Produkty medyczno-farmaceutyczne opatrzone nazwami generycznymi.
ODPOWIEDZ
  • 398 / 28 / 0
Hey,
ostatnio drogą carisopradolu (lek SOMA) zainteresowałem się substancjami z tej kategorii, tj. relaksatorów mięśni z potencjałem rozrywkowo-relaksacyjnym.
Dowiedziałem się, że inne tego typu substancje to: metokarbamol, tolperyzon, tyzanidyna, dantrolen, prydynol, cyklobenzapryna, metaksalon, chlorzoxazone, orfenadryna.

Tu porusze temat metokarbamol, Czy stosował to ktoś? Czy ma to potencjał rozrywkowo-relaksacyjny? Czy strata czasu? Mam możliwość zakupu, a nie chce ładować w to kasy jak się na nic nie sprawdzi...to na recepte wiec bez tanie nie jest.

https://en.wikipedia.org/wiki/Methocarbamol
https://en.wikipedia.org/wiki/Muscle_relaxant
https://journals.viamedica.pl/forum_med ... 4051/31416
  • 128 / 2 / 0
Biorę aktualnie w związku z wypadkiem i uszkodzeniem kręgosłupa.
Działa podobnie jak baclofen, powiedziałabym ze ma działanie relaksujące, ale raczej delikatne, więc nie wiem czy opłaca się ładować w to pieniądze.
"Myśli mnie nachodzą, znowuż jakieś popierdolone..."
"Ludzie koty chodzą własnymi drogami"

NIE KAŻDA NOC PRZYNOSI ULGĘ POWIEKOM
  • 22 / 4 / 0
miałem okazje przetestować...najlepiej współgra z Tramalem i pregabaliną....ten metakarbamol porównałbym do 25-30 baclofena....i raczej więcej z niego nie wydusi, we łbie sie kręci ale tej wewnętrznej radochy baclofenowej nima....
  • 1394 / 88 / 2
Pozostałe substancje zróbcie reserch???
action movie:gun:
  • 2922 / 1588 / 34
Tolperyzon średni
Narcotic trust tylko i wyłącznie. Wiadomo jebać polityków co od 1989r sprzedali Polskę i dalej komuchy rządzą i myślą, że ktoś dla nich będzie walczył o co, o jaki kraj jaką Polskę? Na świecie liczą się pieniądze
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
1,3 tony kokainy przejęte dzięki współpracy służb z Polski, Hiszpanii i Francji

Efektem działań CBŚP, francuskiej Służby Celnej i hiszpańskiej Policji Narodowej, we współpracy z Europolem, było przejęcie ogromnej ilości kokainy na terenie Francji i Hiszpanii, która docelowo miała trafić na czarny rynek Niemiec, Polski, Niderlandów i Wielkiej Brytanii. W ramach działań skontrolowano dwie ciężarówki z Polski i zatrzymano polskiego obywatela.

Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.