Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 233 / 2 / 0
Mnie kodeina tez bardzo pomaga na glody po ciagach na morfinie. I to wystarczy 150mg zebym mogla wstac z lozka i sie jakos ogarnac.Potem najczesciej dorzucam jeszcze raz 150 i moge pracowac do godz 18, na sen kolejne 150 i tak jakos czas mija.Do nastepnego ciagu.
  • 1241 / 8 / 0
ile tej morfiny i jakie ciagi az mi sie wierzyc nie chce ze ktos umie sie przestawic ot tak z morfiny na kode co wy bredzicie ??? co ja calkiem inny jestem ... mnie i gram kodeiny na dzien nie postawi na nogi na jego polowe ,,, przeciez skret od kodeiny jest smieszny ... skoro tak wam latwo idzie na kodzie to tydzien na kodeinie i mozna odstawiac >>> tylko ze jakos nie spotkalem sie
  • 233 / 2 / 0
teraz akurat konczylam dwumiesieczny ciag.wczesniej osmiomiesieczny. dawki od 250mg do 500mg(ostatnie 3 dni, po ktorych stwierdzilam ze robie przerwe, bo nie ma sensu cpanie z taka tolerka).Biore iv.
Wydaje mi sie ze to jak sie reaguje na odstawianie, co pomaga a co nie to bardzo indywidualna sprawa. To ze mnie leczy koda nie znaczy ze wszystkich wyleczy.Poza tym-leczy tylko objawy fizyczne, psychika ciagle porypana jest.
  • 576 / 6 / 0
mi na zaleczenie skreta z majki czy helu koda nic nie dawała moze kikanascie minut ulgi fizycznej nawet jak na tramadolu jechalem długo i jak nie było to koda nie pomagala... na mnie koda tylko działala dawno temu jak nie byłem w..... w opio... wiec jak dla mnie słaby zamiennik lecz dużo lepsze to niz nic....
"..Aaach...widzę złoty brzegu piach i mijając kiście liści zapuszczam się do iście tajemnego świata..."
  • 1241 / 8 / 0
Kaamil1922 pisze:
mi na zaleczenie skreta z majki czy helu koda nic nie dawała moze kikanascie minut ulgi fizycznej .
no wlasnie i ja mam tak samo .. pewnie ze jest chwila ulgi ale CHWILA doslownie ... a nie w przenosni a kiedy bralem sama kodeine to 1 dawka dawala mi 2 dni spokoju dopiero koniec 2 dnia pojawial sie prawdziwy skrecik

majke to juz niestety 1 doba max choc w sumie pasuje co najmniej 2x dziennie zeby nie odczowac wogole skreciora (i to nie dozylnie bo iv to by trzeba bylo 3x na dzien pstrykac)

osobiscie nawet tramadol mi nie bardzo pomagal tzn. pomagal na katar srake ale powodowal zajebisty bol glowy i inne akcje ale to prawdopodobnie ze wzgledu na fluoxetine w mojej krwi natomiast O-Demetylotramadol to jest zloty lek na skreta tzn. czuje sie zaleczony - chujowo ale nie mam skreta wcale i dziala dosc dlugo t1/2 to 9h
  • 800 / 8 / 0
Też kiedyś chciałem zaleczyć skręta kodeiną i ulga minimalna była na może z pół godziny. Ekstrakcje z 5 opakowan antidolu zrobiłem więc 750mg. 30 minut i spowrotem masakra.
  • 20 / / 0
Tego roku, wraz z partnerką postanowiliśmy napierdalać opiaty przez cały festiwal Castle Party, oraz w drodze na niego... górowała morfina... dwa opakowania do "rozparcelowania" na 3 dni.

Oprócz tego, chujowy hel chyba 3 cw.
Popłynęliśmy ostro. Grzanie na całego do rytmu industrial goth mroku. Dawaliśmy popalić do tego stopnia, że ostatniej nocy, w noclegowni miałem skrętowława takiego jak nigdy w życiu (nigdy więcej majkowych ciągów).

Kiedy wróciliśmy do domu, głowa pękałaz bólu, bebechy też, gorączka była nieodłączna częścią przygody a moje oczy...cóż myślałem, że wybuchną.
Wtedy pomyśleliśmy o kodzie jako, że z wyjazdu nie zostało absolutnie nic...
Poszedłem około 20:00 polować na antidol... to było straszne. Moje oczy były całe czarne i pewnie dlatego musiałem chodzić do 8 aptek bo nie chcieli mi sprzedać więcej niż 1op. a potrzebowałem 6 na nasza dwójkę. Tłumaczyli się, że nawet w hurtowniach antidolu nie ma a ja musiałem ściemniać o bólu zęba i innych duperelach.
Ale się udało. Przemoczony i rozpalony wróciłem z 6 op. i powiem wam, że ta mimo wszystko niewielka ilość kody pomogła nam zasnąć w spokoju. Myślałem, że ekstrakcja nigdy się nie skończy, ale kiedy wypiliśmy, po jakichś 15 min padliśmy trupem, że tak powiem, cisza, jak makiem zasiał:)

Wniosek...hmm... jakby nie było to koda w ostateczności naprawdę spełnia swoje zadanie i daje chwilę wytchnienia pomiędzy jedną działka a drugą... nawet niewielkie ilości.
  • 1241 / 8 / 0
bo co to za ciag kilka dni ... w dodatku juz niezle sie odtrules zanim zdobyles ta kode ...
wez sprobuj brac minimalne ilosci morfiny dlugo a ten numer NIE PRZEJDZIE ..
  • 576 / 6 / 0
dokładnie czym jest jakies pare dni do paru lat ?? wtedy jest skret po paru dniach to i koda dobra....
"..Aaach...widzę złoty brzegu piach i mijając kiście liści zapuszczam się do iście tajemnego świata..."
  • 2429 / 579 / 155
Ale też czym innym jest skręt po przykładowo 5 dniach na 15 mg majki i.v. czy 150 mg kody p.o., a czym innym po 5 dniach na 300 mg majki i.v. czy 3 g kody p.o. To chyba oczywiste, że mimo takiej samej długości ciągu skręt w tym drugim przypadku będzie znacznie silniejszy.
Uwaga! Użytkownik taurinnn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Ryszard Petru ma już projekt depenalizacji marihuany. Znamy szczegóły

Dopuszczenie posiadania do 15 gramów suszu lub jednego krzaka konopi na własny użytek – to propozycja, którą przedstawi zespół parlamentarny tworzony przez posłów koalicji. Dotarliśmy do szczegółów projektu, które potwierdzają nasze wcześniejsze ustalenia.

Zamiast paneli podłogowych narkotyki. KAS zatrzymała kontener z marihuaną

Funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego w Gdyni skontrolowali kontener, który przypłynął z Kanady do portu w Gdańsku. Zgodnie z deklaracją, w kontenerze miały być drewniane ekologiczne panele podłogowe, a odbiorcą była firma w Polsce.

Kandydaci na prezydenta powinni zostać zbadani na obecność narkotyków?

Prezydenckie debaty rozgrzały jeszcze bardziej emocje związane z prezydenckim wyścigiem. W czasie trwającej walki o wyborcze poparcie coraz donośniejsze stają się głosy domagające się testów na alkohol i narkotyki od osób ubiegających się o prezydencką elekcję. Telewizja wPolsce24 postanowiła zwrócić się do wszystkich ubiegających się o urząd o poddanie się testowi na obecność narkotyków w organizmie.