Psychiatra to pisze . Wystarczy opowiedzieć o uzależnieniu od alko lub/i opioidów
Ze wskazaniem na alko bo jednak przyjęcie naltrexonu w niedługim odstępie z opio może się tragicznie skończyć .
Wypisze lekką ręką bo to drogi w coorvie lek a tym sposobem wspomoże lobby farmaceutyczne nie widzę jakichś problemów by to uzyskać .
The methapor of Life
ledzeppelin2@safe-mail.net
I właśnie w tym jest problem że to nie jest antydepresant który taki lekarz wypisze ci bez problemu. Jak pójdę i powiem,, dzień dobry za dużo chlam czy mogę prosić o naltrekson" lub że walę po kablach to raczej nie dostanę. I nie wyglądam za bardzo na zniszczonego alkocholika lub uzależnienionego od opioidów wraka. No chyba że psychiatrzy to przepisują od razu jak się powie że ma się problem z alkoholem lub opioidami.
Miałem szczęście może że trafiłem i to na NFZ.
W sumie to on sam wyszedł z propozycją tego leku jako że jak sam powiedział "stosuje nowoczesne leki"
The methapor of Life
Tylko czy ty miałeś poważny problem z alkoholem lub opioidami mam na myśli taki w którym musiałeś pójść na odwyk czy po prostu poszedłeś i powiedziałeś że chcesz ograniczyć alkochol/opioidy.
Było tak l, że powiedziałem że pije i nadużywałem kodeiny
Chcesz kontakt do tego doktorka to Ci dam
Tylko czy to ma sens
Lek kosztuje 150 zł (nie ma refundacji ) i wizyta czy eporada pewnie drugie tyle
.no ale masz duże szanse że dostaniesz
The methapor of Life
I skoro ma zastosowanie w alko i opio to czy inne uzależnienia też chwyci?
"Rutyna to rzecz zgubna "
teleport do właściwego wątku - /Merx
Raport: w Europie pojawiają się nowe narkotyki o większej sile działania
Alkohol i konopie wpływają na kierowców w odmienny sposób
Za "przekąski" z Kalifornii grozi mu 20 lat więzienia
W paczce z Kalifornii do Polski miały być przekąski. Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej w Warszawie otworzyli puszki i znaleźli susz roślinny. Okazało się, że to była marihuana. Zarzut związany z przemytem usłyszał 22-latek.
Żołnierz brygady pancernej handlował narkotykami na dużą skalę
Starszy kapral 1. Warszawskiej Brygady Pancernej został zatrzymany w podwarszawskich Markach za handel dużymi ilościami narkotyków, głownie marihuaną i pochodnymi mefedronu. W tym samym czasie w Końskich wpadł jego wspólnik. Żandarmi i policjanci przeszukali trzynaście lokali i samochodów na terenie kraju, w których miały znajdować się narkotyki.
Marihuana we Francji — mandat 200 euro, program medyczny i wojna o CBD
Francja ma jedno z surowszych praw narkotykowych w Europie Zachodniej i jednocześnie jeden z największych odsetków użytkowników. Od 2020 roku działa tam mandat 200 euro — który wcale nie oznacza dekryminalizacji.