Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 57 / / 0
Nieprzeczytany post autor: basic »
Najprawdopodoniej MST Continus 200mg. Pozazdrościć :D Z tego co mi wiadomo to w 100mg i 200mg nie ma laktozy.
Oxan: Jeżeli chodzi o MST to składają się z hydroksyetylocelulozy, alkoholu cetylostearylowego, stearynianu magnezu, laktozy(oprocz 100 i 200), talku, hipromelozy i makrogoli(polietylenoglikoli).
Jeżeli ktoś jest zainteresowany to kolory MST przedstawaiaja sie nastepujaco:
5mg - białe, okrągle
10mg - jasnobrązowe, okrągłe
15mg - zielone, okrągłe
30mg - fioletowe, okrągłe
60mg - pomarańczowe, okrągłe
100mg - szare, okrągłe
200mg - zielone, podłużne
Ostatnio zmieniony 05 sierpnia 2009 przez basic, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik basic nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 20 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: arbuz »
basic pisze:
5mg - białe, okrągle
10mg - jasnobrązowe, okrągłe
15mg - zielone, okrągłe
30mg - fioletowe, okrągłe
60mg - pomarańczowe, okrągłe
100mg - szare, okrągłe
200mg - zielone, podłużne
a 15mg nie są niebieskie?
[ external image ]
  • 54 / 3 / 0
Właśnie kończy mi się Sevredol więc spróbowałem ostatnio przygotować do podania iv, MST Continus 30mg którego mam jeszcze całą paczkę. Robię to (w większości)tak jak kiedyś Gum@ doradzał mi przygotowywać Doltard.

Zmywam fioletową otoczkę z tabletki i rozkruszam ją. Wrzucam wszystko na łychę, zalewam wodą i mieszam aż wszystko pokryję woda. Następnie podgrzewam łychę i znów mieszam do momentu kiedy wszystko się w miarę rozpuści w wodzie. W tym momencie mam na łyżce standardowe rozdrobnione kawałki tabletki (jak przy rozpuszczaniu Sevredolu) i białe dość duże "kawałki" wosku. Tym razem podgrzewam łychę do momentu zagotowania się wody i gotuję ją przez kilka sekund. Efekt jest taki że kawałki wosku łączą się ze sobą tworząc gluty które częściowo można zepchnąć na brzeg łyżeczki. Problem w tym że za cholerę nie chce się stworzyć jednolity glut z całego wosku (większość zostaje w wodzie), a po przefiltrowaniu i podaniu sobie tego iv, działanie jest słabe i "dziwne". Odczuwam dziwny dyskomfort/ ból w głowie. Stąd moje pytanie, czy robię jakiś błąd przygotowując tabletki? Czy znacie jakąś lepszą metodę przygotowywania MST (z mniejszą stratą morfiny)? i czy ten dziwny stan może być skutkiem złego przefiltrowania albo składu tabletki?
Macie tak samo czy nie widzicie różnicy między działaniem Sevredolu a MST?
Uwaga! Użytkownik Drugstore cowboy nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1154 / 35 / 0
Nieprzeczytany post autor: Gargamel »
Roznica jest taka, ze Sevredol doskonale rozpuszcza sie w wodzie a MST/Doltard kiepsko (tworzy sie glut). Ja bym nie podgrzewal tego tylko na zimno ze 3 razy filtrowal (znaczy dolewal wody, zaciagal przez filter i tak 3 razy).
  • 1154 / 35 / 0
Pytanie z innej beczki. Co byscie woleli: 60mg morfiny z ampulek (3 ampulki po 20mg/ml) czy 2 tabletki MST 60mg i przerobienie ich na iv? Ile tak naprawde morfiny wyciaga sie z tabletek z "glutem", czyli np. z MST czy Doltardu?
Z Sevredolu podejrzewam, ze ponad 90% sie wyciagnie, bo doskonale rozpuszcza sie w wodzie. Szkoda, ze jest tylko w dawkach 10mg i 20mg.
  • 54 / 3 / 0
Na zimno filtrowanie za długo trwa, nie mam tyle cierpliwości by walczyć z tym glutem. Zacząłem dolewać wiecej wody, dłużej gotować i problem się rozwiązał, teraz tworzy się jeden glut którego łatwo można wyłowić z łychy. Co do różnicy między servedolem a MST, to jak dla mnie oprócz rozpuszczalności różnią się też wejściem. Brałem na zmianę sevredol i MST i choć nie powinno być różnicy (dawka ta sama) to zauważyłem że MST trochę inaczej wchodzi. Możliwe że mi się zdaję albo dzieję się tak przez prze jakieś syfy które rozpuszczają się razem z morfą lub sposób przygotowania, sam nie wiem.
Mając do wyboru ampułki albo MST, wolałbym ampułki. Od razu gotowe do użycia, jakościowo lepsze niż roztwór własnej roboty, no i przez to że ilość roztwotu jest mała szybciej i mocniej wchodzą. Myślę że z tabletek z glutem wyciąga się jakieś 70% morfy (wszystko zależy od sposobu przygotowywania).
Ostatnio zmieniony 25 września 2009 przez Drugstore cowboy, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik Drugstore cowboy nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 149 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: zaklin »
A mam pytanie skad bierzecie np sevredol ,bo wiadomo ze tego od lekarza tak łatwo sie nie dostanie jak np tramal.
  • 1154 / 35 / 0
Od chorych albo z hurtowni lekow pewnie. Widzisz jakies inne mozliwosci, skoro sam piszesz, ze ich nie ma?
  • 149 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: zaklin »
Kurcze raz tylko miałam przyjemnosc spróbowania sevredolu i bardzo mi sie spodobało,lecz kupiłam good kumpla co mu ojciec zmarł. Niestety teraz nie widze możliwości załatwienia.
Hurtownia leków-nie bardzo rozumie jak?
  • 1154 / 35 / 0
Takie haslo tylko rzucilem.Ja tez nie rozumiem, ale skoro (chyba) wyjezdzaja ciezarowki z koksem (omka, metka czy tesciem, chociaz nie jestem pewny czy wszystkie sa obecnie produkowane, oma na pewno) to i z morfina, fentem i innymi moga wyjezdzac. Z tego co wiem to jednak takie drzwi w hurtowniach sa zamkniete i ma do nich dostep szef i moze zastepca.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
1,3 tony kokainy przejęte dzięki współpracy służb z Polski, Hiszpanii i Francji

Efektem działań CBŚP, francuskiej Służby Celnej i hiszpańskiej Policji Narodowej, we współpracy z Europolem, było przejęcie ogromnej ilości kokainy na terenie Francji i Hiszpanii, która docelowo miała trafić na czarny rynek Niemiec, Polski, Niderlandów i Wielkiej Brytanii. W ramach działań skontrolowano dwie ciężarówki z Polski i zatrzymano polskiego obywatela.

Nowa nadzieja dla pacjentów ze schizofrenią. Opracowano przełomowy lek inspirowany LSD

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis stworzyli nową cząsteczkę o nazwie JRT, która może zrewolucjonizować leczenie schizofrenii i innych chorób mózgu. Lek działa podobnie do LSD, ale nie wywołuje halucynacji. Dodatkowo, wykazuje silniejsze działanie niż stosowana obecnie ketamina.

TVN24: „Tak wpadł szaman-informatyk"

UWAGA: Uwaga artykuł z TVN24, który poniżej przedrukowujemy, jest raczej kiepskiej jakości, jednak publikujemy go z uwagi na fakt, że jako jeden z niewielu opisuje przypadek zatrzymania i represjonowania osoby najprawdopodobniej prowadzącej ceremonie z ayahuascą.