Pochodne dwuazepiny, które produkowane są jako preparaty lecznicze.
ODPOWIEDZ
luminal_100
  • / / 0
Re: Midazolam - Wątek ogólny
Nieprzeczytany post autor: luminal_100 »
Iv nie stosuje ale jak dałem w nos to innej drogi podania nie toleruje w przypadku tej substancji
  • 611 / 16 / 0
Ah jak bardzto sie mylicie. I ja tez.

Fakty:
-Podanie IN midazolamu nie zmienia jego sily dzialania a wydluza jego okres poltrwania. (inhibitory cyp3a4)
-Midazolam jest lipofilny, nie HYDROFILNY jako zasada. W postaci maleinianu chyba staje sie bardziej hydrofilny.
- Ogolnie...
Popcztajcie, naprawde warto :)
http://ec.europa.eu/health/documents/co ... 168_pl.pdf
Widzę, że normy społeczne zazwyczaj są zbyt ciasne..
  • 791 / 7 / 0
@tutis88
ale chyba nie w postaci winianu, co? przeciez to rzygac sie chce...
@up
mida jest hydrofobowy sam w sobie, to jego sole czynia go rozpuszczalnym
Knowledge itself is power, for wisely used knowledge is the most lethal of weapons
So as the shots sing out like a piper, everyones scared of the neighbourhood sniper!
luminal_100
  • / / 0
Re: Midazolam - Wątek ogólny
Nieprzeczytany post autor: luminal_100 »
A dormicum to winiań? Bo ją to się nie znam ale mi rzygac się nigdy nie chciało a kopie lepiej
  • 611 / 16 / 0
´vczyli jest zarazem hydrofilny jak i lipofilny. tak, dormicum to wininan. W poprzednim poscie masz link o specyfikacji Dormicum. ;)
Pozdro.
PS : TARTRATE: jak np midazolamum, zolpidemi tartrate.
  • 520 / 18 / 0
BlueV pisze:
A Antidol`? Nic mi nie wiadomo o tym, zeby mogli zaslaniac sie jakimikolwiek przepisami, mozesz wyjasnić?
Jeżeli farmaceuta stwierdzi, że istnieje ryzyko nie-leczniczego użycia leku, (czyli naćpanie się antkiem, kaszlodinem itd.) może sprzedaży odmówić. Więc tak się sprawa przedstawia z tymi szujami.
BlueV - check mail.
  • 611 / 16 / 0
thomer pisze:
BlueV pisze:
A Antidol`? Nic mi nie wiadomo o tym, zeby mogli zaslaniac sie jakimikolwiek przepisami, mozesz wyjasnić?
Jeżeli farmaceuta stwierdzi, że istnieje ryzyko nie-leczniczego użycia leku, (czyli naćpanie się antkiem, kaszlodinem itd.) może sprzedaży odmówić. Więc tak się sprawa przedstawia z tymi szujami.
BlueV - check mail.
Aha, czyli wchodzac do apteki na skrecie, trzesac sie, pytajac tradycyjnie o materialy do iniekcji, slyszac odpowiedz ''niestety nie mamy w ogole na stanie sprzetu'' jest podstawa ze jestem nacpany pewnie juz i wiecej mi nie trzeba? Pierdolone kurwy, mama miala racje.. ''Dobrymi checiami jest pieklo wybrukowane''.
Ok, jezeli istnieje podstawa - na prawde, to w zasadzie dobrze, ze chroni nas taki przepis. Nasz wspolny kolega, nie wiedzac z czym ma do czynienia jak to stwierdzil 0,25L etanolu, kieliszek tramalu (krople, czyli ok gram??) i antidol. Trudno, zeby farmaceutka z usmiechem wyznaczyla mu jeszcze godziny dorzucenia kolejnej dawki. >> Z tymi dawkami to oczywiscie z dystansem. Kolega pisze dobre bajki, od tyle Mickiewicz sie znalazl.
Substancja podstawowa w stanie wolnym jest lipofilna,

Czyli freebase. Wiec jak to w koncu jest? Midazolam zarowno w postaci soli jak i wolnej zasady jest zarowno hydro jak i lipofilny? Slyszalem rozne opinie, dlatego wole spytac, bo juz sam nie wiem czemu wierzyc.

EDIT: Rozwiane...
Pochodna imidazobenzodiazepiny w postaci substancji lipofilnej słabo rozpuszczalnej w wodzie
  • 791 / 7 / 0
ogolnie zasada jest taka ze jak cos jest lipofilne to jest hydrofobowe, i vice versa... benzosy sa lipofilne/hydrofobowe jako freebase, ich sole to zmieniaja
Knowledge itself is power, for wisely used knowledge is the most lethal of weapons
So as the shots sing out like a piper, everyones scared of the neighbourhood sniper!
  • 520 / 8 / 0
Rzeczywiście zgodnie z przepisami mogą odmówić wydania leku jeśli maja podstawy by sądzić, że będzie użyty np: do ćpania, ale najczęściej mówią wtedy że "nie ma" bo tak im łatwiej. Natomiast co do Midazoalmu to jest lek na receptę i jak mają to muszą dać...chociaż mógłbym sobie wyobrazić sytuacje w której nawalony trzema promilami wódy klient prosi o ten lek i mimo posiadania recepty w tej sytuacji farmaceuta/tka odmawia wydania leku, mogło by tak być.
  • 341 / 54 / 0
to skoro jest lipofilny jak inne benzo to czemu mam teraz takie niebieskie scęście w głowie po puknięciu iv 5x dormi 15? przecież powinno mieć fobie na wodę?... Ono sie słabo rozpuszcza? tzn jest tam mniej midasa niż myślę? sopodorm lub midanium ( dokanałowy midazolam) bral ktos???

aale jestem naćpana... kocham dormi <3
Codzień mówisz słodko weź mnie lub się skręć
nie chciałam rozstania przez miłość do ciebie
odkryłam druga twarz ma na imie śmierć
duszy ci nie oddam, w narkomańskim niebie

by kometh
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Zamiast paneli podłogowych narkotyki. KAS zatrzymała kontener z marihuaną

Funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego w Gdyni skontrolowali kontener, który przypłynął z Kanady do portu w Gdańsku. Zgodnie z deklaracją, w kontenerze miały być drewniane ekologiczne panele podłogowe, a odbiorcą była firma w Polsce.

W marcu wyraźne odbicie. 88 tys. recept z receptomatów na medyczną marihuanę i opioidy

Ostatni kwartał przyniósł spadek liczby recept wypisywanych na leki kontrolowane, choć w marcu odnotowano odbicie, wyraźne zwłaszcza w przypadku medycznej marihuany - informuje w środowym wydaniu "Dziennik Gazeta Prawna".

10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok

Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.