Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 1229 / 180 / 0
Abstrahujac od dzialania leku - jeszcze nigdy niewidzialem tak kretynsko zapakowanych tabletek, kazda jedna trzeba nozyczkami otwierać i ta kretynska forma podania... mirtor . Czysty debilizm
  • 104 / 14 / 0
Każda tabletka mirtoru ma na odwrocie strzałkę którą należy podważyć paznokciem i otwarte.Nie trzeba żadnych nożyczek.
  • 73 / 3 / 0
Myślicie ze po odstawieniu jest efekt odbicia noradrenaliny?
Zależy mi na to żeby to spadło bo bardzo nerwowy się zrobiłem..
  • 1229 / 180 / 0
Gastro po mirtcie to piękna rzecz, uwielbiam jeść a po mircie myśle tylko o jedzeniu, gotowaniu i tak dalej. Po trazodonie najlepszy antydepresant według mnie a że po trazodonie mam opuchnięty pysk to lecze się mirtazapiną + chlorprotyksen
  • 1070 / 135 / 0
@up jakiś czas brałem mirtę i faktycznie, takie gastro się po niej załącza, szczególnie na słodkie (choć na codzień nie przepadam za słodyczami), że o ja pierdolę.
  • 296 / 35 / 0
Elo elo ja po mianserynie napuchlem kilka kg wody bez zwiększoneego apetytu w kilka dni, jak mysliscie czy jest szansa żebym na mirtazapinie wody nie łapał? Mówię o dawkach najniższego rzędu, nasennych- w przypadku mianseryny to było 5mg
  • 1229 / 180 / 0
@AnonimowyWI Jest szansa że po mircie nie będzie tego, albo w dużo mniejszym stopniu. Mirta to taka usprawniona, unowocześniona wersja miansy, pozbawiona częsci jej uboków. Ja też obawiałem się retencji wody i opuchnięcia po niej, ale nic takiego nie miało miejsca. Ale za to gastro ogromne, uwielbiam je po mircie, żarcie wchodzi jak po ziole :liść:
  • 296 / 35 / 0
@rooney po mianserynie puchlem jak zły. Ale mam już receptę na mirte i jutro wieczorem walę 7.5mg ! Mam nadzieję że w końcu dobiore dobry nasenny;-) pozdro
  • 1229 / 180 / 0
@AnonimowyWI spokojnie, jest jeszcze wiele innych bezpiecznych nieuzależanijących leków nasennych jak mirta też nie podejdzie, jak coś to pisz. :)

pozdróówki
  • 296 / 35 / 0
@rooney klapa. Dupa. Chujnia jedna wielka:-( już mi spuchły nogi więc odpuszcAm... + zauważyłem że wzrost nor adrenaliny w tej części mózgu które wywoluje mianseryna mirtazapina i agomelatyna kompletnie mi nie służy. Powoduje okropne lęki, stres i trzęsienie się rąk. Agomelatyna używałem miesiąc i ten efekt może nie był aż tak potężny, ale bardzo przeszkadzał+ ciągle rósł na sile. Ogólnie to mirtazapina chyba jest silniejsza niż mianseryna. Mocniej następnego dnia czułem wzrost noradrenaliny i bardziej mi siadała na baniak. Niestety..... Będę zmuszony szukać dalej, jakieś pomysły może? Pozdrawiam !

P. S WZ noradrenaliny z Bupropionu dla przykładu mi pasował... Hmm
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok

Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.

To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."