Heterocykliczne substancje psychoaktywne, m.in. fenmetrazyna i metylofenidat.
Zablokowany
  • 9304 / 1809 / 2
28 marca 2024SerioSergio pisze:
Pewnie steet zaraz coś wspomni o gospodarce sodowej i posiłkach z nadmiarem cukrów
Nie do końca. Sam się nad tym zastanawiam, bo w.prxypqdku ADHD- owcow to przyczyny mogą być inne niż w przypadku reszty populacji. @PolskaCebula opisał to do mi po łbie chodzi. O gdybym ja miał się z tym bujać to pewnie bym powoli eliminował każdy kolejny powód. Dopiero po wyeliminowaniu tych poszedłbym w leki. Zazwyczaj takie lęki to efekt innych zmian. No kurde skądś się te leki biorą więc wypadałoby ustalić skąd ? Czyż nie ?

@Tavoopile pamiętaj o jednej istotnej rzeczy. Jak się lekarz zakręci to konsekwencje poniesiesz Ty. W kwestii badań nad bieda blokerami w miksach ze stimami to mnie zawsze zastanawiało co się dzieje z tą noradrenalina ? Magicznie znika ?
A no i wiadomo - lekarz może powiedzieć wszystko. Dopóki nie zrobią setki badań to jest tylko jego teza. Kiedyś o tym grzebałem i zdania były podzielone. Chyba, że skupisz się na badaniach potwierdzających tezę która Ci akurat pasuje. To git.

Ps. Tak, podaje się bb jak się ratuje stimiarzy i nikt z tym nie dyskutuje. Ja mówię o stałej suplementacji bb i stimow trwającej np 10lat czy nawet rok.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 10 / 1 / 0
@Stteetart
Wiem, liczę się z tym, jednak myślę, że warto spróbować przynajmniej tą klonidynę, którą to sugeruje kolega Merx. Miks alfa/beta blok. które rozważałem chyba odpuszczę (narazie), jako, że to już imo spory kaliber. W ramach szerszej perspektywy- wspominałem wcześniej, że miałem również pewne perypetie z antydepresantami, w tym 3miesięczny epizod na dulsevii (snri), która dawała mi objawy w zasadzie zbliżone do tych na MPH.
  • 9304 / 1809 / 2
Bieda blokery to nie zabawki. Pomijam już same skutki uboczne bb a nie wspomnę jak może wyglądać miks bb ze stronami, ale każdy ma swój rozum i niech robi to co uznaje. Tylko, żeby potem nie było płaczu.
Wchodzić i głosować
  • 10 / 1 / 0
@Stteetart
Co byś zatem zrobił na moim miejscu, by zminimalizować, a najlepiej pozbyć się tych uciążliwych somatów? Przyznam szczerze, że popadam powoli w bezradność. Z jednej str nie uśmiecha mi się faszerowanie tymi wszystkimi lekami, z drugiej chciałbym poczuć choć namiastkę normalnego samopoczucia sprzed lat.
  • 1298 / 258 / 0
no jak badania miał okej, micha dobra (tak pisał) i potas w normie to
  • zła psychiczna reakcja na bodźce
  • albo ta sele jeszcze jest w organiźmie
jakbym metylofenidat został zmieszany z selegiliną to wtedy mogłoby lekkie podkurwionko wystąpić nawet przy minimalnych dawkach MPH
blokada mao chyba długo schodzi (albo jest podtrzymywana %-D )

27 marca 2024Tavoopile pisze:
natomiast nie daje mi spokoju pewien fakt, że przed ogarnięciem MPH przetestowałem na sobie mix sele+pea, kóry zadziałał na mnie tak jak w teorii MPH powinno zadziałać na os. z adhd tj. totalne wyciszenie myśli, lekkość, clearhead i takie ogólne poczucie wewnętrznego ładu i harmonii.
  • 1014 / 293 / 2
29 marca 2024Stteetart pisze:
Bieda blokery to nie zabawki. Pomijam już same skutki uboczne bb a nie wspomnę jak może wyglądać miks bb ze stronami, ale każdy ma swój rozum i niech robi to co uznaje. Tylko, żeby potem nie było płaczu.
Całe szczęście, że klonidyna nie jest bieda blokerem i za to ją uwielbiam, wiadomo ma też wiele skutków ubocznych które może wywołać. przykładowo kiedyś kuzyn poszedł do apteki po klonidynę właśnie i szanowna Pani Magister do niego "Chce się Pan truć w takim wieku?" dobrze, że ją spuentował "dawka czyni truciznę" xd sorka za offtop, ale ostatnio dużo tutaj offtopu. z fartem
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 9304 / 1809 / 2
@Merx ja się nie odnosiłem do klonidyny a do postu @Tavoopile który pisał o miksach bb ze stymulantami.

@hubii potas we krwi to jedno ale potas komórkowy to druga sprawa.
Wchodzić i głosować
  • 15 / 1 / 0
Z innej beczki, chociaż pewnie już było. Czy MPH nie zadziała lepiej przy niskim poziomie prolaktyny?
  • 110 / 29 / 0
05 listopada 2023nCuX pisze:
03 listopada 2023hubii pisze:
jak dlugo go brales w normalnych dawakch?

jak najbardziej tolerancja mogla sie zjebac od fety

ale glowna przyczyna jest po prostu branie go przez dlugi czas, wspomniales ze raz zwiekszyles dwukrotnie dawke,
czy wzialbys fecie czy nie to i tak by przestal dzialac

i watpie ze raz tylko poleciales ale to taka dygresja

na logike tolerancja powinna powrocic jak bierzesz go teraz okazjonalnie, ale jak przyjebales tam tone to moze sie przepaliło coś na dluzej uwazaj z takimi miksami
jak juz to jedno wybierz %-D
amfetamina stosowana w przerwach od MPH odwraca tolerancje na MPH
Najlepiej stosować na przemian 2tyg dextro 2 tyg MPH
Jesteś tego pewien? Bo pojutrze lekarz mi włącza do leczenia metylofenidat, aktualnie mam przerwę 1,5 tygodnia od fety po cugu 5 mies. i właśnie obawiam się tego że MPH przestanie działać po pewnym czasie. Warto wtedy przykreslić włada?
  • 1014 / 293 / 2
@wez_sie_ogarnij Weź się ogarnij, chodzi o dextroamphetamine, a nie białe od seby za dwie dychy od sztuki z zawartością samej amfetaminy 20% a reszta to gówno niewiadomego pochodzenia i nie wiadomo jak zanieczyszczone. Jeśli MPH nie będzie banglać wlepiasz do jadłospisu memantynę i piracetam, wypierdalasz cukry z diety i dbasz o poziom magnezu, a przy piracetamie omega3 szczególnie, odpuść sobie białe niewiadomego pochodzenia ch*j wie czy lewoskrętna czy prawoskrętna czy wokółskrętna, ale na bank nie dextro. z fartem
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
Zablokowany
Newsy
Kanada wprowadza przezroczyste opakowania na marihuanę

W marcu 2025 roku Health Canada, czyli kanadyjski odpowiednik Głównego Inspektoratu Sanitarnego, ogłosił nowy pakiet zmian dla producentów konopi. Najważniejsza? Zgoda na przezroczyste okienka w opakowaniach suszu. Od teraz konsument może zobaczyć zioło jeszcze przed zakupem. To pierwsza taka zmiana od czasu legalizacji marihuany w Kanadzie. Ale to nie wszystko.

"Narkociak" próbował przemycić narkotyki do więzienia

Koci kurier z narkotykami wpadł na gorącym uczynku. Strażnicy kostarykańskiego więzienia zatrzymali kota, który do futra miał przyklejone paczki z marihuaną i crackiem. Zwierzak próbował przedostać się na teren zakładu karnego.

USA: Przedawkowane narkotyki zabiły mniej osób w 2024 roku

Liczba ofiar śmiertelnych związanych z przedawkowaniem narkotyków w Stanach Zjednoczonych znacząco spadła w 2024 roku, osiągając najniższy poziom od czasów sprzed pandemii COVID-19 – wynika z najnowszych, wstępnych danych opublikowanych 14 maja przez Centra Kontroli i Zapobiegania Chorobom (CDC).