Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 3 / / 0
Mam trochę ampułek Morphini Sulfas WZF 1ml i chciałem zapytać czy i ile ewentualnie mogę tego wypić żeby poczuć moc? :D
Walenie w kabel odpada, tylko oral jak coś.
  • 3 / / 0
Może i zły dział to fakt, ale nie Tobie oceniać dlaczego pytam o możliwości oralne.
Mam spore doświadczenie w drugsach, ale nigdy nie pukałem i pukać nie zamierzam tak więc pytam i liczę na rzeczową odpowiedź :]
  • 261 / 7 / 0
Zaraz, a jaka tam jest dawka? Czy to nie są te ampułki 1mg dla dzidziusiów? Bo spotkałem się z taką właśnie nazwą morfiny przy ampułkach dla bardzo małych dzieci, gdzie stężenie morfiny było chyba 10 razy mniejsze od normalnego... U dorosłego człowieka chyba trzeba by było podać 20 ampułek naraz... Podkreślam, że to są tylko moje wątpliwości, tj tylko się pytam.
.
A odpowiedź na pytanie jest bardzo prosta. Dla osoby zupełnie bez tolerancji na morfine, to dawka do ustna wynosi od 20mg do góra 40mg,. Natomiast w zastrzyku dawka optymalna osoby bez tolerancji, to do 20mg. Sprawdź dawkę na twoich ampułkach i oblicz...
Uwaga! Użytkownik Kredaguma jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2652 / 382 / 0
Kredaguma mnie robiło 10-20mg i.v. i to tak fest. Poza tym on napisał 1ml - nie 1mg. Morphini sulfas to ampułki 20mg/1ml właśnie.
Uwaga! Użytkownik Blue_Berry jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 261 / 7 / 0
Owszem, 20mg/1ml ale też może być 10mg w 1ml...
.
Dziwne, że pytający się nie podał dawki... Nie było by wątpliwości.
Uwaga! Użytkownik Kredaguma jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1967 / 221 / 0
bokor pisze:
Kochani prosbe mam,tak na oko ktos by mi przeliczył,ile morfiny podane P.R. było by równowartoscią 720mg DHC,będe naprawde bardzo wdzięczny za odpowiedz :)
60-80, najlepiej 100,setka p.r. powinna zadziałać mocniej niz to DHC. oczywiście to nie będzie dokladnie to samo, podałem odpowiadajacą dawkę. a dlaczego nie w klamę? naprawde lubisz zabawy analne? biodostępnosć ta sama.
  • 286 / 3 / 0
Pogotowie podaje zwykle 20mg morfiny iv doustnie tego nie da sie osiągnąć choć xx mg oralnie faktycznie zbliży cię do tego stanu po 20mg iv fiesta kreda guma itd.... Inne jego ksywy głupoty czasem pisze więc uwazajta...

uważam, że polecanie takiej dawki osobie z taką tolerancją jest narażaniem czyjegoś życia. dlatego ocenzurowałam dawkę, którą podałeś. - pozdrawiam, vester.
__
http://en.wikipedia.org/wiki/Morphine
  • 261 / 7 / 0
Wymień te głupoty- bardzo proszę. Bądź człowiekiem i pomóż mi biednemu- wymień te głupoty.
.
Tak napisałeś swojego posta, że trudno odgadnąć sedna, więc po kolei. Na pogotowiu zwykłe dają 20mg iv? No i co z tego? Co to za odkrycie? Pozatym, chyba nie iv, tylko do tyłka lub w rękę- co? Chyba że u ciebie na wyspach tak chętnie zwyczajowo dają do żyły, aby ludzi uszczęśliwiać kopem?
.
A na koniec. O co chodzi z tymi 80mg morfiny doustnie? Proponujesz komuś bez tolerancji 80mg morfiny??? Zrozum, to jest siarczan morfiny w zastrzykach, a nie twoje tabletki o powolnym, tj. o kontrolowanym uwalnianiu- ROZUMIESZ?
.
Myślałem, że czasy kiedy mnie na każdym kroku gnoiłeś wraz ze swoim guru oxasiem, to minął bez powrotnie, ale widać, że tęskno tobie do tych uciech. Widać, że nadmiar darmowej morfiny, oraz twoje szczęście rodzinne wpływa wybitnie na twój humor, dlatego masz znowu ochotę do pognojenia kogoś.
  • 627 / 66 / 0
oj tym razem warmshade się mylisz
na pogotowiu NIKT NIE PODAJE MORFINY i.v. ! bo są po tym częste zatrzymania oddechu!
morfina podwana dożylnie w medycynie jest zarezerowowana na przypadki operacyjne i ciężko terminalne !!! TYLKO I WYŁĄCZNIE !
jeśli to nie jest jeden z tych 2 przypadków - podaje się innymi drogami, najczęściej podskórnie i to nie 20 mg, a od 2-10 mg! i mówię tu o dorosłych. nie o dzieciach.

i też uważam, że doradzanie osobie z taką tolerancją takiej dawki oralnie, jest ciężkim narażaniem życia tej osoby. dlatego zakryłam to w Twoim poście. Wybacz, ale tak uważam.
z taką tolerancją, dla takiej osoby to i 20-40 mg przyjęte oralnie wystarczy i bardzo ładnie porobi.

wiesz, ja też nierzadko się nie zgadzam z fiestą, ale tu fiesta ma 100% rację. nawet 200%.
  • 867 / 12 / 0
v. biorąc pod uwagę, że biodostępność morfiny p.o. to ok. 35% to akurat dawka 20mg p.o. jest zdecydowanie zbyt mała żeby cokolwiek poczuć na serio, imho byłoby to raczej 60mg co gdy podzielimy da nam ok. 20mg wchłoniętej morfiny - czyli akurat tyle samo ile podaje się i.v. na początku ;-)

edit: do tego trzeba uwzględnić jeszcze czynniki dodatkowe takie jak np. zjedzony wcześniej posiłek.
ChÓj!
ODPOWIEDZ
Newsy
Medyczna marihuana długoterminowo poprawia jakość życia pacjentów

Australijscy medycy mówią, że pacjenci, którym przepisano medyczną marihuanę, mogli liczyć na poprawę ogólnej jakości życia związanej ze zdrowiem, a także zmniejszenie zmęczenia i zaburzeń snu przez okres jednego roku. Lęk, depresja, bezsenność i ból również ulegały osłabieniu.

USA: Przedawkowane narkotyki zabiły mniej osób w 2024 roku

Liczba ofiar śmiertelnych związanych z przedawkowaniem narkotyków w Stanach Zjednoczonych znacząco spadła w 2024 roku, osiągając najniższy poziom od czasów sprzed pandemii COVID-19 – wynika z najnowszych, wstępnych danych opublikowanych 14 maja przez Centra Kontroli i Zapobiegania Chorobom (CDC).

USA: największe w historii aresztowania członków mafii fentanylowej

Władze federalne poinformowały we wtorek o skonfiskowaniu ponad 400 kilogramów fentanylu w największej w historii operacji Agencji ds. Zwalczania Narkotyków (DEA). Aresztowano 16 osób oraz zabezpieczono rekordową sumę gotówki liczoną w milionach dolarów, broń palną i pojazdy.