Napój o działaniu psychodelicznym, zawierający DMT – sposoby przyrządzania, opisy rytuałów, rady i wątpliwości.
Więcej informacji: Ayahuaska w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 3 / / 8
Odświeżając wątek..
Szukałem właśnie informacje na temat wpływu substancji zawartych w mózgu (między innymi dimetylotryptaminnie) na postrzeganie duchowości. Nie mamy pewności czy to czego można doświadczyć na tripach jest prawdą, czy tylko się takową wydaje. Zarówno sam aspekt duchowości człowieka jak i substancjalność związków, które mają wpływ na to co doczuwamy jest bardzo ciekawy i owiany tajemnicą. Zapewne dlatego że drążąc te tematy wkracza się na pole paranauki, a także religii, etyki i domysłów. No cóż, jak dla mnie to strasznie ciekawy temat. Jeżeli ktoś miałby ochotę podzielić się wiedzą to z chęcią wysłucham, może wyniknie z tego parę interesujących wniosków.
Podaję jeden z linków, który udało mi się znaleźć na temat domniemanego wpływu DMT na śmierć kliniczną, pozdro
https://rebelianci.org/488499
ODPOWIEDZ
Newsy
Musk zażywał narkotyki w Białym Domu? Trump "ma nadzieję, że nie"

Donald Trump, komentując doniesienia "New York Timesa", wyraził nadzieję, że Elon Musk nie zażywał narkotyków w Białym Domu. Amerykański przywódca zdradził także, co zrobi z zakupioną od miliardera teslą. Od momentu odejścia Muska z administracji pomiędzy prezydentem a jego byłym doradcą trwa spór.

Powracająca moda na dopalacze. RPD apeluje o sprawną interwencję

W sprawie edukacji dzieci i młodzieży na temat substancji psychoaktywnych zwróciła się Rzeczniczka Praw Dziecka do Ministry Edukacji. – Z rosnącym niepokojem odnotowuję kolejne doniesienia medialne alarmujące o powracającej wśród dzieci i młodzieży modzie na dopalacze. Prawdopodobnie szeroka dostępność tych nielegalnych substancji – sprzedawanych m.in. poprzez Internet – oraz ich relatywnie niska cena sprawiają, że środki zastępcze oraz nowe substancje psychoaktywne zyskują coraz większą popularność, także wśród młodych ludzi – wskazała Monika Horna-Cieślak w piśmie do MEN z 2 czerwca.

Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood

Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...