Nr 2 (na obrazku) nie uwolni się bez nr 1 (Concerta działa poprzez cisnienie osmotyczne).
Sublingual - podjęzykowo.
Załączam profesjonalną infografikę zrobioną na podstawie informacji z bluelight.
(To białe to otoczka, nie cała pigułka)
Edit: Osobiście zażywałam i doustnie (SR oraz zwykły), i sublingual, i wcierając w dziąsła, i donosowo. Z własnych obserwacji mogę powiedzieć, że fakt, przy przerabianiu do sniffa tracimy sporo MPH, aczkolwiek działanie jest silniejsze niż przy podaniu pod język / wcieraniu w dziąsła, w związku z czym potrzeba go mniej. Przyjnajmniej u mnie tak to wygląda. taurinnn
1) Concerta do sniffu - lepiej już wymienić się na czysty Medi.
Gdybym jednak przygotowywał concertę do sniffu, to lepszym sposobem (zachowując więcej towaru) byłoby zostawienie tabsy w szklance wody przez całą noc.
Potem wyciągacie tego gluta z substancji wypełniającej, przylepionego do samej kapsułki.
Pozostaje sam roztwór wody z MPH oraz ew. zanieczyszczeniami z wypełniaczy kapsułki.
Pozostaje odparować wodę utrzymując ok. 100*C. Pod odparowaniu wody zostanie sam MPH.
Dużo prostsze i wydajniejsze niż jebanie się z kruszeniem Concerty.
2) Co do uzależnienia - 100% racji.
3) Plus za informację o niewciąganiu niczego jedną rurką czy banknotem. Już huj z bakteriami, ale na banknotach najczęściej długo żyje wirus zapalenia wątroby typu C. A po co to komu :)
4) Zapraszam wszystkich fanów MPH na PW :D
26 października 2018Tyler Durden pisze: Pozostaje sam roztwór wody z MPH oraz ew. zanieczyszczeniami z wypełniaczy kapsułki.
Pozostaje odparować wodę utrzymując ok. 100*C. Pod odparowaniu wody zostanie sam MPH.
Sposób dość trudny jeśli chodzi o wyobrażenie go sobie ale jest najbardziej opłacalny jeśli chodzi o to ile materiału stracimy przy kruszeniu, a nie stracimy go w ogóle. Ogólnie znalezienie odpowiedniej nakrętki i kijka do kruszenia zajęło mi 3 miesiące bo musialem to robic od podstaw znajdując rozne pierdoly w domu az w koncu znalazłem i mogę uzywac to do konca życia, wystarczy co jakiś czas dokładnie umyć żeby pozbyc się bakterii i dokladnie osuszyć
Przepraszam że pisze w czasie terazniejszym tak jak bym brał medikinet dalej, ale nie nie biorę już tylko podaje wam sposób może ktoś skorzysta i za chaos w zdaniach też przepraszam bo nie śpię od prawie 3 dni (odstawienie kanna) dlatego nie potrafię się normalnie rozpisać, pozdro wszystkim mam nadzieję że jakoś pomoge
Ja, jeszcze pokażę im swoją lepszą wersję
Niech no wezmę coś - szczęście ląduje w przełyku
Dragi to lekarstwa, tylko w innym języku"
Należy dopisać do działań niepożądanych, jak każdy stymulant, nadciśnienie złośliwe, migotanie komór i zatrzymanie akcji serca. Udary nie, ale wylewy do mózgu. Chyba, że każdy kto tu bierze ma aktualne angio-MR głowy na obecność ukrytego tętniaka - nie daje on objawów.
Zalecam profilaktycznie dodawać nitrendypinę 20mg pod językowo, to bloker kanałów wapniowych działą wazo konstrykcyjnie. w Razie tachykardii zagrożenie b-b jest gdy wystąpi migotanie komór, to tylko po ekg wyjdzie, wówczas SOR tam podadza amiodaron 300mg w bolusie potem 900mg w powolnym wlewie, Jak to nie pomoże kardiowersja elektryczna w narkozie.
Podaż jakich kolwiek leków jak jest bardzo źle to bardzo zły pomysł.
Mimo to metylofenidat stosunkowo mało szarpie serce.
Natomiast po wzieciu stymulanta jak kogos boli w klatce, ma poty, bol promieniuję do lewej ręki, dusznosc to odrazu karetka, możliwy zawał, z wazokonstrykcji naczyn wiecowych. Mozgowe nie podlegaja skurczowi.
Nie tracimy przytym ani troche substancji więc.
Przygotowujemy jakąś kartkę tylko ważne żeby była gruba tak jak np. A4, ale na pewno nie z zwykłego zeszytu bo może się przerwać. Wycinamy nie duży kwadrat z naszej kartki około 10cm x 6 cm i zaginamy ją tak jak na zdjęciu, wtedy powstaje tak jakby torebeczka z której nic się nie wysypie. Gdy już to zrobimy to wsypujemy zawartość kapsułki do środka i bierzemy coś twardego (ja polecam klej w sztyfcie) i mocno po tym jeździmy lub uderzamy. Polecam przycisnąć nasze narzędzie i wałkować mocno. Robimy to aż kulki sie nie zmielą w proszek. Tym dłużej będziemy zgniatać tym czystszy proszek bez kuleczek otrzymamy. Gdy już zmielimy to wszystko już jest gotowe.
Sposób jest szybki i skuteczny.
Marihuana a rak głowy i szyi: Czy używanie marihuany może zwiększać szanse na raka?
Konsekwencje płynące z rozporządzenia MZ ograniczającego pacjentom dostęp do medycznej marihuany
Przyjechali do pożaru, odkryli jedno z największych narkotykowych laboratoriów
Na obrzeżach Szczytna służby zlikwidowały jedno z największych w regionie laboratoriów narkotyków oraz linię produkcyjną służącą do wytwarzania nielegalnych wyrobów tytoniowych. Zabezpieczono około 800 litrów płynnego klefedronu, sto kilogramów proszku, a także cztery i pół tony krajanki tytoniowej. Czarnorynkowa wartość zabezpieczonych środków może wynieść nawet kilkadziesiąt milionów złotych. Do sprawy zatrzymano pięć osób.
Polacy mieli w Islandii plantację marihuany. Ich proces odbędzie się w Łodzi. Jakie są kulisy?
Po wpadce trafili do Polski. Ich proces odbędzie się w Łodzi. Jakie są kulisy tego procederu?
Różowa kokaina. Australia podmieniła transport narkotyków
Pięciu mężczyzn usłyszało zarzuty po tym, jak australijskie władze udaremniły zakrojoną na szeroką skalę operację przemytu narkotyków.