Jama ustna:
1.Mycie zębów koniecznie rano i przed snem + jeśli jest opcja to raz w ciągu dnia, pasta najlepiej na odbudowę szkliwa jak się dużo wali(sensosyne proszkilwo). Ewentualnie jak nie macie z tym problemów, a zależy wam na wybieleniu zębów to ja jestem na etapie testowania past. Ale najlepiej na żółte zęby działa nie jaranie zwykłych szlugów, unikanie czarnej kawy, i regularne mycie zębów.
2.Nitkowanie zębów(dobrze by było po każdym myciu), ale starać się chociaż raz dziennie, przed snem
3.. Eludril, dobrze usuwa bakterie z ust - ja stosuję 1-2 razy w tygodniu.
4. Dbanie o język, czyszczenie go.
5. Nawilżanie ust + dobre nawodnienie, picie wystarczającej ilości wody w ciągu dnia
6. Do nawilżenia ust carmex
Twarz:
1. Przede wszystkim, pielęgnację twary wykonujemy 2x dziennie, rani po przebudzeniu i wieczorem przed położeniem się do łózka. Zwilżamy letnią, ciepłą wodą. Myjemy dokładnie twarz żelem/emulsją do mycia twarz(wspomniałam nazwy w nastpnym punkcie), delikatnie zataczając kółka, wmasowując. Zmywamy ciepłą wodą i osuszamy delikatnie ręcznikiem, nie trąc, delikatnie dociskając ręcznik
2.. W razie pojawienia się trądziuku, wyprysków, małych krostek podskórnych polecam serum z Garnier (tu akurat nie ma mikroplastików) to czarne z węglem aktywnym, kwasami AHA itd, umyć twarz, najbezpieczniejsze są Cetaphil, Cerave, osuszyć twarz ręcznikiem przeznaczonym tylko do twarzy(pranym często), i jedną pompkę serum rozłożyć na czoło, policzki, brodę oraz nos. Następnie wmasować i delikatnie wklepać. odczekać aż się wchłonie. 2 x dziennie przy każdej pielęgnacji, do momentu, aż problemu skórne nie ustąpią. U mnie się sprawdza to czarne serum
3. Krem do twarzy - Dobrze mieć dobrany pod swój typ cery, ale jeśli nie wiemy jaki typ cery mamy to można spytać Pani w drogerii, lub wybrać 'neutralny' krem do wszystkich typów cery. na szare cienie pod oczami polecam śmiesznie tanią isanę pod oczy(minimalna kropelka wystarczy wtarta pod oczami 2 razy dziennie i szare cienie się rozjaśniają) - Krem pod oczy z witaminą C, rozjaśna i nawilża delikatną skórę pod oczami. Krem do twarzy? Co prawda mój jest do skóry wrażliwej ale może się komuś przyda - Bielenda Hydro Lipidium, wysokolipidowy krem barierowy, silnie regenerujący, mam po nim buźkę jak niemowlak
4. Do tego warto stosować spf 50 na twarz - zapobiega starzeniu się skóry.
5. Maseczki w płachcie - tak panowie, zajebista sprawa. Firma esfolio z rossmana ma masę maseczek po jakieś 4-5 zł, z przeróźnymi właściwościami - nawilżające, ujędrniajace itd więc wybór w zapachach, właściwościach są spore, pachną spoko, a nałożenie sobie takiej maseczki i posiedzenie w niej chwilę pomaga skórze. Ja to robię raz na tydzień 2, wy możecie chociażby spróbować.
Nie polecam kosmetyków ziaja, kuszą ceną, ale zwłaszcza płyny do mycia twarzy mogą mocno przesuszyć cerę.
W dbaniu o cerę i zęby nie chodzi o to, żeby wywalić na to hajs na najdroższe kosmetyki, bo zawsze można poprosić w drogerii o coś w miarę taniego, tu chodzi o zachowanie regularności, dopiero wtedy widać efekty.
Żeby nie było oftopu
U mnie jest tego sporo nie będę o wszystkim pisał maseczek nie używam bo to już by było metroseksualne ale podstawowe kremy nawilżające i przeciw zmęczeniu rolon pod oczy z kofeiną, krem do rąk bo mam delikatną skórę dłoni, zęby myje 2 razy dziennie płyn do płukania ust z alkoholem + nitkowanie, prysznic rano i wieczorem. Zamiast dezodorantu bloker i perfuma.
Zara Red temptation(podróbka Baccarat Rouge 540
Mam też Cloud Ariany Grande, strasznie go lubię, ale jest tak intensywny, że jak popsikam nim bluzę to później wszystko nim pachnie i nie można na tych bluzach użyć innnych perfum.
Te pierwsze z Zary kocham te, Vaniliowe - na samym początku mają wyraźny kwiatowo-waniliowy zapach, ale przebija się przez nie słodycz, a później pachnie się tak słodko, ale jednocześnie świeżo, ale nadal jest taki 'z charakterem'. Zdecydowanie nie dla wszystkich, niektórym się nie podoba, bo utrzymuje się długo, a jak chodzę po niego do Zary z koleżankami to mówią mi że dla nich za ciężkie/im się nie podobają ale 'Do mnie pasują'
Co to o mnie mówi
Ja generalnie uwielbiam vaniliowe, słodkie, delikatnie ciężkie perfumy, jeszcze najlepiej, żeby 'ogon zostawiały
A jak często używasz blokera? Bo jak codziennie to to nie jest potrzebne ani zdrowe. Niektórzy nie używają blokerow tak jak należy, stad moje pytanie. Dobrze mieć dezodorant bo dezodoratn sprawia, że 'nie śmierdzimy' a antyperspirant ma służyć jako bloker potu. Z dobry dezodorantów, które serio odświeżają pachy i dobrze się pod nich czuje to mój ukochany, używany już 6 rok Old Spice, ten w formie żelu. Ja używam tylko jednego bo mam swój ulubiony zapach, ale mają tam tego w pierony
Czy ktoś z Was mierzył się z wypadaniem włosów?
Rekreacyjnie stimy, ostatnio dużo było tego. Problem wypadających włosów się nasilił. Z gęstych została mi licha kitka. Aż jestem przerażona jak mam ich dotknąć.
Piję kolagen, biorę suple (wit d, omega3, wit b, biotyna). Staram się nie jeść syfu.
Biorę leki psychiatryczne na bpd. Trittico, ketilept, symla, sertranorm.
Mam skierowanie na podstawowe badania krwi. Zastanawiam się o co jeszcze mogę rozszerzyć badania?
Jak sprawić żeby wrócić do ustawień fabrycznych?
Pozdro
przeniesiono - nv13
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Alkohol znika ze stacji paliw, a jednak... nadal tam będzie. To nie zakaz, a zmiana reguł
Czy alkohol zniknie ze stacji paliw? Na razie nic na to nie wskazuje. Napoje procentowe jedynie mogą przestać być widoczne, a chętni na taki asortyment wciąż będą mogli zrobić zakupy. Za tak zwaną sprzedażą bezwitrynową opowiada się branża paliwowa. Rozwiązanie to miałoby wpłynąć na ograniczenie zakupów impulsywnych i zmniejszyć społeczne koszty nadużywania alkoholu.
CBZC rozbija packzomatową dystrybucję
Współpraca policjantów z Centralnego Biura Zwalczania Cyberprzestępczości i wydziału kryminalnego z Chełmna doprowadziła do zatrzymania 44-latka, który z wykorzystaniem paczkomatów, wysyłał do odbiorców paczki z narkotykami. Przy zatrzymanym funkcjonariusze zabezpieczyli znaczną ilość narkotyków i gotówkę. Mężczyzna trafił na 3 miesiące do aresztu.
Fernando i Horacio gotowali "metę", teraz grozi im 20 lat więzienia
Poszukujący pracy obywatele Meksyku trafili, przez Hiszpanię, do gminy Osielsko. Tak brzmiały tłumaczenia zatrzymanych. Teraz w sądzie rozpocznie się proces dwóch obcokrajowców i Marcina P., właściciela posesji, na której działała fabryka metamfetaminy.