Dział poświęcony przede wszystkim chorobom i nadzwyczajnym skutkom kombinacji tychże z substancjami psychoaktywnymi.
Regulamin forum
Uwaga! Dział zawiera wątki na temat chorób, gdzie osoby dotknięte daną chorobą mogą dyskutować o szczególnych dla siebie problemach!
Nie jest to dział, w którym właściwe są wątki "czy XYZ powoduje ABC-emię" – takie pytania należy kierować do działu/wątku o substancji XYZ!
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
witam, od niecałego roku schudłam 10 kilogramów i wypadło mi większość włosów. 3 tygodnie temu zdażyło mi się zemdleć po niewielkiej ilości alko oraz 4 buchach weedu (powiem ze z weedem mam dość dobrą relacje, wiec był to dla mnie ogromny szok). okazało się ze jest to spowodowane nadczynnością tarczycy i niewielką anemią. od tego tez momentu (ok 3 tygodnie) zażywam 25mg euthoryxu/dzień oraz żelazo.
aktualna waga to 55 kg/174cm (czyli różnica niecałego jednego kilograma, powoli idzie w górę).
zauważyłam u siebie nadmierne oddawanie moczu, lekkie zawroty głowy w gorących pomieszczeniach i bardzo duże huśtawki nastroju (jeśli ma to jakieś znaczenie).
zdażyło mi się kilkakrotnie brać px, zawsze tylko połówkę (150-200mg) bo robi mnie idealnie taka ilość.
moje pytanie: czy w takiej sytuacji mogę wziąć połówkę pixy? ostatni raz brałam około 3 miesiące temu. jakie mogą być skutki po wzięciu z nadczynnością?
  • 1290 / 366 / 0
Jeśli mdlałaś po weedzie, to MDMA może spowodować to samo, tylko mocniej i gorzej i może wywołać coś więcej. Generalnie omdlenie było najprawdopodobniej objawem sercowym, mogło ci tak szybko bić, że mózg nie dostawał wystarczającej ilości tlenu a to jest bardzo niebezpieczna sytuacja.
Zmierz sobie ciśnienie i puls o różnych porach dnia, tj rano po przebudzeniu, godzinę później, potem w południe, popołudnie i wieczorem i zobacz czy masz w normie i czy nie potrzebujesz tego tymczasowo zbić lekarstwami zanim ci TSH nie wróci do normy.
A z tymi lekami, tj beta-blokerami nie wolno jeść pixów bo jest możliwość paradoksalnej reakcji, że ci ciśnienie mocno skoczy i rozpierdoli głowę od środka co oznacza śmierć albo wegetowanie do końca życia.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Po debacie prezydenckiej wzrosło zainteresowanie woreczkami nikotynowymi

Debata prezydencka 23 maja br. pokazała, że Polacy nie wiedzą, czym są saszetki nikotynowe oraz snusy, a także czym się różnią. Sztab wyborczy Karola Nawrockiego podał, że kandydat na prezydenta podczas debaty przyjął snus. Sam Karol Nawrocki sprostował, że była to saszetka nikotynowa. Tymczasem różnica między oboma produktami jest ogromna. Snus zawiera tytoń, którego nie ma w saszetce, a jego sprzedaż w UE – z wyjątkiem Szwecji – jest zabroniona.

Konopie w żelkach. Wszczęto dochodzenie

W Holandii w żelkach Haribo o smaku coli stwierdzono obecność konopi indyjskich. Kilka osób, w tym dzieci, zgłosiło dolegliwości po ich spożyciu. Sprawę bada holenderski Urząd do Spraw Bezpieczeństwa Żywności i Produktów Konsumenckich (NVWA).

Duda: prezydent nie może mieć nałogów, które wpływają na jego świadomość

Zwierzchnik sił zbrojnych nie może mieć nałogów, które powodują, że nie w pełni świadomie będzie podejmował decyzje w najważniejszych sprawach - powiedział w poniedziałek prezydent Andrzej Duda. Dodał, że całkiem byłoby rozsądne, gdyby rzeczywiście taka kwestia była sprawdzana.