Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
tylko on zawiera chlorowodorek morfiny a nie siarczan morfiny..
jest to jakaś różnica w działaniu,wie może ktoś?????
kapitan_oko pisze: W działaniu różnicy nie ma, tylko chlorowodorek jest zazwyczaj uznawany za 'zdrowszy' niż siarczan. Tak samo jak jest z fetą, że żółta (czyli siarczan) jest bardziej toskyczna niż biała (czyli chlorowodorek).
Nie wiem jak jest z morfiną ale siarczan amfetaminy niszczy zęby, co innego fosforan albo winian amfetaminy - te nie niszczą zębów.
ja żyję - a wyście pomarli, Panowie.
z tabletkami morny nalezy postępować tak:
bierzesz jedna tablete 60 mg i watką ze spirytsem salicylowym scierasz z niej farbe(łatwo schodzi).
Następnie dzielisz tabsa białego na poł i jedna taka połowke kruszysz na proszek czyms twardym (najlepiej denkiem sklanki) drugie pol zostawiasz sobie na później.
To pokruszone poł tabletki wsypujesz na łyzeczke i zalewasz mililitrem letniej wody. Mieszasz koncem zapałki az nie bedzie zadnych czesci stałych tylko glutowaty mętny płyn. Wkładasz w to kulke ugniecioną z waty srednicy około 1,5 cm. Ta kulka troszke nasiąknie. Wtykasz w tą kulkę dzibek od stzrekawki i zaciągasz tłok tak aby płyn wessał się przez wate do strzekawki(to go oczysci w miare).
zakładasz igłe wykonujesz zastrzyk dożylny -satysfakcja gwarantowana jak po 3 opakowaniach thio ;)
mozesz wbic tez igle w noge w mięsien ale to bedzie spabszy efekt. mozesz yzywac do takich ilosci mikro strzkawek insulinówek ja chcesz. wg mnie sa wygodne ale to zalezy od gustu.
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
Rodacy odstawiają alkohol i papierosy. Sklepy na osiedlach już liczą straty
Jak podaje Polska Izba Handlu i CMR, w listopadzie 2025 r. całkowita wartość sprzedaży w sklepach małoformatowych spadła o 1 proc., natomiast łączna liczba transakcji w tym formacie sklepów obniżyła się o 4,6 proc. w porównaniu z analogicznym okresem rok wcześniej.
Przemycali narkotyki z Hiszpanii w sklepach i automatach paczkowych. Rozpoczął się proces
Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku rozpoczął się proces przeciwko trzem zatrzymanym i aresztowanym mężczyznom z Gdyni, Suszu i Bochni oskarżonym o przemyt narkotyków z Hiszpanii. Trafiały one do Polski za pośrednictwem firm kurierskich.
Premie za alkohol w Biedronce. Związki zawodowe są oburzone
Związki zawodowe alarmują w sprawie nowego programu motywacyjnego w sieci Biedronka. Jak wynika z wewnętrznego dokumentu, pracownicy najlepszych sklepów mają otrzymać premie finansowe za najwyższe wyniki w sprzedaży alkoholu. Sprawa — zdaniem związkowców — budzi poważne wątpliwości prawne i etyczne, dlatego zamierzają oni podjąc poważne kroki.