Substancje wykazujące działanie prokognitywne.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 28 / 3 / 0
@exen Lamotrygine mam przepisaną nie ze względu na padaczkę czy CHAD. W zasadzie on jest po to bo niby pomaga zwalczać depersonalizacje razem z jakimś SSRI. I tak wiem jak działa bupropion i zdaje sobie sprawę z możliwych napadów padaczkowych a im więcej stymulantów się dodaje tym większe prawdopodobieństwo wystąpienia ich. Modafinil działa dobrze ale przez 3-4 dni. I właśnie dlatego próbowałem znaleźć jakiś lekki stymulant który mógłby go zastąpić. Taki żeby pozbył się senności nie chodzi mi o euforię czy pobudzenie. Cypenamina dla mnie jest bezużyteczna. Fakt że ją stosowałem to było duże ryzyko zwłaszcza że nie jest przebadana i nie wiadomo jak działa. Paroksetyne odstawiłem bo zdawałem sobie sprawę z tych efektów i przy dłuższym stosowaniu było to widać. Tylko problem jest zbyt duża senność i tylko to w zasadzie. A jako że mam trochę obowiązków to nie mogę sobie pozwolić na dłuższą przerwę w celu znalezienia lepszego rozwiązania. I przez to właśnie szukałem jakiegoś stymulantu
  • 897 / 259 / 0
@AnnaS

Jprdl, jak leczysz brak energii i motywacji, problem ze wstawaniem rano to nie robisz tego stimami, tylko lekami antydepresyjnymi i nootropami. Szukacie leczenia, a dalej kręcicie się w otoczeniu narkotykow, to bardzo rozczarowujące i prowadzące do nikąd podejście.
  • 2853 / 1572 / 34
Ja tam uważam ten środek za dobry nootrop tak reaguje mój organizm. Troszkę czuć serotonine. To nie narkotyk według mnie to nootrop na balansie między dobrym stymulantem i nootropem ,który działa oczywiście nie ładuje jego od groma. Od czasu do czasu bawię się ale robię sobie przerwy. Nie róbcie z tego narkotyku pokroju amfetaminy bo działa ale nie aż tak. I oczywiście każdy z nas ma wybór i zna organizm. Nie mówię, że musicie bo możecie robić co uważacie jednak zawsze z uwagą.
zanthoxylum acanthopodium orginalny z dziko rosnących roślin z północnej Sumatry z wysiewu nasion ale przez ptaki nie jakiegoś tam wypalania odrostów czy nasion preparowanych przez ludzi.
Astra2959 oraz -(-BPAP) też mam god mode Dirty summer.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Czy mija epoka narkotykowego rocka?

Newsy
Wielkie wieści dla inwestorów w konopie! Czy legalizacja w USA jest nieuchronna?

W szybko rozwijającym się świecie konopi liderzy przemysłu kanadyjskiego odczuwają ból niespełnionych oczekiwań. Cztery lata po tym, jak Kanada przyjęła legalizację rekreacyjnej marihuany, firmy takie jak Tilray Brands zmieniają strategie w obliczu zmieniających się fortun.

Syrop "przyjaciel matek". Dzieci spały jak zabite, niektóre nigdy się nie budziły

Syrop dla dzieci na bazie opium i alkoholu? A może preparaty z kokainą lub heroiną na różne dolegliwości? To produkty, które w minionych wiekach były powszechnie stosowane zarówno w uspakajaniu oraz leczeniu dzieci, jak i dorosłych. Dopiero z czasem okazało się, że preparaty te bardziej szkodziły niż pomagały.

Płacił w kasie samoobsługowej. Z kieszeni wypadł mu woreczek z marihuaną (video)

Na udostępnionym przez policję nagraniu widać 20-latka, stojącego przy kasie samoobsługowej. Mężczyzna wyjmuje z kieszeni telefon, w tym momencie coś wypada mu z kieszeni. Jak się później okazało, był to woreczek z marihuaną.