiast pozwalają mi na co dzień mieć dobry humor i być dużo bardziej wydolnym intelektualnie co dodatkowo ten humor poprawia. Poza tym przyjmowanie ich nie niesie z tego co wiem za sobą żadnych konsekwencji zdrowotnych. Psychedeliki diametralnie odmieniły moje postrzeganie rzeczywistości (głównie LSD, psylocybina i DMT) i jestem bardzo wdzięczny sobie za dogrzebanie się do info, że takie substancje istnieją i dojście do dojść, które mi je zapewniły.

Temat był raczej o THC więc to trochę offtop ale chyba wnoszący coś @ temat
  • 989 / 76 / 0
Uzależnienie to stan, w którym twój nastrój, zdrowie, kondycja psychiczna, ZALEŻY od przyjmowanej substancji. Jeżeli więc bierzesz nootropy, żeby się lepiej czuć, mieć lepszy humor, to można mówić o uzależnieniu. Nie jest to takie uzależnienie jak np. u alkoholika, który jeżeli się nie napije, dostaje delirki i ma głód psychiczny, bardziej to jest uzależnienie takie jak w przypadku człowieka, który złamał sobie nogę i chodzi o kulach. Może analogia niezbyt trafna ale łapiesz o co chodzi, mam nadzieję.

Aha! I psychodeliki to takie same dragi jak inne i też uzależniają. Co ty, wczoraj się urodziłeś?
Egoista, ale miły.
Narcyz, ale nie ostentacyjny.
Kłamca, ale wrażliwy.
Miło mi Cię poznać.
  • 23 / 1 / 0
Są narkotyki (substancje uzależniające, np. wspomniane THC) oraz nieuzależniające np. nootropy, psychedeliki.

Jak widzę takie teksty to padam na ryj %-D . Kuźwa wszystko może uzależnić kawa, czekolada, energetyki i inne pierdoły a jak ktoś pisze że od baki albo psychodelików nie można się uzależnić to przepraszam bardzo ale ma trochę nie poukładane w głowie. Tak samo z lekami nootropowymi jeżeli coś poprawia ci samopoczucie, podoba ci sie i sprawia że czujesz się dzięki temu lepiej już wystarczy żeby można było się od tego uzależnić.
Nie powielajcie pojebanych mitów bo ludzie będą mniej ostrożni.
  • 1205 / 10 / 0
Ja definiuje uzależnienie/nałóg, jako coś w konsekwencji autodestrukcyjnego. I to na jakiejkolwiek płaszczyźnie, zarówno intelektualnej, jak i fizycznej.

Wpieprzasz czekolade, aż się uczy trzęsą i dupa rośnie - jesteś uzależniony.
Zbierasz znaczki, masturbujesz sie przy nich i żydzisz na swoim jedzeniu, by kupić TEN egzemplarz - jesteś uzależniony.
Pijesz piwo, co 2 dni, bo wątroba za szybko się regeneruje - jesteś uzależniony.
itd.
itp.

Oczywiście można polemizować o stopniu uzależnienia i o jego sile destrukcyjności...

Czyli ogólnie rzecz biorąc jestem wj*bany po uszy...
  • 358 / / 0
Ja bym był jednak za negowaną wcześniej opcją czyli jeśli ta jedna lufka dziennie nie zamieni się za pół roku w gieta to nie postrzegałbym tego jako coś złego,może wyznacz sobie kilka zasad których się mocno trzymaj jak właśnie nie przekraczanie jednego szkiełka dziennie,kontrolowanie tego czy nie zaniedbujesz innych rzeczy itd.Wspomniałeś też o psychodelikach na które masz ochotę,wg mnie bardzo dobry pomysł bo jeśli jest się jako tako myślącą osobą to spojrzysz na swoje problemy z innej perspektywy i kilka rzeczy w głowie sobie poukładasz.To jednak tylko moje zdanie i może pierdolę Ci głupoty za które zostanę zaraz zjebany :*)
  • 3854 / 312 / 0
Autorze tematu, co masz na myśli pod pojęciem 'normalne życie', bo od tego by należało zacząć.
Uwaga! Użytkownik Procent jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.

1,3 tony kokainy przejęte dzięki współpracy służb z Polski, Hiszpanii i Francji

Efektem działań CBŚP, francuskiej Służby Celnej i hiszpańskiej Policji Narodowej, we współpracy z Europolem, było przejęcie ogromnej ilości kokainy na terenie Francji i Hiszpanii, która docelowo miała trafić na czarny rynek Niemiec, Polski, Niderlandów i Wielkiej Brytanii. W ramach działań skontrolowano dwie ciężarówki z Polski i zatrzymano polskiego obywatela.