Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 180 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Elkaudylio »
Dodam tylko, że mianseryna i mirtazapina, jako bardzo silni odwrotni agoniści receptorów serotoniny 5-HT2A i 5-HT2C, mogą być podobnie użyteczne w doraźnym łagodzeniu/niwelowaniu nadmiernej aktywności serotoninergicznej jak cyproheptadyna.

[zmienilem "mirtazapina" na mianseryna bo pewnie o to chodziło - jog]
Ostatnio zmieniony 15 kwietnia 2010 przez jogurt, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik Elkaudylio nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 220 / 11 / 0
Nieprzeczytany post autor: stivler »
Brałem Mirtazapine 2, może 3 lata. Nie dała mi absolutnie nic, tylko znacznie osłabiła pamięć.
Uwaga! Użytkownik stivler nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 132 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: EriXson »
Ja biorę z 2 miesiące i czuję działanie. Jeszcze lepiej działa w połączeniu z SSRI (w moim przypadku sertralina). Ale po tym leku nie należy spodzewać się jakiejś wykurwistej fazy, chójów, mujów i orzeszków. Jej działanie jest raczej subtelne - jest klasyczną definicją anty-depresanta. Subtelnie blokuje zły nastrój, nie pozwala wkręcać sobie beznadziejnych myśli. W małe dawce pozwala mi się wyspać (działanie antyhistaminowe), w większej uspokojenie równoważone jest przez działanie noradrenaliny. Ten lek naprawdę działa, jeśli nic się nie ćpa, nawet palić papierosów się nie powinno. W ostateczności można sobie umilać czas MJ, ale nie w ciągach - max. raz na jakiś czas - podobnie z alko.
  • 92 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: lucasso »
Ja po paru miesiacach brania mirty wiem ze sama mirta mi nie pomoze. Nie mowie ze to slaby lek bo swietnie pomogla na leki itd... Ale jezeli chodzi o sprawe depresjii to moze to glupie uczucie ciaglego dola zniknelo ale tak jak nie mialem z niczego przyjemnosci tak nie mam. I nic mi sie nie chce cale dnie w lozku itp...
Niebawem do mirty pojdzie Amitriptylinum - musi dzialac!

[Sorki, że się wpakuję na posta, ale dla tych co szukają swoich postów z offtopu w tym wątku są tutaj - jog]:
Począwszy od:http://talk.hyperreal.info/viewtopic.ph ... 74#p658874
Ostatnio zmieniony 20 kwietnia 2010 przez jogurt, łącznie zmieniany 1 raz.
Doing whatever the fuck Ifeel like,when I wantIt,how I wantit.Fuck big companies-Use them!Instead letting them using you,Never be complete, stop trying to be perfect, Stop tryingTo control everything.Just let all this shit go-Lets fall chips where theyMAY
  • 179 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: rage13 »
Ja dziś drugi dzień będę brał mirtę jestem od razu na 30 mg. Do tego chyba 2 tydzień na fluoksetynie i 3 tyg. na klonach. Czemu niby klony miały by przeszkadzać mircie? Znaczy się lekarz kazał odstawić klony, ale tak z ciekawości pytam? Myślę też o włączeniu jakiegoś TLPD aktywizującego mianowicie chodzi mi o imipraminę. Małe dawki = słabe działania nie pożądane. Chyba że zamiast fluo włączyć SNRI ale poza Efectinem i jego odpowiednikami nie ma chyba nic dobrego i też sama wenlafaksyna nie dział koniecznie fajnie(dużo opinii negatywnych). W Polsce nie da rady już kupić imipraminy, ale jest jeszcze klomipramina (Anafranil(do tego za free)).

Co o tych klonach powiecie?

Dodam jeszcze, że łykam stabilizator nastroju (kwas walproinowy). Chyba trafiłem w końcu na dobrego lekarza i na dobre leki(oczywiście nie mówiąc o klonach na dłuższą metę, choć to nie on mi je dał, sam sobie skombinowałem i powiedziałem mu że od 2 miesięcy biorę i przepisał mi 2 opakowania i rozpisał redukcję)

A jak na mircie z kodą? Ktoś próbował?
Ostatnio zmieniony 03 czerwca 2010 przez rage13, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 92 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: lucasso »
Jak bralem klony do mirty to czulem sie po tym polaczeniu gorzej niz po samej mircie. Generalnie u mnie mirta sie nie sprawdzila. Zaleguje sobie teraz w szufladce. Moze sie to komus przydalo jako dorazny srodek nasenny?
Doing whatever the fuck Ifeel like,when I wantIt,how I wantit.Fuck big companies-Use them!Instead letting them using you,Never be complete, stop trying to be perfect, Stop tryingTo control everything.Just let all this shit go-Lets fall chips where theyMAY
  • 179 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: rage13 »
Mirtazapina jest metabolizowana niemal całkowicie przez izoenzymy cytochromu P450-CYP2D6 i CYP3A4 oraz w mniejszym stopniu przez CYP1A2. Badania prowadzone na zdrowych ochotnikach wykazały, że paroksetyna, inhibitor CYP2D6, nie ma wpływu na farmakokinetykę mirtazepiny w stanie równowagi dynamicznej. Jednoczesne podawanie silnego inhibitora CYP3A4, ketakonozalu, zwiększa maksymalne stężenie mirtazepiny[...] o około 40-50 %.
W badaniach interakcji in vitro mirtazapina nie miała wpływu na farmakokinetyke rysperydonu(substrat CYP2D6), paroksetyny(substrat i inhibitor CYP2D6),karbozepaniny (sybstrat i induktor CYP3A4), amitryptaliny ani cymetadyny

Czyli zapierdziela CYP2D6 na swoje konto zamiast na konto kodeiny.? A jak to jest? Jest jakaś forma "pierwszeństwa" substancji(nawet w ogóle(znam tylko jeden przypadek jakim jest pierwszeństwo metabolizowania etanolu od metanolu)), że walne mirtę razem z koda to co? kodę będzie metabolizować czy mirtę? Wiem, że obydwie jednocześnie może i tak by pewnie było aż by CYP2D6 się skończyło. :-)
Ostatnio zmieniony 03 czerwca 2010 przez rage13, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 1 / / 0
mozna pic przy mirtazapinie????????????????????????????????????????????????
  • 1 / / 0
witam jestem 11 dzien na mirtazapinie, mam pare pytan mieliscie uczucie derealizacji czy przechodzi ona z czasem?? ponawiam tez pytanie dot. alkoholu mam straszna ochote na browar zdarza sie ze pije poj szklanki na 3 dni ale ciagnie mnie kurwesko zeby sie najebac czy piliscie i jakis wywiera wplyw? wczoraj czyli 10 dzien po poludniu poszedlem spac wstalem ze swietnym chumorem tak samo dzis z tym ze dzialanie porownujac do seroxatu czy wenly jest bardziej subtelne, jak z mysleniem i koncentracja po dluzszym stosowaniu? czy rowniez ustabilizowal sie wam sen bo u mnie 1 dnia spalem rzeczywiscie swietnie pozniej juz potrafilem wstawac w nocy kilka razy na fajke teraz z tym troche lepiej ale sen jakos nie daje odpoczac. Jakby ktos sie interesowal to u mnie nie powoduje przynajmniej narazie jakiegos ogromnego uczucia glodu jak na rispolepcie czy zolafrenie ogolenie neuroleptykach faktycznie mam lepszy apetyt. A co do halucynajci to mnie po pierwszych dawkach kiedy kladlem sie spac zamykalem oczy jeszcze nie spiac pojawialy sie obrazy cos jak w kalejdoskopie rozne uklady lini figur geometrycznych w roznych kolorach ciekawe ale juz przeszlo,
sny bardzo realne z tym ze u mnie z 5 snow na 4 to były koszmary takze moze byc z tym roznie. aha ktos pisal ze chce łaczyc z amitryptylina jak efekty ?? dzieki za info ;-)
Uwaga! Użytkownik bolekilolek nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 193 / 6 / 0
Wpadłem dzisiaj do lekarza po zolpa (koleś tutaj mnie niezbyt lubi, do tej pory przepisywał mi tylko alprox w małych ilościach, a potem powiedział, że mam iść na terapię, albo niech ktoś inny mi tą alprę przepisuje, więc nie miałem wielkich nadziei) i dostałem 30x15mg mirtazapiny. Trochę się wkurwiłem, że znowu próbuje mi wcisnąć antydepresanty, kiedy ich nie chcę i nie potrzebuję, ale po przejrzeniu informacji nt. mirty w necie uznałem, że właściwie dobrze się stało.

zolpidem potrzebowałem na zjazdy po stymulantach (benzo już bym u niego więcej nie wyciągnął), a wychodzi mi na to, że mirta będzie idealna do tego celu.
- Porządnie usypia
- Nie wchodzi w żadne negatywne interakcje
- W dodatku buduje apetyt, co byłoby nieocenione w stymulantowych ciągach

Czy ktoś może to potwierdzić?
ODPOWIEDZ
Newsy
CBŚP i ukraińska Służba Bezpieczeństwa rozbiły grupę przestępczą produkującą metamfetaminę

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji z Zarządu w Poznaniu, we współpracy z jednostką śledczą Służby Bezpieczeństwa Ukrainy z obwodu zaporoskiego, pod nadzorem Prokuratury Okręgowej w Poznaniu oraz prokuratury ukraińskiej, przeprowadzili skoordynowaną operację wymierzoną w zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się nielegalnym wywozem z Polski do Ukrainy leków zawierających pseudoefedrynę, które następnie były wykorzystywane do produkcji metamfetaminy.

Konopie w żelkach. Wszczęto dochodzenie

W Holandii w żelkach Haribo o smaku coli stwierdzono obecność konopi indyjskich. Kilka osób, w tym dzieci, zgłosiło dolegliwości po ich spożyciu. Sprawę bada holenderski Urząd do Spraw Bezpieczeństwa Żywności i Produktów Konsumenckich (NVWA).

Wysokie Mazowieckie: Matka znalazła narkotyki u 39-letniego syna i powiadomiła policję

67-letnia mieszkanka powiatu wysokomazowieckiego zawiadomiła policję o znalezieniu podejrzanych substancji w pokoju i ubraniach swojego 39-letniego syna. Funkcjonariusze z wydziału kryminalnego zabezpieczyli narkotyki i przedstawili mężczyźnie zarzuty.