Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 764 / 50 / 1
Siemanko Hyppowicze, pytanie jak w tytule.
W wielkim skrócie od lat zmagam się z stanami lękowymi, brakiem motywacji, izolowaniem się od ludzi oraz używkami.

Napiszę pytanie na początku pytanie, żeby ktoś kto nie ma obszernej wiedzy, podzidlił się chociaż, swoimi doświadczeniami. Pewne byloby mnie to w stanie czegoś nauczyć.

Pytanie
Spoiler:
Krótka historia moich prób leczenia się psychiatrycznego
Spoiler:
Jak poznałem Pregabalinę?
Spoiler:
Były takie dwa tygodnie, że żarłem prege, alpre do tego dorzuciłem jeszcze baclofen.
Nie wierzyłem, że ja mogę już normalnie funkcjonować bez leków. Dalej powątpiewam, tylko teraz nie chcę ich już ćpać, a o tym zaraz.
No i noga mi się poślizneła, bo trafiłem do Aresztu na Sankcję, na dzień dzisiejszy, uważam, że to uratowało mi życie.

Psychiatra więzienny
Spoiler:
Ukochana Wolność
Spoiler:
Wóz ma swoją specyfikę. Żeby ruszyć wrzucasz trójkę, luz to opcja parkowania, wsteczny to dwójka, a gaz to wsteczny.
  • 5 / 1 / 0
Schodzenie z pregi to ciężki temat, przynajmniej tak było w moim przypadku, a było tak, że jadłam tego gowna po kilka gramów dziennie. Odstawka w stylu cold turkey przebiegała boleśnie - bezsenność, tiki, pustka w głowie, zaburzenia pracy jelit i takie tam (żyć się nie dało jednym słowem).

Akurat zaczyna się sezon na muchomora, a jest to grzyb, który zawiera muscymol - substancje która działa na te same receptory co Twoje ulubione leki, na Twoim miejscu pomyślałabym o naturalnej kuracji, myślę że lepiej na tym wyjdziesz niż wpieprzając tabletki, a jeśli ja bym wiedziała wcześniej z czym to się je to ratowałabym się nim przy walce z uzależnieniem pregabalinowym. O Bogu grzibie :D
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Kandydaci na prezydenta powinni zostać zbadani na obecność narkotyków?

Prezydenckie debaty rozgrzały jeszcze bardziej emocje związane z prezydenckim wyścigiem. W czasie trwającej walki o wyborcze poparcie coraz donośniejsze stają się głosy domagające się testów na alkohol i narkotyki od osób ubiegających się o prezydencką elekcję. Telewizja wPolsce24 postanowiła zwrócić się do wszystkich ubiegających się o urząd o poddanie się testowi na obecność narkotyków w organizmie.

Doniósł na „kolegę”, bo wyczuł w szatni marihuanę

Niecodzienne zgłoszenie wpłynęło do policji 2 kwietnia 2025 roku. O godzinie 15:35 funkcjonariusze konstantynowskiej „patrolówki” zostali wezwani do jednej z firm działających na terenie miasta. Powód? Pracownik administracji wyczuł podejrzany zapach marihuany, wydobywający się z jednej z pracowniczych szafek.

Ryszard Petru ma już projekt depenalizacji marihuany. Znamy szczegóły

Dopuszczenie posiadania do 15 gramów suszu lub jednego krzaka konopi na własny użytek – to propozycja, którą przedstawi zespół parlamentarny tworzony przez posłów koalicji. Dotarliśmy do szczegółów projektu, które potwierdzają nasze wcześniejsze ustalenia.