Negatywne konsekwencje przyjmowania fitokannabinoidów i sposoby im przeciwdziałania.
ODPOWIEDZ
  • 2 / / 0
siema pisze z pytaniem o co moglo chodzic i czy moze pora na koniec palenia . mj pale prawie ze regularnie od półtorej roku miewalem czasami bad tripy ale moze z 2 z nich to byly takie strikte psychiczne gdzie cos mi sie na glowie ujebalo po zadnym z nich nie czulem skutkow gdy faza zeszla . przy kazdym bad tripie psychicznym rowniez szly skutki fizyczne w wiekszosci to wymiotownie ale tym razem bylo inaczej , przechodzac do meritum . 2 dni temu zapalilem sobie kolo 23 jedna lufke . dla mojego organizmu taka lufka to nic . po 5-10 minutach zaczalem odczuwac mocna faze ale po nastepnych 5 minutach stalo sie cos co kompletnie zmienilo moj punkt patrzenia na mj . przez 40 minut mialem ciagle mysli cos ala wyrzuty sumienia z moim doswiadczeniem wiedzialem ze to przez mj i jak faza zejdzie to mysli rowniez znikna ale nie powiem ze nie niezle przeciosaly moj mozg oprocz najgorszych mysli i pytan ktore mozg zadawal i sam sobie na nie odpowiadal pojawily sie rowniez pojebane rozkminy . gralem wtedy w gierke i doslownie moj mozg rozkminial kazda rzecz w jakis pojebany sposob jakbym byl w jakims matrixie( cos jakby moj mozg czul ze ludzie w przeciwnej druzynie to boty i kazdy ruch ktory zrobia juz go widzial i doskonale zdawal sobie sprawe z tego co sie stanie ) , ogladanie youtube to samo . po 40-50 minutach mysli przeszly ale pozostalo przy mnie uczucie strachu i lęku moj mozg bal sie czegos ale nie wiem sam czego po prostu sie balem . gdy chcialem isc do toalety miaelm wrazenie jakby ktos mnie obserwowal ale doskonale zdawalem sobie sprawe z tego ze nikogo nie ma . nawet lezac w lozku probujac isc spac czulem uczucie strachu . gdy wstalem rano czulem sie jakbym mial jakis stres pourazowy , obecne uczucie strachu i lęku . wzialem leki na uspokojenie i wypilem zielona herbate to troche pomoglo . aktualnie 2 dni po tym nie czuje juz zbyt skutkow po tej sytuacji ale nie patrze juz tak samo na mj jak wczesniej z tylu glowy mam mysl ze to moze sie powtorzyc a wiem ze gdybym byl np w sytuacji gdzie bylbym po za domem i to jeszcze samemu to mysle ze tego posta juz bym nie napisal . (a i zapomnialem dodac przez 30h od tej sytuacji gdy pislaem znajomym o tym lub komus opowiadalem zbieraly mi sie lzy w oczach samoistnie jakby moj mozg bal sie tego co sie wtedy stalo )
  • 364 / 109 / 0
Mi się wydaje, że to może być winna set and setting , może przejmowałeś się czymś tamtego dnia , mj potrafi wyjmować do świadomości złe emocje jeśli się je dusi w sobie .
"Life pain always sexy"
  • 26 / 2 / 0
A jest możliwe to, że przez częste bad tripy po mj można nabawić się ptsd?
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Nowa nadzieja dla pacjentów ze schizofrenią. Opracowano przełomowy lek inspirowany LSD

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis stworzyli nową cząsteczkę o nazwie JRT, która może zrewolucjonizować leczenie schizofrenii i innych chorób mózgu. Lek działa podobnie do LSD, ale nie wywołuje halucynacji. Dodatkowo, wykazuje silniejsze działanie niż stosowana obecnie ketamina.

Jak zwiększyć moc i profil sensoryczny kawy z przelewu? Fizycy opisali prosty sposób

Czy jest sposób, by – nie zmieniając ilości kawy w przelewie – zwiększyć jej moc i uwypuklić profil sensoryczny? Otóż jest. I został on opisany na łamach pisma Physics of Fluids wydawanego przez Amerykański Instytut Fizyki (AIP).

Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.