Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 1743 / 25 / 0
60mg pojebie neuroprzekaźniki...
Taka dawka to dla mnie, bo tolerka...(swojego czasu przytyłem i zamulony chodziłem od Mianserin i Mianstecu)...
Pewnie Konto nie waliłeś nigdy i dajesz złe informacje. Jeżeli ktoś bierze na lepszy sen i lekką depreche to 20-30mg 30min przed snem i nie w ciągu :)
EOT
  • 554 / 3 / 0
@nutella-cole - Podałem dawkę na konkretną zwałę, coś jak tydzień bez snu na spidzie żeby se pożądnie odpocząć :-)
Uwaga! Użytkownik kontofilmowe jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1599 / 47 / 0
Jestem uzależniony od benzodiazepin i DXM i kodeina od jakiegoś czasu biorę fluoksetynę, a od nie dawna biorę jeszcze do andepinu mianserynę i czuję, że pomaga mam mniejsze ciśnienie na kodeinę.
  • 989 / 35 / 0
Biorę mianserynę od ok. 1.5 miesiąca. Na początku cały czas zamulony chodziłem, spałem całymi dnia i nocami. Po ok. 2 tyg wszystko wróciło do normy. Samopoczucie chyba nawet mi poprawiło, ale teraz bez tych 30mg wieczorem trudno mi zasnąć.
  • 189 / 5 / 0
Dla mnie jeden z najlepszych antydepresantów. Działa bardzo szybko po paru dniach, nie czekałem tygodniami na efekty jak po SSRI i trójcyklicznych. Fakt faktem jest, że brana dłużej powoduje lekkie zwiększenie masy ciała, bo "pakmanik" jest. Dobre działanie przeciwlękowe, ale polega ono raczej na lekkim wytłumieniu emocji-zamuleniu niż na stymulacji (jak np. sulpiryd) Za to ze spaniem różnie, raz działa i muli w chuj, raz w ogóle, ale kiedy zadziała to rano masakrycznie się wstaje z łożka, ale fakt faktem taki sen jest bardzo regenerujący:) Na początku stosowania występowały też u mnie różne dziwaczne i wyraziste sny, ale potem to zanikło. Generalnie polecam, ale lepszy oryginalny Lerivon, niż generyki np. Miansec, który na mnie działał nieco słabiej. Szamałem od 10 do 60 mg dziennie.
  • 199 / 2 / 0
Wzialem z obawa wczoraj przed snem pierwsza tabletke mianseryny 10mg .. Z obawa bo naczytalem sie komentarzy ludzi ze bede spal po 20h i zarl caly czas jak pojebany i fakt faktem troche ciezko bylo sie podniesc z lozka ale przemoglem sie wstalem po 9h i sennosc znikla odrazu , wrecz pojawilo sie lekkie pobudzenie i lekka poprawa nastroju , ciekawe jak dalej .. Dodam , że bawię się rekreacyjnie alprą od paru dni , ale już przy końcówce jestem plus terapeutycznie karbamazepina ... A wyleczyć próbuje się z ciągłego napięcia psychicznego , lekkiej fobii społecznej i silnych zaburzeń nastroju spowodowanych pewno przez stymulanty , benzo i trawe..
  • 1196 / 10 / 0
Nie polecam mianseryny, raz wziąłem jeden tabs, chyba 50 mg, tak mnie sponiewierało. Faza jak po 3 piwach, do tego działanie antylękowe nieporównywalne do niczego innego. Może potem to mija, ale być warzywem przez kilka dni to przesada. Kolega miał brać dwie takie tabletki dziennie, z kilometra widziałem, że właśnie rano brał to ustrojstwo. Odradzam. Są lepsze SSRI/SNRI, chociaż nigdy nie brałem tego leczniczo.

A na chęć posiadania odmiennego stanu świadomości to ibogaina ;-).
Uwaga! Użytkownik Ugh nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 10 / / 0
czytam te wasze wypowiedzi i śmiać mi się chce - ale wy głupi jesteście. jak wziąłeś 50 mg to się nie dziw, że cie sponiewierało. optymalna dawka na początek to 10mg i po takiej dawce występuje zamulenie i senność ale do przeżycia. więc nie wprowadzajcie ludzi w błąd pisząc, że 'nie polecam' skoro przyjmujecie na cyce 5x a czasem nawet 10x za duże dawki... debile.
  • 44 / 2 / 0
Dla mnie nieporozumieniem jest ta substancja. Zero pozytywów, jedynie całodobowa gastrowaza. Jestes anorektykiem, robisz mase? Bierz mianseryne!
Uwaga! Użytkownik nieprzewidywalny nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1 / / 0
nieprzewidywalny pisze:
Dla mnie nieporozumieniem jest ta substancja. Zero pozytywów, jedynie całodobowa gastrowaza. Jestes anorektykiem, robisz mase? Bierz mianseryne!
Ta substancja ma zero pozytywów jesli sie ja wpieprza "rekreacyjnie", jednakze dla osób z problemami takimi jak bezsennosc czy stany lękowe mianserynka jest idealna a efekty są świetne ale po dłuzszym czasie stosowania i według zaleceń lekarza.
Uwaga! Użytkownik Villemka nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Medyczna marihuana długoterminowo poprawia jakość życia pacjentów

Australijscy medycy mówią, że pacjenci, którym przepisano medyczną marihuanę, mogli liczyć na poprawę ogólnej jakości życia związanej ze zdrowiem, a także zmniejszenie zmęczenia i zaburzeń snu przez okres jednego roku. Lęk, depresja, bezsenność i ból również ulegały osłabieniu.

Baner reklamujący sprzedaż mefedronu wisiał na płocie sopockiego kempingu

Na ogrodzeniu kempingu przy ul. Bitwy pod Płowcami w Sopocie zawisł baner z kodem QR, który po zeskanowaniu prowadził do strony oferującej sprzedaż mefedronu. To kolejny przypadek, po niedawnych doniesieniach z Gdańska, reklamowania sprzedaży narkotyków za pomocą umieszczanych w miejscach publicznych kodów QR.

Terapeuta uzależnień: Zielsko ma konsekwencje w następnym pokoleniu

Na oczach Roberta Rutkowskiego, terapeuty uzależnień, zmieniła się rzeczywistość wokół substancji psychoaktywnych w Polsce. Ekspert opowiedział, co działo się za kulisami tej zmiany. - To miało swoją cenę, która mnie wtedy przeraziła - powiedział wprost.