Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 17 / / 0
Nieprzeczytany post autor: AsPik »
A ja już kilkanaście dni zarzucam te tabletki i nie czuję chyba żadnej zmiany, oprócz tego że zły jestem po dużo imprez mnie omija (zero alkoholu). Wynik w sumie średnio antydepresyjny.
  • 983 / 15 / 0
Eeee, piłem na to, nic takiego się nie dzieje tylko senny trochę się robisz.
rage13: Mam zomki 0,25 wolał bym żeby były Lorafenem np. :) na priva jak coś.
  • 17 / / 0
No ok, wypiłem dzisiaj piwo i uwaga... nic mi się nie stało. Tyle, ze moja obawa co do łączenia alkoholu z moklo jest taka, że może osłabiać działanie leku, lub inaczej negatywnie wpływać na leczenie, co jest niewskazane.
  • 1530 / 9 / 0
tak, tak właśnie będzie! jedno piwo czy dwa nie zaszkodzą, aż tak bardzo jak np kilkudniowy-tygodniowy ciąg na piwie. Ciśnienie strasznie skacze, pobudki w nocy, jakieś shizy. Myślałem, że to ze mną coś się pierdoli od picia, ale jednak okazuje się, że nie na darmo jest tam napisane "nie łączyć z alkoholem".
"Przyszła wojna będzie wojną niewidzialną Dopiero gdy dany kraj zauważy że jego plony uległy zniszczeniu jego przemysł jest sparaliżowany jego siły zbrojne są niezdolne do działania zrozumie nagle że brał udział w wojnie i że tę wojnę przegrywa"
  • 983 / 15 / 0
Wypiłem ponad setkę wódki, normalnie tylko trochę poprawia humor i nasila klona, zresztą wiadomo, oczywista oczywistość.
Po biorąc moklo za 15 minut zacząłem ziewać, po kolejnych 15 minutach już spałem (a to jest coś, bez powodu nie biorę tych klonów, nigdy nie śpię w ciągu dnia, nawet jeżeli chcę to nie potrafię, niezależnie od tego jak bardzo jestem zmęczony, pomijam oczywiście nawalenie benzo czy takie miksy jak ten wyżej)

Nie zachęcam do tego typu eksperymentów, nie twierdzę, że to było szczególnie mądre.
Tylko tak, jak już pić to polecam wódkę, bo piwo zdaje się było skreślone ze względu na tyraminę.
Sam alkohol tylko nasila działanie leku, na ulotce piszą, że przedawkowanie tego wynalazku nie jest groźne, występuje właśnie senność itp. o wzroście ciśnienia nie ma ani słowa, jest tylko w niepożądanych jako rzadkie (nie twierdzę że nie występuje jak się to zaleje)
I weźcie pod uwagę to, że biorę 4mg klona dziennie, może trochę blokować serducho.
rage13: Mam zomki 0,25 wolał bym żeby były Lorafenem np. :) na priva jak coś.
  • 1530 / 9 / 0
tyramian ogólnie podnosi cisnienie, alkohol sam w sobie też. owszem wódka bezpieczniejsza.
jak to żarłem to nie rzadko serce mnie kuło, szczególnie po kawach. pierdole, to nie lek dla mnie.
"Przyszła wojna będzie wojną niewidzialną Dopiero gdy dany kraj zauważy że jego plony uległy zniszczeniu jego przemysł jest sparaliżowany jego siły zbrojne są niezdolne do działania zrozumie nagle że brał udział w wojnie i że tę wojnę przegrywa"
  • 17 / / 0
Kończę drugie opakowanie Moklaru, ale wcale nie czuję się lepiej. Wręcz przeciwnie, całkowita obojętność. Cos jest nie tak.
  • 69 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: zlysmok »
Ja po samym moklo tez nic nie czulem. Poczytaj forum ja tam razem z paroks biore nic sie nie dzieje zlego
Uwaga! Użytkownik zlysmok nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 17 / / 0
Byłem u lekarza i chciał mi dac paroksetyne, ale odmówiłem już. Moklar mnie strasznie rozczarował, kończę go brać za 4 dni. Stęskniłem się już za alkoholem troszeczkę.
  • 189 / / 0
czytam ulotkę aa tam ze połączenie opiatów z moklarem grozi zespołem serot. czyli koniec z kodeinka?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
1,3 tony kokainy przejęte dzięki współpracy służb z Polski, Hiszpanii i Francji

Efektem działań CBŚP, francuskiej Służby Celnej i hiszpańskiej Policji Narodowej, we współpracy z Europolem, było przejęcie ogromnej ilości kokainy na terenie Francji i Hiszpanii, która docelowo miała trafić na czarny rynek Niemiec, Polski, Niderlandów i Wielkiej Brytanii. W ramach działań skontrolowano dwie ciężarówki z Polski i zatrzymano polskiego obywatela.

Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.