Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 649 / 159 / 0
A anegdotka jak się rozjebales kiedy będzie? %-D
viewtopic.php?p=3666466#p3666466
  • 29 / 13 / 0
W sumie to dzięki za przypomnienie. Tez kiedyś o tym opowiem. Wydałem skurwiela który wczesniej okradł mnie na 300 złotych. Mam nadzieje że go dojebały pały śmiecia.
  • 3364 / 360 / 0
Kanal na YT znalazlem przypadkowo. Dzieki za podzielenie sie historiami, z wieloma moglbym sie utozsamic.
Zycze powodzenia w trzezwym, a przynajmniej naprostowanym zyciu. Stara gwardia pozdrawia.
  • 5395 / 991 / 0
Szacun że pamiętasz te wszystkie historie.
Niektórzy nie cpają i nie pamiętają co jedli wczoraj na kolację.
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Marihuana w Norwegii — odrzucona reforma i to, co zrobiły sądy

Norwegia odrzuciła dekryminalizację w parlamencie, a rok później jej Sąd Najwyższy w praktyce złagodził karanie za posiadanie na własny użytek. To rzadki przypadek, w którym sądy poszły dalej niż ustawodawca.

Nastolatki po konopiach wolniej rozwijają pamięć. Wyniki z kohorty ABCD

Amerykańscy badacze śledzili ponad jedenaście tysięcy dzieci od dziewiątego roku życia aż do siedemnastego. Ci, którzy w międzyczasie zaczęli używać konopi, wolniej rozwijali pamięć, uwagę i szybkość przetwarzania. Różnice narastały z czasem, ale badanie nie dowodzi związku przyczynowego.

Polacy stworzyli olbrzymią bazę danych oddziaływania leków psychotropowych na EEG

Leki psychotropowe od dekad stanowią podstawę leczenia zaburzeń psychicznych, jednak sposób, w jaki dokładnie wpływają na aktywność elektryczną mózgu, nigdy wcześniej nie został zbadany na tak dużą skalę. Zespół naukowców przeanalizował ponad 24 tysiące zapisów EEG pochodzących z dwóch warszawskich szpitali psychiatrycznych. Wyniki tej pracy, opublikowane w czasopiśmie eBioMedicine, tworzą największy jak dotąd atlas neurofizjologicznych „podpisów" głównych klas leków psychotropowych.