Muszkatołowiec korzenny (Myristica fragrans) – metody podania, opisy działania, przepisy kulinarne
Więcej informacji: Gałka muszkatołowa w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 907 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: Pan Prezes »
Ja chce sprubować z jogurtem... Próbowaj już to ktoś?

Opowiem co kumpel zrobił:
zalać wrządkiem gałke, czekać 15 min, odcedzić i wymieszać ze wiurkami kokosa i odrobiną imbiru. Zrobić odpowiedniej wielkości kulki i wpierdalać, zalać jakimś alkocholem i bania :D
Ino mówie - ja tego sposobu nie sprawdzałem.
I kórwa chuj Cie obchodzi, że robie błędy ortograficzne!

Legalizować? Tak, ale pod pewnymi obostrzeniami. marihuana nie powinna być dostępna jak bułki i mleko, raczej tak jak alkohol – w specjalnie do tego przeznaczonych miejscach, sklepikach. Dlaczego? Przede wszystkim po to, żeby zlikwidować czarny rynek i utrudnić dostęp nieletnim. Poza tym zarobi na tym budżet państwa. No i jest to szlachetna roślina, z której można robić papier, materiały, nawet ocieplać nią domy. Przecież to absurdalne, żeby zabraniać rosnąć roślinie.
  • 1 / / 0
gdzie można kupić gałeczke w całości ? pozdrawiam wszystkich
NIE WAżNE CO było KIEDYś WAżNE CO JEST TERAZ !!!
  • 750 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: vart »
Pisz na czarno.

Real, każdy większy sklep...

§h¶ôňgĽéĐ.
  • 13 / / 0
zonk...
Nieprzeczytany post autor: Metyl »
A ja to mialem nieciekawe doswiadczenia z galeczka... Gdzies kiedys przeczytalem o galce i sie podjaralem. Nastepnego dnia zakupilem dwie paczuszki mielonej i srrrru... wtedy niewiele jeszcze wiedzialem o sposobach zarzucania, znalem tylko ten z zalaniem wodą i lykaniem.bleeee... ochyda, meczylem sie chyba z godzine zeby to wypic(moze dlatego ze przygotowalem sobie duza szklane). Moj blad, ze wypilem to wieczorem. czekam... czekam... i nic! Pomyslalem, ze jakas lipa! Wiec koncze tą nierowna walke i ide spac. Po prostu przespalem jazde(nie wiedzialem, ze galka tak dlugo sie laduje...). Rano czulem sie troche zjebany ale myslalem ze to z niewyspania, czy cus... Juz na pierwszej lekcji wiedzialem ze to od tej galy. Nie mialem sily na nic, kazdy ruch byl duzym wysilkiem. Na przerwie myslalem ze padne. Kumple mi mowia ze jestem strasznie blady a ja im na to, ze chyba jestem chory...;) Wiec zwolnilem sie z lekcji i poszedlem do domu. Dopiero nastepnego dnia doszedlem do siebie... To była moja pierwsza i NA RAZIE jedyna przygoda z gałką...
"Nie można niczego uchronić przed idiotyzmem-idioci są tak pomysłowi."

"Jeśli nie ma się czym przejmować, to nie ma się czym przejmować"
  • 577 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Twilight »
No gałka ładuje się ze 4h czyli aby trip zaczął się o 23 to trzeba zjeść o 19 a skoro tak dłuigo to jadłeś to warto zacząć jeszcze wcześniej. A tak wogóle to najlepiej zacząć tak o 16 aby od 20 już ładnie trzymało %-D
[b]JEDZ KWAS![/b] - mądrzejszy ani zdrowszy psychicznie nie będziesz, ale i tak ludzi z Ciebie nie będzie (skoro przeglądasz te forum) więc co Ci szkodzi? :)
[b]JEDZ GAŁKĘ![/b] - bo jest tania i dobra X)
[i]Chwała Bogu że się nie ujawnia! Jakbyśmy wtedy mogli filozować?[/i] - Twilight
  • 3 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Night_Stalker »
Dwa razy to zarzuciłem w mniej więcej rocznym odstępie, pierwszy raz standardowo, zmieliłem trzy orzechy zalałem wrzątkiem i po ostygnięciu wypiłem (przeżycie "niesamowite"), nie pamiętam dokładnie jak było ale wiem że trwało zdecydowanie za długo, drugi raz zarzuciłem to w tym roku we wakacje, tyle że tym razem opracowałem swój sposób brania tego paskudztwa, mianowicie zakupiłem skrzyp w kapsułkach (50 kapsułek, 20zł), skrzyp wyrzuciłem a kapsułki napełniłem gałką (wyszło jakieś 20 kapsułek z 3 gałek), brałem to w seriach 5 kapsułek co 5 minut, przeżycia były bardziej intensywne niż poprzednio (pojawiły się halucynacje przy zamkniętych oczach, zielono fioletowe fraktale), a samo doświadczenie trwało o wiele krócej niż rok wcześniej.
Uwaga! Użytkownik Night_Stalker nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 750 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: vart »
A nie było nic tańszego w kapsułkach, albo same kapsułki? Bo zapłaciłeś więcej za kapsułki niż za gałkę...

§h¶ôňgĽéĐ.
  • 3 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Night_Stalker »
Kiedyś widziałem kapsułki na allegro ale po doliczeniu kosztów transportu różnica między allegro a apteką była rzędu kilku złotych (2-3), nie wiem jak jest teraz, może coś po taniało, a skrzyp kosztuje nie 20zł tyko około 13zł (teraz zerknąłem na opakowanie).
Uwaga! Użytkownik Night_Stalker nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 319 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Piroman »
Czy można te orzechy rozbić młotkiem na małe kawałki (wielkości tabletki) i po prostu połknąć?
Uwaga! Użytkownik Piroman nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2310 / 11 / 0
Nieprzeczytany post autor: CosmoDo »
@ Piroman . Oczywiście , że można , ale zamiast od razu połknąć to lepiej wrzucić do jakiegoś jogurtu , pogryźć i dopiero połknąć .
Poczekam na Twój rozkład
W żyły wtłoczę dekstrometorfan
Następnie pożrę Cię
I SIGMA ciałem się stanie
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Alkohol a rak: Każdy łyk może zwiększać ryzyko nowotworów

Alkohol jest jednym z najczęstszych czynników ryzyka rozwoju raka, odpowiedzialnym za około 100 tys. przypadków rocznie w USA. Naukowcy odkrywają coraz więcej mechanizmów, przez które alkohol uszkadza komórki i przyczynia się do powstawania guzów. Choć spożycie alkoholu jest powszechne, niewielu z nas zdaje sobie sprawę z powiązania między alkoholem a rakiem.

Terapeuta uzależnień: Zielsko ma konsekwencje w następnym pokoleniu

Na oczach Roberta Rutkowskiego, terapeuty uzależnień, zmieniła się rzeczywistość wokół substancji psychoaktywnych w Polsce. Ekspert opowiedział, co działo się za kulisami tej zmiany. - To miało swoją cenę, która mnie wtedy przeraziła - powiedział wprost.

10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok

Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.