Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 3449 / 122 / 8
Nieprzeczytany post autor: Czeslaw »
Bo potem nastąpiło 'wypite'.
  • 15 / / 0
no kurwa pies zwal, wjebalem to poprostu :P
3 najlepsze i 3 najgorsze godziny w zyciu jako ze bylo to moje pierwsze spotkanie z opiatami..
Uwaga! Użytkownik RaulDakeMk nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3449 / 122 / 8
Widać że pierwsze, bo totalnie nie zakminiłeś o co kaman.
  • 926 / 27 / 0
Nieprzeczytany post autor: tehacek »
a chodzi o to:

MORFINĘ PODAJEMY DOŻYLNIE.
  • 15 / / 0
alez oczywiscie ze mozna zapodac oralnie, wchlanianie morfiny do organizmu jest zdecydowanie gorsze niz podczas iv natomiast da sie poczuc opiatowe szczescie, na przyszlosc..sprobuj najpierw cos zrobic a potem krytykuj. amen
Uwaga! Użytkownik RaulDakeMk nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3449 / 122 / 8
:-D :-D

kolejny qltowy ;d
  • 1406 / 141 / 0
Nieprzeczytany post autor: oxan »
dla mnie najlepsze sa sevredol. praktycznie nie ma tu subst pom. którre sa stosowane w tych o przedłużonym działaniu. barwnik to nie problem, a laktoze usuwamy przez ekstrakcje morfiny zimna woda(laktoza w zimnej wodzie sie praktycznie nie rozpuszcza) z resztą cóż tam laktoza. toż to cukier mlekowy tylko. "różowe cukiereczki" mniam, mniam baaardzo lubię.
narkotyki są niezdrowe
konsultacja ze mną zagraża życiu i zdrowiu
Janssen-Cilag powinien mnie dożywotnio sponsorować
matka chemia kocha swoje dzieci i nie pozwoli im umrzeć w samotności
  • 1211 / 23 / 0
Nieprzeczytany post autor: jon »
a jaka substancja odpowiada za przedłużone uwalnianie w np. mst continus?
Uwaga! Użytkownik jon nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1406 / 141 / 0
Nieprzeczytany post autor: oxan »
jon pisze:
a jaka substancja odpowiada za przedłużone uwalnianie w np. mst continus?
są to prawdopodobnie tabletki inkorporowane. subst.lecznicza jest tu wbudowana w nośnik hydrofilowy( śluzy roślinne, kw.alginowy, eter galaktozy z mannitolem, poch celulozy np. metyloceluloza) lub nosnik hydrofobowy, który może być rozpuszczalny(glicerydy, woski, kw.tłuszczowe) lub nierozpuszczalny-tzw.tabletki szkieletowe. stosuje się tu jako nośniki polietylen, pvc(obecnie b.rzadko stosowany ze wzgledu na właściwości rakotwórcze tak jak i poch kw. ftalowego), polioctan winylu, woski nierozp w wodzie, gips, octan celulozy.
zastosowane są tu też w procesie tabletkowania subst.poślizgowe takie jak stearynian mg. to co widzicie na łyżce i określacie jako "wosk' to jest najprawdopodobniej ów nierozpuszczalny w wodzie hydrofobowy szkielet tabletki.
ps odsyłam do działu syntezy-tech. laboratoryjne-produkcja tablet
Ostatnio zmieniony 20 lipca 2009 przez oxan, łącznie zmieniany 1 raz.
narkotyki są niezdrowe
konsultacja ze mną zagraża życiu i zdrowiu
Janssen-Cilag powinien mnie dożywotnio sponsorować
matka chemia kocha swoje dzieci i nie pozwoli im umrzeć w samotności
  • 52 / / 0
Ja ostatnio waliłem Sevredol tylko nie wiem czy były to 10 czy 20mg.Nie wyrobiłem się do dila po BS i zostałem bez niczego.Na szczęście kumpel(coż za zbieg okoliczności-często tam mam że jak już nie ma nadzieji to coś się nagle dzieje i jest ok)robił porządki w lekach po zmarłej babci i znalazł Sevredol(w takiej plastikowej buteleczce-większej niż od wody utlenionej) i wpadł do mnie z tym znaleziskiem(było z 20 tabletek) i przepisem co i jak z tym zrobić.Postanowiliśmy zrobić sobie po 5 sztuk na glowe(biorąc pod uwage to że i tak wszystko się nie wygotuje na raz) ale po rozkruszeniu 5 tabletek okazało się że tego proszku jest tyle że nawet na dobrą łyżke od zupy nie wejdzie to wszystko(a przecież jeszcze woda dochodzi)Naladowaliśmy ile się da(wyszlo chyba po 3 tabletki) rozpuściliśmy,ostudziliśmy,przefiltrowaliśmy(na wacikach zostało sporo "kisielu"-jeszcze 2 razy gotowywalem te waciki i wychodziło dobre) i walneliśmy(roztwór taki lekko mętny).Oczywiście i.v.Nigdy wcześniej nie waliliśmy morfiny.Wejście było niesamowite-chociaż na początku się wystraszyłem tego uderzenia ciepła-szczegolnie na twarzy i w glowie i tych "igielek" w całym ciele.Chociaż byłem na "skręcie" po BS to jak najbardziej mnie ten sevredolowy strzał zaleczył.....ale jakoś tak brakowalo mi czegoś....takiego uczucia przyjemności w głowie i wogóle.Byłem zrobiony ale jakoś tak inaczej niż po BS.Mocno,porządnie ale jakoś bez większej przyjemności.Postanowiłem dorobić jeszcze troche i znowu wejście,wszystko fajnie ale ta przyjemność w glowie i ciele nie pojawiła się.Dopiero jak po godzinie postanowiłem zlapać buszka MJ to nagle poczułem niesamowitą euforię i w glowie i w całym ciele,ultra przyjemnie(identycznie jak po dobrym BS-ale doslownie identycznie!!) tak że tylko leżałem na podłodze i się rozpływałem w euforii.Dopiero po kilku dnich walenia tego sevredolu(przestalem kupować wtedy BS-bo po co) organizm jakby się przestawił i poza "wejściem" pojawila się już taka przyjemność po walnięciu ale nadal buszek MJ dodawał do tego sevredolowego stanu euforię-tak że czułem się bardziej jak po dobrym BS niż morfinie.Z chęcią bym znów skosztował tego sevredolu-ale tylko z buszkiem MJ!!
Jeden kumpel ma takie ciemno zielone(albo indygo) kapsółki-wielkości Tramali 50.Twierdzi że to morfina ale cholera wie.Opakowania,listka niestety już nie ma.Obejrzeć nie mam kiedy.Co to może być?
Ostatnio zmieniony 05 sierpnia 2009 przez Thors Provoni, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik Thors Provoni nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Po debacie prezydenckiej wzrosło zainteresowanie woreczkami nikotynowymi

Debata prezydencka 23 maja br. pokazała, że Polacy nie wiedzą, czym są saszetki nikotynowe oraz snusy, a także czym się różnią. Sztab wyborczy Karola Nawrockiego podał, że kandydat na prezydenta podczas debaty przyjął snus. Sam Karol Nawrocki sprostował, że była to saszetka nikotynowa. Tymczasem różnica między oboma produktami jest ogromna. Snus zawiera tytoń, którego nie ma w saszetce, a jego sprzedaż w UE – z wyjątkiem Szwecji – jest zabroniona.

Wpływ świadomości lekarzy na doświadczenia pacjentów z terapią medyczną marihuaną

W ostatnich latach temat medycznej marihuany zyskał na ważności zarówno w kręgach medycznych, jak i wśród pacjentów. W miarę legalizacji oraz wzrastającej dostępności preparatów konopnych dla pacjentów, pojawia się potrzeba przeanalizowania, jak zrozumienie i wsparcie lekarzy wpływa na skuteczność terapii. W badaniach przedstawianych przez Clobesa i współpracowników z California State University, zbadano, jak współpraca z lekarzami i informowanie o stosowaniu medycznej marihuany przez pacjentów wpływa na wyniki terapii.

Papier nasączony syntetyczną marihuaną

W strzelińskim zakładzie karnym wykryto próbę przemytu substancji ABP, którą nasączone były kartki listu. Działanie syntetycznego narkotyku można porównać do silnego działania marihuany.