Substancje wykazujące działanie prokognitywne.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 479 / 15 / 0
Bonhart2000 pisze:
I ten cały modalert rzekomej firmy Sunpharma to tablety wyglądające nader prymitywnie, w blistrze ze sreberka, każdy to może z łatwością podrobić, o ile okazałoby się opłacalne
przecież biorąc pod uwagę te ceny to jest to jak najbardziej opłacalne.
gdzieś czytalem, że Modafinil jest obok leków na potencję najczęściej podrabianym farmaceutykiem, więc dostep do sprawdzonego źródła jest kluczowy.

dla chcacych sprawdzić czy modafinil działa polecam wziąć 2 tabletki 200mg wieczorem na zmęczeniu ok. 2-3h przed snem (powiedzmy ok. 22) i zająć się jakąś konstruktywną pracą. ten działający nie pozwoli na pewno zasnąć do 3-4 nad ranem, a pozniejszy sen i tak będzie spłycony.

co do porownania Modafinilu do NTZ z Limitless w prasie: no a co mają porównywać? amfetamine? koks?
oczywiste jest, że ze stimsów w kategorii "legalne leki szeroko przebadane klinicznie" to modafinil jest w pierwszej trójce obok pewnie Adderallu i czegoś jeszcze.
pseudo-placeba pokroju piracetamu nie maja podejścia do modafinilu, tak samo jak modafinil nie ma podejscia do koksu czy ścierwa. no ale nikt w Newsweeku nie będzie przecież zachwalał i reklamował koksu. ;)

z drugiej strony ciężko, żeby na forum o narkotykach modafinil zdobył jakieś większe uznanie, skoro pierwszy lepszy RC wystrzeliwuje znacznie mocniej.
to raczej zabawka dla ludzi nie chcących ładować się w ćpanie stimów pokroju koksu, amfy, alfa-pvp czy nawet eph.
Król Jest Tylko Jeden
  • 1472 / 196 / 0
co do porownania Modafinilu do NTZ z Limitless w prasie: no a co mają porównywać? amfetamine? koks?
oczywiste jest, że ze stimsów w kategorii "legalne leki szeroko przebadane klinicznie" to modafinil jest w pierwszej trójce obok pewnie Adderallu i czegoś jeszcze.
pseudo-placeba pokroju piracetamu nie maja podejścia do modafinilu, tak samo jak modafinil nie ma podejscia do koksu czy ścierwa. no ale nikt w Newsweeku nie będzie przecież zachwalał i reklamował koksu. ;)
No np. Ritalin mogliby reklamować skuteczniej, bo temu najbliżej do Limitless :-)
z drugiej strony ciężko, żeby na forum o narkotykach modafinil zdobył jakieś większe uznanie, skoro pierwszy lepszy RC wystrzeliwuje znacznie mocniej.
to raczej zabawka dla ludzi nie chcących ładować się w ćpanie stimów pokroju koksu, amfy, alfa-PVP czy nawet eph.
Pierwszy lepszy RC czyli ketony. Tolerka rośnie z dnia na dzień, do tego występują strasznie silne zjazdy i nieodwracalne uszkodzenia mózgu (bardzo wysoki stres oksydacyjny). Po krótkim czasie działania na przemian faza/zjazd, praktycznie normalne dawki nie działają, a potem jest problem z innymi środkami, np. Modafinil takiego RC-ćpiarza nie porobi już.
Co innego NDRI jak np. etylofenidat, alfa itp.

Chodzi o to, że teoretycznie modafinil można brać codziennie bez skutków ubocznych, co daje dużo więcej plusów, niż branie raz na jakiś czas RC-ketona, który wywala mocniej. Albo RC amfetaminy.
Amfetaminy mają bardzo dużo skutków ubocznych.

Dlatego modafinil i metylofenidat to jedyne środki, które można dostać w aptece i brać bez skutków ubocznych długoterminowo, jeśli bierze się je z głową i w odpowiednim miksie.
Oprócz tego jest jeszcze selegilina w miksie z legalną PEA bez recepty.
Z nielegali to niskie dawki czystego koksu albo meth (bardzo niskie) też mogą dać dobre efekty. Ale są nielegalne i nie są czyste :)
Podając mnie jako login polecający ekspertowi JohnyHa, otrzymujecie zniżki na konsultacje :)
  • 29 / 3 / 0
Modafinil jest porównywany do NZT-48 bo tak samo jak on jest tzw. smart drugiem. Podwyższa zdolności umysłowe (lekko na +) i daje o wiele większą świadomość tego co się dookoła dzieje, zwiększa nie tylko koncentracje ale i świadomość i motywację do działania. Także porównanie jest jak najbardziej właściwe. Efekt jest o wiele mniejszy niż ten "filmowy" ale nie przeszkadza to wielu ludziom pracującym czasami po 16 godzi + w dziedzinach gdzie trzeba skupienia stosować go z powodzeniem miesiącami czy nawet latami. Nie ma praktycznie tolerancji i jest ekstremalnie bezpieczny (chyba że masz jakieś uczulenia bo zwiększa histaminę, możesz dostać wysypkę) . Amfetamina, Koks nie da Ci takiego efektu produktywności tym bardziej działającego ok 8 godzin na jednej tabletce bez żadnego zjazdu.
pseudo-placeba pokroju piracetamu nie maja podejścia do modafinilu
Eh.. Piracetam nie jest stymulantem, nie "odczuwa" się go, ale są silniejsze jego odpowiedniki np. Phenylpiracetam które już czuć.
  • 1472 / 196 / 0
Założę się, że czysty koks w niskich dawkach (ok. 30 mg) co ok. 40-60 minut (lub w jednej tabletce o przedłużonym uwalnianiu) dałby dużo lepsze efekty i także brak zjazdu :-)
Zjazdy występują u osób, które biorą dawki rekreacyjne w krótkim czasie, nie suplementują nic, nie jedzą, nie dbają o sen i często zapijają mordę alkoholem do tego :)

To, że Modafinil jest porównywany do NZT-48 (lub MDT jak kto woli :P ), nie oznacza, że jest najlepszą opcją na rynku.

Testowałeś prawdziwy Modafinil?
Podając mnie jako login polecający ekspertowi JohnyHa, otrzymujecie zniżki na konsultacje :)
  • 247 / 2 / 0
Chciałbym to sprawdzić, bo po za kawą i czasem efedryną w małych dawkach nie miałem styczności z żadnymi stymulantami itp.
Lecz cena ponad 10 zł za tabletkę jest hamująca.
Nie wiem czemu nie chcą wysyłać do PL, a wysyłka przez UK to kolejne 20 funtów.
  • 708 / 24 / 0
No tyle kosztuje,ja ostatnio kupowałem Armodafinil z cut za 80 zł 10 szt i sobie chwalę ,dla mnie jest to środek do doraźnego branie ,branie w ciągu jest faktycznie mało ekonomiczne.

Wycięto skąd zakup - 909
  • 2 / / 0
Za pierwszym razem jak brałem modalert czułem się lekko wystrzelony przez 2 godziny. Do tego delikatna euforia. Później po prostu skoncentrowany. Ale to było na pusty żołądek, do tego byłem dobrze wyspany. Ogólnie na mnie działa dosyć lekko, nie jest to stan "wszech-ogarniętości" opisywany w necie. Teraz mieszam go z kawą i jest nawet nieźle. Na pewno poprawia koncentrację i motywację - choć pewnie w jakiejś mierze jest to placebo.

Ogólnie to za taką cenę (około 10 zł/szt) to średnio się opłaca, ale czym można go zastąpić? metylofenidat jest porównywalny?
  • 2222 / 377 / 0
psychoterapia, z NFZ za darmo
  • 17 / 2 / 0
na cut ma Modafinil 200mg 30 tabletek za 36usd

wycięto źródło - 909
  • 65 / 5 / 0
Ja laczylem to z apselanem 1 tabletka razemz 30mg lub 100 mg Adrafinilu badz
Modafinilu(mialem recke) lub z Ritalinem(kolega ma recke na to i na koncerte metylofenidat) popijajac po trochu energolem i uwazam ,ze to wystarczalo by zapierdalac w pracy.
Uwaga! Użytkownik patrykkutkiewicz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

W Sejmie dyskutowano o depenalizacji marihuany. Co wynika z najnowszego raportu?

W Sejmie odbyło się posiedzenie Parlamentarnego Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany. Podczas spotkania zaprezentowano raport „Między potrzebą a kontrolą” dotyczący aktywnych użytkowników marihuany w Polsce. Temat wywołał sporo emocji.

TVN24: „Tak wpadł szaman-informatyk"

UWAGA: Uwaga artykuł z TVN24, który poniżej przedrukowujemy, jest raczej kiepskiej jakości, jednak publikujemy go z uwagi na fakt, że jako jeden z niewielu opisuje przypadek zatrzymania i represjonowania osoby najprawdopodobniej prowadzącej ceremonie z ayahuascą.