Muszkatołowiec korzenny (Myristica fragrans) – metody podania, opisy działania, przepisy kulinarne
Więcej informacji: Gałka muszkatołowa w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 3406 / 534 / 0
belejaki pisze:
To przeciez, jak sie zaleje thymbarkiem wymiesza i wypije jest smaczne... Lub moje kubki smakowe są juz wytrenowane wypijaniem roztworu wodnego z 3/4 paczek thiocodinu.

Ja samą wypiłem, ale wcześnie jadłem chyba gyrosa, to później mi się zajebiście odbijało tym wszystkim - życie ze smakiem :)

Myślę że wstręt do smaku można mieć po wielu doświadczeniach, już jakby to obrzydza, ale początek, w zasadzie mój jedyny raz z gałką był smaczny :)

Degustator ze mnie :-D

@edit

Następnym razem będzie to prymat, wcześniej appetita - która działa.
F̲O̲R̲M̲Y̲ ̲Ż̲Y̲C̲I̲A̲ ̲O̲P̲A̲R̲T̲E̲ ̲N̲A̲ ̲W̲Ę̲G̲L̲U̲.̲
  • 1823 / 104 / 20
Hmmm... Jak się bierze 10-20gramów to jeszcze idzie to przełknąć, a ja na pierwszy raz wziąłem 50g(myślalem że co najmniej tyle trzeba na dobrego tripa) i tylko raz wziąłem mniej niż 30g więc może dlatego wyrobiło mi się takie obrzydzenie, tak czy siak nie wierze w to co piszecie %-D dla mnie smak gałki muszkatołowej jest najgorszą rzeczą jaką sobie przypominam, jedną z niewielu po których mnie ostro na bełta zbiera i nawet pogryziony acodin czy kodeina to przy tym cukierki.
Na nic dzisiaj nie narzekam, mam w kieszeni klonazepam.
Co się stanie po Dextrometorfanie?
Ona jedyna, wierna dziewczyna - amfetamina buprenorfina
  • 2310 / 11 / 0
Aż mnie naszedł smak na MUSZKATA, tyle, że sobie ekstrakcję olejem zrobię. Chcę zastosowac tylko nasennie. Nawet nie pamietam ile gramów jest w jednym opakowani Kamisu, mielonej gały. 15 ?
  • 3406 / 534 / 0
@up

10 gram.
F̲O̲R̲M̲Y̲ ̲Ż̲Y̲C̲I̲A̲ ̲O̲P̲A̲R̲T̲E̲ ̲N̲A̲ ̲W̲Ę̲G̲L̲U̲.̲
  • 1653 / 298 / 0
gałkę próbowałem z 4 lata temu, w formie mielonej Kamisa i rozgryzając orzechy (znaczy rozbijając najpierw). Imo orzechy lepsze, ale to może placebo. Z ciekawości próbowałem. Trudno było mi uwierzyć, by przyprawa dawała taką very mj-like fazę.

Dwie mielone paczki Kamisa poszły i placebo w tym przypadku było niemożliwe. Równo po 3 godzinach takie zmiany w obrazie jak po piwie, niesamowite wgłębienie się w siebie, potężna nostalgnośc i przywowyłanie wielu ciekawych wspomnień, o których zapomniałem. Dużo niesamowitego śmiechu. Naprawdę rzadko się tak śmieję - nie wiem kiedy ostatnio tak się śmiałem. Jakby porównać z mj to efekty identyko, tylko przyprawa nonstop jedzie z gęby, wśród ludzi nie wyjdziesz. Człowiek czuje sie jakis osłabiony i na drugi dzień specyficznego ma kaca (ogólna słabość). Do tego obniża cisnienie, także przestroga dla niskocisnieniowców. Świenie się komponuje z browarami, bo rozgrzewają i podnoszą ćisnienie. Ręce się mocno trzesą poczas działania, nie da się tego ukryć. śpi sie bez problemu.

Podkreślam, że piszę to wyłącznie na podstawie własnych doświadczeń. :-) Z chęcią bym jeszcze spróbował dla tego unikalnego nostaligcznego klimatu...
Wybaczcie, ale nie odpowiadam na PMy nowych użytkowników w sprawie lekarzy, którzy wystawiają mi recki na IV-P. Ruszcie głową, panowie z komendy. A jak macie mniej niż 18 lat, to wypierdalać do szkoły, a nie bierzecie się za benzo za kasę starych.
  • 623 / 44 / 13
Wszyscy piszą o apeticie, prymacie, kamisie, kotanyiu itd, a mnie zastanawia czy ktoś testował gałkę z MO i czy mógłby ewentualnie zrobić jakieś porównanie.

http://www.magicznyogrod.pl/index.php?p ... &Itemid=54
RIP UNCLE HOWIE [*]

---------------------------------> PAJACYK.pl <----------------------------------------------------
  • 5 / / 0
Jest jakiś skuteczny sposób na przerwanie fazy po gałce?
Uwaga! Użytkownik Filthiarn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 251 / / 0
Filthiarn pisze:
Jest jakiś skuteczny sposób na przerwanie fazy po gałce?
browar, po gale dobrze wchodzi i w synergii z gałą dobrze usypia
w nierównej walce zginęło państwo Zulusów
  • 2 / / 0
Chciałbym odczuć lekki buzz i lekką zwałę niż halucynacje i cały dzień leżeć i wymiotować. Czy jedna lub pół gałki w ogóle zadziała? A może ekstraktować ze dwie?

Czytałem że już po trzech gałkach jest nieziemskie zatrucie przez 3 dni. Nie mam doświadczenia z używkami oprócz kawy i alkoholu parę razy, trawa raz, więc trudno mi się sugerować relacjami ludzi z przyzwyczajonym organizmem. 25 lat. Nawet odczuwam lekką euforię po zielonej herbacie i yerba mate

To brać jedną gałę czy dać se spokój w ogóle?

ps Czytając o gałce 2 dni, natknąłem się na coś takiego
http://www.bromatologia2014.confer.uj.e ... ennego.pdf
  • 179 / 9 / 0
Czy ktoś z was ekstrahował mirystycynę z gałki i próbował syntezy MMDA ?
ODPOWIEDZ
Newsy
Przemytnicy kokainy z Kolumbii skazani. Pachnące mentolem narkotyki przylatywały na Śląsk

Gliwicki sąd skazał sześciu członków grupy przestępczej, która drogą lotniczą przemyciła na Śląsk kilkadziesiąt kilogramów kokainy. Przewożona ją w paczkach z napisem "Rolls Royce".

Częste używanie konopi ma związek ze zwiększoną śmiertelnością pacjentów z rakiem jelita grubego

Osoby z rakiem jelita grubego i udokumentowaną historią częstego używania konopi były ponad 20 razy bardziej narażone na śmierć w ciągu pięciu lat od diagnozy w porównaniu z osobami bez takiej historii - informuje pismo „Annals of Epidemiology”.

CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków

Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.