Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 333 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: bastion11 »
a co z hydrocodone czy oxicodone czy to tez sa morfinowe jakies bo opiatowe to na bank ale czy morfina to nie wiem - tezda sie powiedzmy hydrocodone do hery zsyntezowac ?
Uwaga! Użytkownik bastion11 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3177 / 369 / 0
Nieprzeczytany post autor: Blu »
A wystarczy w googlach poszukać. Ale leniwi są niektórzy...

Hydrocodon i oxycodon to pochodne kodeiny a nie morfiny. jak sama nazwa wskazuje zresztą. Nie da sie z nich zrobić hery , przynajmniej nie w łatwy sposób.
Fantasy is what people want, but reality is what they need.
  • 678 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Cypress »
Oksykodon,to akurat pochodna tebainy:).
  • 3177 / 369 / 0
Tu się mylisz. Jest on syntetyzowany z tebainy (na skalę przemysłową jest to po prostu tańsze i łatwiejsze) to fakt ale z chemicznego punktu widzenia jest to braciszek kodeiny. Różni się od niej tylko tym , że na 14-tej pozycji w łańcuchu węglowym ma grupę hydroksylową zamiast wodoru tak jak kodeina.
  • 54 / 3 / 0
...
Ostatnio zmieniony 26 sierpnia 2008 przez Drugstore cowboy, łącznie zmieniany 3 razy.
Uwaga! Użytkownik Drugstore cowboy nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 654 / 14 / 0
Nieprzeczytany post autor: Gum@ »
Mówisz że doltardy miałeś 10mg??? Jeśli tak to wiem dlaczego strata była tak duża. Po prostu stosunek morfiny do wosku wypadał znacznie gorzej. Żeby na łyżce mieć powiedzmy 60mg morfiny musiało tam być znacznie więcej wosku niż w moim przypadku gdy robiłem to z setkami. Kapujesz ocb??? Po prostu przy tej samej ilości morfiny robił się znacznie większy glut, a co za tym idzie ciągnął za sobą więcej wody, w której przecież jest rozpuszczona morfina. Poza tym od razu zaznaczyłem że przy tej metodzie występują dość znaczne straty ale nie sądze żeby to było aż 50%. Raczej koło 30%....no MAX 40%. Ale lepszej metody nie wymyśliłem, a filtrować to nie usuwając tego wosku to normalnie jest prawie niemożliwe! Kumpel z tego forum też miał swój sposób, mówił że zajebisty bo są małe straty ale ja nigdy go nie próbowałem bo nie miałem już nigdy tabletek morfiny. Poza tym jest też odrobinę bardziej czasochłonny. Ale opisze Ci go oczywiście. A więc tak:
1. Kruszysz tabletki i rozpuszczasz je w wodzie(powiedzmy 5 ml).
2. Przygotowujesz sobie pompke 10 lub 20ml do której upychasz troche waty.
3. Nalewasz wode z tymi prochami do pompki i zakładasz tłoczek.
4. Leciusieńko przyciskając tłoczek woda filtruje się przez wate a resztki prochów zostają na wacie(musisz to robić powoli i delikatnie żeby bokami nie ciekło, bo wtedy będzie omijało wate).
5. Pozostałe resztki w wacie przepłukujesz w ten sam sposób aż woda nie będzie miała gorzkiego smaku (czyli morfina nie będzie całkiem rozpuszczona)
6. Wody z tych kilku płukań na pewno zbierze się conajmniej kilkanaście militrów więć nadmiar odparowujesz do porządanej objętości.

PS. Co do kopa po 5ml roztworu. Nie zgodze się że jest słaby. Po prostu im mniejsze stężenie tym szybciej wciskaj tłoczek:P Ja 5ml podawałem sobie w 3-4 sekundy i było wypas:D Gdybyś miał 1ml to po podaniu i tak to się w jakimś stopniu rozprowadza we krwi i stężenie na jednostke objętości krwi maleje. Racja, że przy większej ilości roztworu to stężenie zmaleje jeszcze bardziej ale moim zdaniem można to w dużej mierze (nie twierdze,że w całości) zrekompensować szybkością podania.
  • 12 / / 0
Ktoś głupio skasował swoje posty, pewnie miał powód, a dobrze to opisał. Jestem tu nowa, ale robiłam z tabletkami tak: tabletki rozkruszyłam delitatnie, ubiłam i presiałam prze sitko takie do herbaty, te otoczki jak się ma wprawę w ubijaniu same odchodzą. To zalałam wodą i wytrząsałam, potem przefiltrowałom przez sączek do kawy. Wodę odparowałam dodałam trochę acetonu i bezwonika, podgrzałam, aż rozpuszczalnik całkiem odparował. Resztę rozpuściłam w wodzie, no i dalej to chyba nie muszę pisać. Kibel się naćpał :-p :-p :-p hura !!! A potem przy każdym sraniu fundował mi orgazmotron!!!
Ostatnio zmieniony 11 listopada 2008 przez calleigh, łącznie zmieniany 3 razy.
Uwaga! Użytkownik calleigh nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1406 / 141 / 0
Nieprzeczytany post autor: oxan »
o mnie piszesz?
narkotyki są niezdrowe
konsultacja ze mną zagraża życiu i zdrowiu
Janssen-Cilag powinien mnie dożywotnio sponsorować
matka chemia kocha swoje dzieci i nie pozwoli im umrzeć w samotności
  • 54 / 3 / 0
Mam dwa pytanka, czy z MST continus wystarczy zmyć wosk z wierzchu, rozkruszyć, zalać wodą i dalej przygotowywać jak przy np. servedolu czy jest trudniej (jakiś wosk wewnątrz czy coś)?
I pytanie trochę nie do tematu. Jak przygotować tabletki oxycodonu do podania iv? Czy są jakieś komplikacje czy analogicznie do MST Continus.
Ostatnio zmieniony 23 czerwca 2008 przez Drugstore cowboy, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik Drugstore cowboy nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3177 / 369 / 0
Drugstore cowboy pisze:

I pytanie trochę nie do tematu. Jak przygotować tabletki oxycodonu do podania iv? Czy są jakieś komplikacje czy analogicznie do MST Continus.
Zmyć kolorową otoczkę zwilżoną chusteczką na przykład, dokładnie rozkruszyć na pył, na łychę zalać wodą bez gotowania. To co zostanie nierozpuszczone to wypełniacze. Tak przynajmniej robią to w USA.
ODPOWIEDZ
Newsy
Mocny początek 2025 roku dla europejskiego rynku konopnego. Niemcy, Polska i UK na fali wzrostu

Początek 2025 roku przyniósł solidne otwarcie dla europejskiego rynku konopnego. Mimo trudności z poprzednich lat i sporych wyzwań regulacyjnych, wiodące firmy w sektorze notują rekordowe wyniki sprzedaży, a zainteresowanie rynkiem rośnie z każdym miesiącem.

Po debacie prezydenckiej wzrosło zainteresowanie woreczkami nikotynowymi

Debata prezydencka 23 maja br. pokazała, że Polacy nie wiedzą, czym są saszetki nikotynowe oraz snusy, a także czym się różnią. Sztab wyborczy Karola Nawrockiego podał, że kandydat na prezydenta podczas debaty przyjął snus. Sam Karol Nawrocki sprostował, że była to saszetka nikotynowa. Tymczasem różnica między oboma produktami jest ogromna. Snus zawiera tytoń, którego nie ma w saszetce, a jego sprzedaż w UE – z wyjątkiem Szwecji – jest zabroniona.

W sieci znaleźli ogłoszenia, zatrzymali 22-latka. Po raz kolejny za narkotyki

Policjanci zatrzymali 22-latka podejrzanego o posiadanie i udzielanie znacznej ilości narkotyków. Mężczyzna miał docierać do klientów w sieci i oferować im sprzedaż marihuany i 4CMC. W przeszłości był już zatrzymywany w związku z podobną sprawą.