Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 3543 / 577 / 1
Ja próbowałem, kilka razy i rozczarowanie, efeky marne.
Ale zażywałem jeszcze w okolicach tamtego czasu escitalopram; on też chrzanił działanie.
Zupełnie jakby bramka która przepuszczała tylko niektóre aspekty grzyba, nielogicznie.
Nie wiem który bardziej ale zupełna skifa
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 13 / / 0
Cześć,

Mam pytania, od 2 tygodni biorę na noc 5mg Miansec.
Rok temu po 1,5 roku stosowania odstawiłem Escipram (na problemy z somatyzacja) od tego czasu zaczeły sie problemy ze snem i sporadyczna bezsennosc. Po roku niestety psychiatra zdecydował się przepisąc mi Miansec. Pierwszy dzień super, kolejne tez (ale zdarzały się wyburzenia i kosmiczne sny) Po 1,5 tygodnia nagle brak uczucia sennosci po połknieciu 1/2 tabletki. Kolejne noce również brak sennosci średnio przespane. Myslicie ze warto zwiekszyc do 10mg?
  • 507 / 195 / 1
Poniżej 10 mg na sen nie schodzę,ale staram się tego nie brać codziennie,a co drugi. Działanie nasenne każdej dawki w końcu się wyczerpuje, ale może do tego czasu problem ze snem minie.
Lekarz mówił i na forum też były takie głosy że kwetiapina dłużej utrzymuje działanie nasenne. Ma oczywiście swoje uboki.
Uwaga! Użytkownik SerioSergio nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 53 / 14 / 0
mianseryna działa na mnie bardzo długo. dlatego się nie polubiliśmy. muszę wstawać o 6 a biorąc nawet o 20 następnego dnia czułam się jak przeczołgana po chodniku
  • 927 / 289 / 5
@Nickusiak no mianseryna działa długo. Jak długo brałeś i jakie dawki? Wielu 10mg brane dłużej niż 2 tygonie nie wywoływało już senności w ciągu dnia.
"Nie istnieję, nigdy nie istniałem, ale skoro Ty już istniejesz to może i ja zaistnieję."
"Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
  • 53 / 14 / 0
@Detronizator2 to była bardzo krótka przygoda, myślę ,że 4 max 5 podejść . później zmienili mi na zolpidem.
  • 218 / 68 / 0
Dostałam mianserynę, 10mg, na bezsenność i wybudzanie się, i… nic. Naczytałam się, że to taki kosior i się zawiodłam. Skończyłam właśnie paczkę i się poddaję, nie chcę kolejnych. Nie pomaga mi w ogóle w zasypianiu, choć staram się zachować higienę snu, ćwiczyć itp. Jeśli już uda mi się - w bólach - zasnąć to faktycznie zauważyłam tylko realistyczne sny. Nie ważne czy 5, 10, 20, czy 50mg - dorzucane po 10, czy wszystko naraz… ehhh. Tęsknię za pregabaliną %-D Może zapytam o jakiś estazolam czy zetki
lol [*]
  • 4 / / 0
bralem ketrel przez ok. rok na sen w dawce 25 mg do 50 mg przed snem potem go odstawiłem stwierdzilem ze nie potrzebuje już brac leków 3 miesiace bylo zajebiście siłownia dieta jakas taka większa otwartość ale po 2 miesiącach zaczęło sie wszystko sypać nie jadłem nie spałem+ natretne mysli czekałem az tylko z wyczerpania nie pójdę do roboty i stało się. Dwa dni temu dostałem lerivon + doraźnie ketrel. mianseryna nie dziala na mnie solo musze brac do tego ketrel teraz pytanie czy działanie nasennie mianseryny sie rozkręci czy raczej puści i będę musiał to brać z ketrelem?
  • 684 / 26 / 0
Witam.
Muszę pilnie odstawić mianserynę. Biorę ją kilka lat, 90mg na noc. Mogę ją odstawić od razu? Oprócz tego biorę Anafranil 250 mg sr oraz Pregabalinę 450 mg.
Pozdrawiam!
Paweł
  • 51 / 3 / 0
@lufa9999 nie, trzeba schodzić z dawek podobnie jak z benzo
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Hiszpania: obowiązkowe testy na alkohol i narkotyki dla kierowców zawodowych?

Hiszpańska scena polityczna podzieliła się wokół nowej propozycji Partii Ludowej (Partido Popular), która chce wprowadzenia obowiązkowych corocznych testów na obecność alkoholu i narkotyków dla kierowców zawodowych. Projekt ustawy zmieniający hiszpańskie prawo o ruchu drogowym, zgłoszony kilka tygodni temu, trafił już pod obrady Kongresu Deputowanych, wywołując ostry spór między rządem a opozycją.

Pierwsze takie badania obaliły popularny mit

Mikrodawki LSD zyskały popularność jako potencjalna metoda leczenia ADHD, ale najnowsze badanie kliniczne wykazało, że ich skuteczność nie przewyższa placebo. Choć wiele osób wierzyło w poprawę koncentracji i samopoczucia, naukowcy nie znaleźli na to dowodów.

Fabryka narkotyków zlikwidowana

Policjanci Zarządu w Poznaniu Centralnego Biura Zwalczania Cyberprzestępczości wspólnie z Zarządem w Łodzi Centralnego Biura Śledczego Policji, przy współpracy z prokuratorami wielkopolskiego pionu Przestępczości Zorganizowanej Prokuratury Krajowej, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą, której członkowie wytwarzali środki psychotropowe. W działaniach polegających na likwidacji laboratorium narkotykowego udział brali także funkcjonariusze KAS i pracownicy Wydziału Zwalczania Przestępczości Środowiskowej WIOŚ w Olsztynie.