20 lutego 2023Encefallus pisze: @tosieniedzieje
Zwiększenie dawki wenlafaksyny, zatem więcej noradrenaliny, może odpowiadać za te efekty. Dodatkowo mianseryna hamuje wychwyt zwrotny noradrenaliny i do tego blokuje tak hetero jak i autoreceptory alfa, co czasem daje sumarycznie zwiększenie aktywności noradrenergicznych neuronów. Hipotetycznie może tu zachodzić synergia z wenlafaksyną. Większe dawki mianseryny powinny spowodować bardziej hamowanie niż pobudzenie. Lub zamiana na mirtazapinę.
To że po 10 mg masz lęki to prawdopodobnie zasluga miksu z wenlą.
Ogólnie aktywizuje i dodaje odwagi
"Rutyna to rzecz zgubna "
09 października 20231938 pisze: Dostałem Lerivon jako dodatek do Wenlafeksyny, brałem 150mg wenfli i teraz mam zwiększyć dawkę do 225mg wenfli. Czego mam się spodziewać po tym? Ja wiem że na sen i z tego co czytam to zwiększa apetyt i zatrzymuje wodę( co mnie ogólnie martwi najbardziej przyrost masy) i ogólnie zamula. Czym kierował się psychiatra przepisując mi ten lek do wenfli. Wiem że zwiększając dawkę wenlafeksyny chciał uruchomić działanie na neoadrenaline . Ale prosiłbym o wyjaśnienie czego się spodziewać jakiejś doświadczonej dobrej duszy, ukrytego e-farmaceutę.
Tym, żeby Ci kutas stawał
11 października 2023tajemniczy25 pisze: @Retrowirus czyli mianseryna nie powoduje tego puchnięcia(mimo diety) jak mirtazapina?
"Rutyna to rzecz zgubna "
@tosieniedzieje
w takim razie przed następna wizyta trzeba wziąć parę tabletek to tego pregabaline bo Pani psychiatra była warta grzechu ;)
04 grudnia 2022Tryq pisze: Że niby jak, krótki ? Do ponad 40h?
Próbowałem to brać doraźnie i nie da się wstać na następnego dnia, a jak bierzesz codziennie to działanie sedatywne po jakims czasie maleje.
Działanie nasenne: bardzo dobre; (natomiast warto pamiętać, żeby zażyć godzinę przed planowanym snem).
Po jakim czasie odczuliście działanie?
Czy lekarstwem na samotność, niepewność lub lęk mogą być psychodeliki?
Marihuana a rak głowy i szyi: Czy używanie marihuany może zwiększać szanse na raka?
Narkotyki dzieci kupują na przerwie szkolnej. Ekspert: w Polsce hitem jest jedna substancja
Płacił w kasie samoobsługowej. Z kieszeni wypadł mu woreczek z marihuaną (video)
Na udostępnionym przez policję nagraniu widać 20-latka, stojącego przy kasie samoobsługowej. Mężczyzna wyjmuje z kieszeni telefon, w tym momencie coś wypada mu z kieszeni. Jak się później okazało, był to woreczek z marihuaną.
Brazylijskie służby znalazły narkotyki na polskim statku. Ponad 100 kg kokainy
Brazylijska marynarka wojenna ujawniła na polskim statku "Polsteam Łebsko" 134 kilogramy kokainy. Narkotyki miały zostać przetransportowane do Maroka. Wiadomo, co dalej z polskim masowcem
Powstanie pierwszy w UK punkt bezpiecznego zażywania narkotyków
W ciągu najbliższego miesiąca w szkockim Glasgow zostanie otwarta pierwsza w UK oficjalna placówka umożliwiająca zażywanie nielegalnych narkotyków. Eksperci i działacze mają nadzieję, że przyniesie to znaczące zmiany w polityce narkotykowej - poinformował 'The Guardian'.