Dział zawierający fachową wymianę zdań na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
Regulamin forum
Uwaga!
Dyskusje w działach Psychofarmakologia i Syntezy winny mieć charakter możliwie jak najbardziej ścisły i naukowy. W trosce o realizację tego celu posty wszystkich użytkowników muszą zostać zaakceptowane przez moderację.
Moderacja zastrzega sobie prawo do usuwania/nieakceptowania postów, które nie spełniają powyższych założeń, nawet jeżeli są zgodne z regulaminem!
czy zauważyłeś (aś) u siebie relację między pogodą a chęcią zażycia narkotyku?
tak
30
56%
nie
13
24%
nie wiem
11
20%

Liczba głosów: 54

ODPOWIEDZ
  • 488 / 7 / 0
Jak cały dzień pada to mam większą ochotę na narkotyk kawę i i narkotyk papierosy.
  • 641 / 16 / 0
Nie licząc kawy, każdy drag gdy mam atak meteopatii (czyli przy każdej zmianie pogody) działa na mnie źle: dla przykładu benzo zamulają i powodują doła (brak efektu uspokajającego tylko zamulenie), opiaty (tylko efekty fizyczne i to te negatywne), włodzimierz (nadmierne pobudzenie, wkurwienie), tramal (wkurwienie, nadpobudliwość), jedynie kawa nigdy nie zawodzi i niezależnie od pogody poprawia mi samopoczucie.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
USA: Przedawkowane narkotyki zabiły mniej osób w 2024 roku

Liczba ofiar śmiertelnych związanych z przedawkowaniem narkotyków w Stanach Zjednoczonych znacząco spadła w 2024 roku, osiągając najniższy poziom od czasów sprzed pandemii COVID-19 – wynika z najnowszych, wstępnych danych opublikowanych 14 maja przez Centra Kontroli i Zapobiegania Chorobom (CDC).

Marihuana zmniejsza pragnienie alkoholu u osób pijących dużo – Nowe badania finansowane przez rząd

Czy marihuana może pomóc osobom pijącym dużo alkoholu pić mniej? Nowe badanie przeprowadzone w USA sugeruje, że tak – i to z zaskakująco prostego powodu. Osoby, które sięgały po marihuanę tuż przed alkoholem, piły wyraźnie mniej i miały mniejsze łaknienie.

Ten napój to hit w USA. Sprzedaż rośnie jak szalona, alternatywa dla drinków

Rewolucja na rynku napojów trwa – Amerykanie coraz częściej sięgają po napoje z THC zamiast po alkohol. To już nie nisza, a branża warta setki milionów dolarów, która zmienia oblicze rynku spożywczego i wywołuje poruszenie wśród regulatorów.