Heterocykliczne substancje psychoaktywne, m.in. fenmetrazyna i metylofenidat.
Zablokowany
  • 1011 / 291 / 2
@Nickusiak jako iż poznałem Ciebie trochę bardziej z prywatnej strony, nie strzelałbym w MPH, bo takie, a nie inne wyniki badań krwi.
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 53 / 14 / 0
@Merx Od pewnego czasu wczytuję się w poprzednie strony dot. suplementacji i widzę, że powinnam bardziej na to zwracać uwagę. Jest kilka błędów ignoranta, które mogłabym zmienić.

poprzednie badania miałam około kwartał temu i widzę różnicę. Domyślam się że to suma pewnych zmiennych, ale jestem za bardzo niecierpliwa na efekty
  • 4 / / 0
Pomocy , wjebałam się w to niezmiernie . Otóż choruje na depresje bardzo ciężka , mieszkam za granica tutaj próbują różności w zwalczaniu negatywnych objawów i tak o to dostałam w łapy metylofenidat w postaci Concerty wcześniej Ritalinu i żre po całym opakowaniu , jednocześnie bojąc się że przedawkuje w końcu . Dodam wcześniejszy problem z narkotykami . Jakie dawki największe przyjmowaliscie ? Jak z tego zejść
  • 92 / 18 / 0
@hypermilka czyli ile bierzesz dziennie? Co do tej pory przyjmowałaś na depresję i co masz na myśli, pisząc "wcześniejszy problem z narkotykami".
  • 4 / / 0
@Hanalena całe opakowanie Concerty 18mg naprzyklad albo opakowanie Ritalin 20 mg wcześniej sniff ale teraz przegryzam i łykam. Wcześniej trochę ćpałam i miałam problem uzależnienie to nie było ale zdarzało mi się dosyć często . Na depresję przyjmuje Wenlafaksyne Anafranil Arypiprazol Amisulpryd
  • 1011 / 291 / 2
@Hyperemilka szanuję jak popierdolony za próbę wciagania sniffem concerty XDDD o kurwa to Ty masz chyba prasę hydrauliczną w chacie xD
  • 9304 / 1809 / 2
04 stycznia 2025Hyperemilka pisze:
@Hanalena całe opakowanie Concerty 18mg naprzyklad albo opakowanie Ritalin 20 mg wcześniej sniff ale teraz przegryzam i łykam. Wcześniej trochę ćpałam i miałam problem uzależnienie to nie było ale zdarzało mi się dosyć często . Na depresję przyjmuje Wenlafaksyne Anafranil Arypiprazol Amisulpryd
Taperuj dawki, bo Ci serce wyskoczy. Pogadaj z kimś i niech Ci odliczają tabletki.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 105 / 6 / 0
Ja też po pewnym czasie gdzie powiedzmy moje dawki byly znośne 25-150mg dziennie, a trwalo to jakiś rok, zacząłem walić rzadziej ale więcej, wielokrotnie były to dawki 600-1800mg w 24h problem o dziwo przypadł w momencie kiedy psychistra zmienił mi z medikinetu IR na CR którego oczywiście nie czulem i gryzłem lub rozgniatalem kapsułki, pogłębił się jeszcze bardziej po przejciu na concerte która podobnie 90% rozbierałem tabletki, ale poszedłem pp rozum że w końcu mi jebnie pikawa i nawet powiedziałem psychiatrze żeby mi tego nie pisał że już wolę poczekać na elvanse które mój psychiatra od początku twierdził że w moim przypadku napewno będzie lepsza opcja, zresztą powiedzial mi tez za granicą przy adhd u dorosłych amfetaminy są lekiem pierwszego rzutu. Przerobiłem w przeszłości 8 opakowań elvanse i faktycznie na tym leku czulem się najlepiej i nie miałem prawie wogule problemu z przesadzaniem.z dawka, raz mi się to zdarzyło bo miałem nalrawde ciężki moment w życiu ale nie powtarzałem tego więcej bo elvanse przy wyczerpanym organizmie i sporej tolerancji nie działa kilka razy próbowałem wyższych dawek ale w moim przypadku działały tylko dawki 1-5 tab 70mg elvanse ale zaznaczam że miałem wyrobiona spora tolerancję przez metylofenidat wcześniej i też kilkudniowy ciag na amfie z ulicy. Przy dobrym prowadzeniu się 1 tabletka elvanse 70mg to może być za duzo na start.

Na czas dopóki nie pojawi się elvanse wróciłem do bupropionu na którym byłem dość stabilny i profil dzialania bupropionu bardziej przypomina działanie elvanse można powiedzieć ze to takie slabe elvanse i mój stan szybko zaczal się poprawiać i stabilizować, ciągle mam jednak problem z ciągłym zmęczeniem lub szybkim męczeniem się głowy pomimo stabilnego dobrego nastroju więc przez chwilę brałem atomoksetyne która tylko pogarszala u mnie ten stan, niedawno do bupropionu dołączyłem wenflaksyne i o dziwo czuje wreszcie więcej energii chęci do pracy ruchu itd. Więc koleżance mogę poradzić odstawienie w zasadzie z dnia na dzień tych dużych dawek ja tak robiłem, pomocny może być ten bupropion przy odstawce, bo u mnie działa on od pierwszej tabletki i pomagał mi bardzo np w pierwsze dni po ciągu na amfie metylofenidacie czy nawet na kaca po alkoholu.

Ja obecnie biorę 150mg bupropionu i 150 mg wenlafaksyny
  • 1011 / 291 / 2
@pekaes przecie elvanse już jest od kilku dni, tylko nie w dawce 70mg wszystkie inne są w hurtowniach,
  • 3013 / 1015 / 0
jako entuzjasta i częsty użytkownik metylofenidatu również pobieżnie śledziłem sytuacje związaną z lekiem Elvanse, ponieważ dobrze by było, gdyby w końcu wprowadzili do faktycznego obrotu jakiś inny stymulant niż tylko ten Medikinet. nie narzekam na niego, biorę go często i mi pomaga, ale wiadomym jest, że znacznie lepszym profilem terapeutycznym cechuje się Elvanse, tj. lisdeksamfetamina (właściwie to jej aktywne metabolity).

zniechęca mnie jedynie ta cena. spodziewałem się, że nie będzie to tani preparat, ale ponad trzysta złotych za 30 kapsułek, to jednak dosyć dużo. dodatkowo prawdopodobnie przez jakiś czas będą problemy z dostępnością. jednak głównie, to zniechęca mnie ta cena. byłbym w stanie otrzymać receptę (Rpw./Rpz.), ale na dzień dzisiejszy wolę jeszcze pozostać przy metylofenidacie - paczka Medikinetu (20 mg., 30 tab.) kosztuje mnie 38 zł i na taki układ mnie na dzień dzisiejszy stać. taka prawda.

pozdrawiam, przodownik
w razie potrzeby proszę kontaktować się ze mną przy pomocy PM-ek, przy poruszaniu tematów "drażliwych" proszę o używanie PrivNote lub o kontakt mailowy.

skrzynkaprzodownik@protonmail.com

with regards, przodownik
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Medyczna marihuana długoterminowo poprawia jakość życia pacjentów

Australijscy medycy mówią, że pacjenci, którym przepisano medyczną marihuanę, mogli liczyć na poprawę ogólnej jakości życia związanej ze zdrowiem, a także zmniejszenie zmęczenia i zaburzeń snu przez okres jednego roku. Lęk, depresja, bezsenność i ból również ulegały osłabieniu.

Ten napój to hit w USA. Sprzedaż rośnie jak szalona, alternatywa dla drinków

Rewolucja na rynku napojów trwa – Amerykanie coraz częściej sięgają po napoje z THC zamiast po alkohol. To już nie nisza, a branża warta setki milionów dolarów, która zmienia oblicze rynku spożywczego i wywołuje poruszenie wśród regulatorów.

Częste używanie konopi ma związek ze zwiększoną śmiertelnością pacjentów z rakiem jelita grubego

Osoby z rakiem jelita grubego i udokumentowaną historią częstego używania konopi były ponad 20 razy bardziej narażone na śmierć w ciągu pięciu lat od diagnozy w porównaniu z osobami bez takiej historii - informuje pismo „Annals of Epidemiology”.