Substancje wykazujące działanie prokognitywne.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 3 / / 0
sluchajcie mam problem typu zycie studenta debila, ogolnie biore wenlafaksynę przepisana przez dr etkera i o ile w koncu moge ruszyc dupsko z lozka i zabrać sie za nauke (a sesja tuz tuz XD) to moj mozg jest w stanie sie skupic na max 20 minut, stad zastanawiam sie, czy nie spytac doktorka o wsparcie terapii modanafilem? potrzebuje totalnie sie skupic i zamknac na swojej tematyce, a próbowałam juz wszystkiego, medytacje, muzyke relaksującą, kofeine godzine przed, jakies mixy apteczne typu guarana i inne takie i huj!!! totalnie nic i juz sama nie wiem, co robić:((( adhd na pewno nie mam, bo bylyby jakies inne symptomy niż tylko to, nawet z telefonu specjalnie mniej korzystam, a mozg dalej nie chce współpracować ehhh
  • 1 / 1 / 0
Skonsultuj z dr, bo Modafinil super działa na koncentrację i produktywność, ale podnosi ciśnienie i, jak mówił mój konował, może nasilić stan manii lub stany bezsenności, jeśli ich doświadczasz. Nie wiem czy tylko u mnie ale bardzo wazne jest własciwe nawodnienie (stałe przyjmowanie np szklanki wody co godzine u mnie poprawia jego efekt)
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Już 1 drink dziennie zwiększa ryzyko zgonu. Alkohol nie przynosi żadnych korzyści

W Journal of Studies on Alcohol and Drugs ukazało się jedno z najbardziej kompleksowych badań dotyczących wpływu alkoholu na zdrowie populacji amerykańskiej. Zostało przeprowadzone przez ponad trzydziestu badaczy z wiodących instytucji naukowych, w tym z Columbia University, University of California, Mayo Clinic, University College London czy Harvard Medical School. Dostarcza ono precyzyjnych szacunków ryzyka zgonu powodowanego przez spożycie alkoholu z uwzględnieniem płci, wieku i poziomu konsumpcji.

KAS: Przemyt ketaminy w świecach zapachowych

Podczas kontroli w jednej z firm kurierskich, funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej (SCS) z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego (MUCS) w Warszawie zwrócili uwagę na przesyłkę zaadresowaną do odbiorcy w Filadelfii (USA). Zgodnie z deklaracją nadawcy, miały się w niej znajdować świece zapachowe o wartości ok. 111 euro.

Jedna dawka i tygodnie ulgi. "Magiczne grzybki" dają nadzieję na nowe leczenie bólu

Psylocybina