Heterocykliczne substancje psychoaktywne, m.in. fenmetrazyna i metylofenidat.
Zablokowany
  • 31 / / 0
metylofenidat jest trudno dostępny.
Z racji tego stał się mityczny.
Wyrywa z butów i już.
  • 200 / 3 / 0
Z dupy - kogo wyrywa tego wyrywa, ja wrzuciłem całe opakowanie Medikinetu w różny sposób, z różną suplementacją, z różną aktywnością, z różną dietą, wypoczęciem itd. i nie dał mi w zasadzie nic ciekawego ani razu.
  • 94 / / 0
może po prostu wcześniej stymulowałeś OUN czymś mocniejszym, w takich sytuacjach nie ma się za bardzo czego spodziewać po MPH, w przeciwnym wypadku to nie rozumiem dlaczego miałby nie działać
  • 3362 / 349 / 0
Aby stymulanty dzialaly tak jak reklamuja na interecie, czyli 'wypierdol inteligencji z butow', 'pisanie esejow oraz poematow', trzeba miec troche w glowie przed. Tak jak w Limitless: dziala lepiej jesli juz byles inteligentny.
Z reszta pewnie dzialalo jak trzeba, tylko nie mogles sie pokapowac i zamiast tego laziles DOM sprzatales albo pisales stronicowe smsy do kolezanek.
  • 200 / 3 / 0
hyperprzemo pisze:
może po prostu wcześniej stymulowałeś OUN czymś mocniejszym, w takich sytuacjach nie ma się za bardzo czego spodziewać po mph, w przeciwnym wypadku to nie rozumiem dlaczego miałby nie działać
Jeśli chodzi o stymulanty, to wypiłem w życiu z 10 kaw i 2 razy yerbę, także pudło :)
Aby stymulanty dzialaly tak jak reklamuja na interecie, czyli 'wypierdol inteligencji z butow', 'pisanie esejow oraz poematow', trzeba miec troche w glowie przed. Tak jak w Limitless: dziala lepiej jesli juz byles inteligentny.
Z reszta pewnie dzialalo jak trzeba, tylko nie mogles sie pokapowac i zamiast tego laziles dom sprzatales albo pisales stronicowe smsy do kolezanek.
Nie uważam się za alfę i omegę jak niektórzy tutaj, ale opierając się na rezultatach szkolnych (mimo wszystko najbardziej wiarygodne i obiektywne), myślę że mam w tej głowie więcej niż mniej. A przynajmniej miałem do początku studiów, gdzie potrafiłem jeszcze zebrać dupę do nauki choćby na te kilka godzin przed egzaminem. Teraz już nie potrafię.

Co do "łażenia i sprzątania" - z uwagi na pobudzenie i rozkojarzenie (teoretycznie powinno być odwrotnie) zajęcia fizyczne o ile nie zbyt długie były jedynymi sensownymi jakie mogłem podejmować po MPH. Jeśli chodzi o stymulację umysłową, a na takiej mi zależało, nie działało to tak jak powinno (choć w ramach autodiagnozy ADD wychodzi mi piękne).

Nie próbuję mówić, że to gówno i placebo, które nie działa na nikogo, bo tak zapewne nie jest. Tylko nie róbcie ludziom nadziei, że to lek cud, który pomoże każdemu, kto nie potrafi się zmotywować, skupić, czuje się wiecznie zmęczony i nie może się zebrać do roboty, bo tak nie jest.
  • 73 / / 0
Przez godzinę tabletka nie da rady prześliznąć się przez 3 metry jelita cienkiego(skąd powinna być wchłonięta). Może masz tolerke na concerte i stąd osłabione działanie
Uwaga! Użytkownik szybki_gonzalez nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1472 / 196 / 0
Spróbuj podzielić te 2 tabletki na plastry i podawać w kawałkach co określony czas lub podjęzykowo. Jeśli będzie różnica znaczna, to znaczy, że coś jest nie tak z twoim układem trawiennym.

Ja na początku też stosowałem concertę o przedłużonym uwalnianiu i mimo wielu plusów zrezygnowałem z takiego rozwiązania. Dawka 72 mg to już nie jest tak mało.

Odezwij się na PW/e-mail, mam z tym akurat duże doświadczenie to będę mógł pomóc, by działało lepiej.
Podając mnie jako login polecający ekspertowi JohnyHa, otrzymujecie zniżki na konsultacje :)
  • 94 / / 0
Kurde, zna ktoś jakieś dobre dojście do metylo? Bo mój psychol poszedł na miesięczne zwolnienie :motz: , a nikt inny nie chcę mi wypisać "takiej" recepty. Jak się ma adhd i brało się już długo MPH to się świruje przy takiej odstawce.Oczywiście wszystko na PW.
  • 983 / 15 / 0
Psychiatra jak mi pisał Medikinet powiedział, że Concerta jest dla dzieci, żeby nie przedawkowały.
Dorosłym pisze Medikinet, bo czasami sie chce wcześniej położyć spać, a czasami trzeba zarwać nocke wiec jego zdaniem metylofenidat spowolniony jest wyłącznie dla dzieci, dla dorosłych ma wiecej efektów ubocznych niz zalet.
  • 27 / / 0
Tyler Durden pisze:
Co do biodostępności:

Oral ok. 30%,
Podjęzykowo ok. 99%
Dożylnie 100%
Donosowo też ok. 100% (tutaj są straty, ale receptor TRPA1 w nosie zwiększa wchłanianie, więc efekty są bardzo dobre).

Waporyzacja to chyba najgorszy sposób na przyjmowanie MPH, no i najmniej wygodny jak trzeba dorzucić :P
Czy podana przez Ciebie rozpiska biodostępności tyczy się jednako czystego metylofenidatu nabytego jako rc jak również Medikinetu? Bo ten np. donosowo zdaje się tak dobrze nie wchodzi - opieram się wyłącznie na subiektywnym wrażeniu.

Jak przerabiacie tabsy na roztwór do iniekcji? Standartowo: rozgnieść w pył, rozpuścić w wodzie, przefiltrować, strzelić? Bo odnoszę wrażenie, że coś słabo z rozpuszczalnością tych tabletek i są spore straty.
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Ryszard Petru ma już projekt depenalizacji marihuany. Znamy szczegóły

Dopuszczenie posiadania do 15 gramów suszu lub jednego krzaka konopi na własny użytek – to propozycja, którą przedstawi zespół parlamentarny tworzony przez posłów koalicji. Dotarliśmy do szczegółów projektu, które potwierdzają nasze wcześniejsze ustalenia.

Przemycają narkotyki w ciałach żywych jałówek. Eksport bydła z Meksyku do USA kwitnie

Meksykańskie kartele wykorzystują żywe bydło do przemycania narkotyków przez granicę USA. Narkotyki zaszywają wewnątrz zwierząt.

Przemytnicy kokainy z Kolumbii skazani. Pachnące mentolem narkotyki przylatywały na Śląsk

Gliwicki sąd skazał sześciu członków grupy przestępczej, która drogą lotniczą przemyciła na Śląsk kilkadziesiąt kilogramów kokainy. Przewożona ją w paczkach z napisem "Rolls Royce".